16 oktober 2014

Het is dol fijn op Tenerife! De eerste vakantieweek zit er al weer bijna op en wat hebben we al veel gezien en gedaan! Gelukkig nog 2 weken te gaan want er staat nog genoeg op ons programma.

 

16 oktober voelde we onze benen slechts een beetje van de wandeling van de dag er voor, de “oefenstage” in Nederland heeft geholpen!

Vandaag weer met het 500’tje op pad. Eerst richting de Piramide van Güímar.
Het leek Wim wel wat om niet via de snelweg te gaan maar de alternatieve route te nemen.Nou dat is dan eenmalig geweest want het schoot voor geen meter op en er viel ook niet echt wat bijzonders te zien.

De piramides zijn van de oorspronkelijke bevolking van Tenerife de Guanches. Tot de dag van vandaag stellen deze 6 piramides de wetenschappers voor een raadsel. Was het een zonnetempel of een vallei der koningen? Wat wel is vastgesteld is dat de piramides een verbluffende gelijkenis vertonen met de piramides in Mezopotamie, Mexico en Peru. Wanneer het exact gebouwd is is niet bekend, er zijn sceptici die beweren dat ze in de 19e eeuw zijn gebouwd.

 

Tenerife57

 

We vonden de planten eigenlijk leuker dan de Piramide. Die lag er wel mooi bij maar niet echt spectaculair. Je kon er omheen lopen waarbij je dus langs allerlei planten liep met informatie over die planten.

DSC03247 DSC03245

 

 

 

 
Er was ook een klein paviljoen met informatie over piramides elders op de wereld en over Thor Heyerdahl die aangetoond heeft dat je met een primitieve boot gemaakt van riet de Atlantische Oceaan kan oversteken.

Na ongeveer 1,5 uur hadden we het wel gezien en moesten we nog een doel voor de middag verzinnen.

Even kijken op Wim’s beste aankoop tot nu toe, de kaart van Tenerife :-). Het leek ons wel wat om richting het noordoosten te gaan naar het strand La Teresita dat het mooiste van het eiland zou moeten zijn.
Tjaa, het lag wel mooi maar echt mooi…misschien zag het er ook minder mooi uit Tenerife63vanwege de donkere wolken boven ons hoofd. Toch maar gaan liggen, want qua temperatuur ging het wel. Konden we mooi onze nieuwe snorkelspullen uitproberen.

Wim als eerste en die had wel wat mooie visjes gezien bij de rotsjes een hééél stuk verderop. ‘Nee, water is niet koud hoor, je hoeft je pak niet aan.’ Dus ik in bikini naar de branding, voet in het water. Brrr hoe zo niet koud! Weer terug en wetsuit aan, puff wat zit dat ding strak.
Plons het water in, flipper, flipper. Wel wat verschillende vissen gezien. Maar tot de rotsen ben ik niet gegaan, want daar was het wel erg donker en diep 🙁 . Ik er weer uit.

‘Waarom ben je niet naar de rotsen gezwommen?’, vroeg Wim. Omdat ik verwachtte daar toch niets te zien. Nou ik moest dat stuk overbruggen en dan zou het weer minder diep worden en zou ik veel meer vissen zien. DSC03260
Oke, ik weer terug. Wat, ik heb het niet eens koud?!?! Zo handig zo’n pak. Diepe, donkere stuk overwonnen…hmm nog niet veel te zien bij die rotsjes. Flipper de flipper maar weer terug want de bril besloeg ook al. Het pak krijgt in ieder geval een 10!!

 

‘s-Avonds weer een zelf bereid maaltje genuttigd op het terrasje met het mooie uitzicht.

DSC03267

1 gedachte op “16 oktober 2014

  1. Ik heb gezien op tv, dat spugen, ja spugen in je duikbril helpt dat t niet beslaat. Misschien t proberen waard?!
    Leuk verslag, krijg ook zin in vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.