1e dag met de camper

USA3

1 mei 2013

Het heeft gisteren zeker niet lang geduurd voor we gingen ZZzzzzz. Om 20:00 uur deden we het licht uit en bij ons ging het licht ook gelijk uit. Wim was om 4 uur alweer klaar wakker en is het boodschappenlijstje gaan maken. Ik heb nog lekker doorgesnurkt tot 6 uur.

Hop naar de ‘diner’ voor een ontbijt, jeetje er waren nog meer vroege vogels. Het zat hartstikke vol! De ontbijtkaart was lekker Amerikaans (niet zo gezond dus!). De taxi was er stipt om 8 uur en loodste ons door de drukke ochtendspits. 1 uur later en 90 dollar armer kwamen we aan bij Apollo, het camperverhuur bedrijf.

Allerlei formaliteiten en papieren doorgenomen en op naar de camper. WAT is-ie groot!! Ze hebben de vloot vernieuwd en van het type die wij zouden krijgen hebben ze er niet zo veel meer dus hebben we een grotere gekregen. Deze is 31 ft (9 meter 45!) en heeft 2 slide outs ipv 1. Jeetje wat een ruimte! Ik vind het heerlijk, want ik ben nog steeds niet zo mobiel en dan stoot ik me niet overal aan, ik ben al zo’n kluns ;-). De camper is ook spik splinternieuw!! Zo ruikt-ie ook.

Onze eerste bestemming was (weer) de supermarkt. Eerst een kortingskaart halen, dat heeft ons uiteindelijk 85 dollar gescheeld op de rekening! Spullen inladen in de RV en tijd voor een lunch, want het Amerikaanse ontbijt was alweer verteerd. Vroemmmmm daar gingen we; navigatie ingesteld op Mariposa dat redelijk dicht bij Yosemite ligt. Ongeveer 250 km rijden. Jeetje wat een drukte en zo bleef het ook ongeveer 2 uur lang, een aaneenschakeling van steden. We hebben ook nog een stukje van de Albert Heijn route gereden, route 99 ;-).

Toen we van de snelweg afgingen werd het heerlijk rustig en het landschap ook een stuk leuker. Om ongeveer 17:15 kwamen we aan op de campground, nog zat plek ook voor een grote RV. Eerste x achteruit inparkeren, maar dat gaat makkelijk met de achteruit rijcamera en de geweldige instructie van bijrijder Kniesje (Isa met pijnlijke knie). Slideouts uit….wat een ruimte. Heerlijk bij het uitpakken van de koffers! We lopen elkaar zo ook niet in de weg.

Even over de campground gewandeld die heerlijk rustig in de natuur ligt, overal hoorden we vogeltjes kwetteren. Zoemmmm, he weer een kolibrie. En wat beweegt daar in het CIMG6066gras, aaahhhh een konijntje. ‘ He Wim, kijk leuk die houten beren. Maak je een foto van mij’. @#!#$# Ik zag de gele drempels niet en juist met mijn linkerbeen loop ik er tegen aan !#@#@$. Daarom kijk ik ook zo vrolijk op de foto ;-( Puff het instorten is inmiddels alweer begonnen, maar we proberen niet al te vroeg te gaan slapen. Even lekker douchen zo, dan houden we het misschien nog even vol.