Arches en Canyon Land

USA148

USA150

19 oktober 2012

Ik zit nu lekker buiten aan de picknicktafel bij onze plek op de campground, Wim sluit even zijn oogjes want hij was erg moe vandaag. Hij heeft het toch aardig volgehouden! Ik viel zo nu en dan in slaap terwijl we reden, hij gelukkig niet!

Zo ff een hapje chips en een slokje van mijn Corona en ik kan de dag van vandaag weer aan het papier (nou ja virtueel dan) toevertrouwen.

Vandaag hebben we 2 nationale parken bezocht, Arches en Canyon Land.

Arches vonden we een beetje tegenvallen. Wim begon nog enthousiast bij het bezoekerscentrum dat hij de lange wandeling wilde doen, zijn enthousiasme was later een stuk minder. Er ging een weg door het park, waar je bij verschillende uitkijkpunten kon stoppen en ook wandelingen kon doen.

Daar gingen we, op weg  naar het eindpunt want daar was de wandeling die we wilden doen. Hmmm, waar zijn al die bogen? We zagen er geen.

Op de parkeerplaats aangekomen vanaf waar  de wandeling naar panorama arches  begon, krabbelde Wim al terug met zijn lange wandeling. Hij voelde zich eigenlijk wat moe.  Ik vond het niet erg want ik wilde die lange wandeling eigenlijk toch al niet doen! We zouden wel zien, eerst lopen naar de panorama arche en dan kijken of we verder zouden lopen.

Hmm nog steeds geen bogen te zien….he ja daar zagen we er een na ongeveer 20 minuutjes lopen, Panorama arches de langste boog in het park. We waren er beide eigenlijk niet zo van onder de indruk.

Oh nee zouden we al verzadigd raken van alles wat we gezien hebben!!

De camera had het niet eens druk.

Besloten om toch een stukje verder te lopen. Pufff dat was een klimmetje. Ik kwam eerst CIMG1053niet eens omhoog met de camera om mijn nek, dus die maar gauw in Wim zijn rugzak gestopt. Ja, we waren boven. Naar twee andere bogen gelopen, deze vonden we eigenlijk wel leuker ondanks dat ze niet zo groot waren.

 

 

 

Brrr de zon verdwijnt net achter de berg, krijg gelijk kippenvel! Maar ik ga nog maar niet naar binnen want Wim moet ff rusten.

De steile helling weer naar beneden, wat verbazingwekkend makkelijk ging. Jeetje wat veel toeristen! Dat is toch wat minder, maar ja zelf zijn we dat natuurlijk ook!

Vroemmm met de camper naar een uitkijkpunt waar we de Delicate Arche konden zien. Je kon er ook heen wandelen maar dat was een wandeling van drie uur…maar even niet vandaag.

In het foldertje las ik dat het 90 meter lopen was naar het uitkijkpunt…oepsie foutje dat was een ander uitkijkpunt. Het was niet ver maar geen 90 meter en ook nog een stukje omhoog.

Nog ff de lunch genuttigd en naar een andere arche gelopen. Dit vonden wij het leukst. Er waren meer rotsen en bogen bij elkaar. Zo hadden we eigenlijk gedacht dat het hele park zou zijn.

Het was inmiddels half 2 en we besloten door te rijden naar Canyon Lands. Ongeveer 30 miles verderop.  Dit was wel weer erg indrukwekkend!! Prachtige vergezichten! Ook hier een lange weg door het park, met verschillende uitkijkpunten. We zijn er bij 2 gestopt, waarbij we bij 1 een korte wandeling naar een arche hebben gemaakt.

 

USA151

Brr het wordt toch wel steeds kouder hier!!! Ga zo maar kijken of de was klaar is en dan toch maar de camper in en de foto’s op de laptop zetten zodat ik die ook kan plaatsen.

Hopelijk blijft het internet het doen. Gisteravond was dat dus niet zo. Ik wilde het verslag van gisteren gaan publiceren….not!!!

Morgen weer een reisdag, dan gaan we richting Monument Valley, daar hopen we weer voor Cowboy en Cowgirl spelen. Hiaaaaaaa!!