Baŝka Voda 21 en 22 september

Zo die nescafe Barrista is best wel lekker als je het sterk genoeg zet! Die kunnen we ook wel gebruiken na de 2 uur durende terugreis van Bol op de ‘partyboot’. Gezellig met die Polen 🙂 ha,ha het was echt fantastisch!!

We zitten inmiddels drie dagen op de camping Bȃsko Polje. Laat ik beginnen met de reis hier naar toe.
Het was een prachtige rit! Deze staat niet op de lijst van mooie kustwegen die je gereden moet hebben (waarvan we er al  een aantal gereden hebben) maar waarom eigenlijk niet?!?!? Van ons mag deze er op!

De ene mooie baai na de andere! Kristalhelder water prachtig van kleur!

IMG_0668 Kroatie166

Kroatie168

Op de camping aangekomen moesten we nog een uur wachten voordat we konden inchecken.
Alvast over het terrein gelopen. Wat een vergane glorie 🙁  Oude gebouwen, slecht onderhouden. Hmm dat zag er niet echt aantrekkelijk uit.

Aan zee was het prachtig!!! Wauw!

DSC04993 Kroatie169

Je waant je op een tropisch eiland.
Toen we terugliepen naar de receptie om in te checken wandelden we langs mooie stacaravans. Zo, misschien krijgen we die wel!
Uh echt niet 🙁 . Onze superior mobile home is groot (grootste tot nu toe) heeft zelfs 2 badkamers maar verder weinig superior aan te ontdekken.
Waar is het koffiezetapparaat, de magnetron, de theedoeken, de wijnglazen? Koelkast rook niet echt fris en meer naar een oude Kroatische worst met veel knoflook ? Er vlogen tig insecten binnen die we moesten uitroeien.  Jeetje wat een domper ?.

Nu 2 dagen later (als ik dit schrijf) valt het gelukkig allemaal weer mee.
De Nescafe oploskoffie is goed te drinken, theedoeken en wijnglazen hebben we ook kunnen kopen  (al hebben we wel 1,5 uur moeten rondrijden om hier een beetje grote supermarkt te vinden, wat ook niet echt meehielp voor het humeur) en het bed slaapt heerlijk! Ach ja, hoeveel luxe heb je ook nodig met zo’n prachtige zee en kust!!

Kroatie170Dinsdag zijn we met de vouwfietsjes langs deze fantastische, tropisch aandoende zee gefietst. Er is een wandelpad waar we probleemloos met onze ‘schattige’ fietsjes overheen kunnen. Het strand van Brela (dorpje naast Baŝka Voda) stond nummer 2 op de lijst van de 5 mooiste stranden van Dalmatië volgens (ja daar is ie weer) de Lonely Planet.

Wat ons betreft nummer 1!!! De nummer 1 van de lijst Zlatni Rat (gouden kaap) op Bol, waar we vandaag  zijn geweest, is dan wel echt een strand maar toch echt niet zo mooi!

Dit is de plek waar we geluncht en gesnorkeld hebben.
Need I say more?!?!

DSC05019

Kroatie176

Kroatie174

Op bijna elk strandje douches. Mooi aangelegd pad. Het ene prachtige uitzicht na het andere, Ik zeg het nog 1 keer ? WAUW!!!

Rond een uurtje of vijf naar huis om ons op te frissen en een hapje te eten en om 7 uur weer naar het strand om naar de zonsondergang te kijken.

Kroatie182

Foto’s