Biograd na Moru en Zadar

18 september 2015

IMG_7895

Vandaag een rustig dagje, maar eigenlijk hebben we onwijs veel gedaan! ’s Ochtends met de fietsjes langs de ‘boulevard’ naar Biograd gefietst. ’s Middags naar het strand geweest en in de namiddag en avond naar Zadar.

In de ochtend de fietsjes uitgevouwen en daar gingen we over de camping, over de boulevard, langs de zee, langs de haven, door Biograd en dezelfde weg weer terug. Zag er allemaal goed uit! Mooie kust met schaduwgevende pijnbomen met zo nu en dan het gekriek van cicaden.

Kroatie105 Kroatie106 Kroatie107 Kroatie108

In Biograd wilden we voor de volgende of de daarop volgende dag een boottocht naar de Kornati eilanden (nationaal park) boeken. Helaas niet meer mogelijk 🙁 . Het toeristen seizoen is bijna ten einde en pas maandag (als wij hier weg gaan) was er weer een mogelijkheid.

Op de veranda van stacaravan 499 de lunch genuttigd en onze badspullen bij elkaar geraapt om voor het eerst een duik te nemen in de Adriatische zee. Dat viel niet tegen! Heerlijk temperatuurtje, helder water en genoeg vissen te zien bij het snorkelen.

DSC04929 IMG_0643 IMG_7885 IMG_7887

Weer terug naar huisje 499 om ons wederom om te kleden voor een bezoek aan Zadar.

Wat een onwijs leuke stad!! Het ommuurde historische centrum was heerlijk (nog wel warm!) om in te lopen.
Leuke straatjes, tig kerkjes, Romeinse overblijfselen, toren waar we in zijn geklommen om van het uitzicht te genieten, weer terug naar beneden, door naar het zeeorgel, prachtige zonsondergang en heerlijk gegeten. Het was een leuke afsluiter van deze dag!!

IMG_7954 Kroatie113

 Foto’s 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.