Black Hills

USA2014_55

9 mei 2014

Ja de eerste kampvuurtjes zijn gesignaleerd! De Amerikanen zijn weer aan het camperen. Wel jammer voor ze dat er net een flinke bui was:-) Maar daar laten ze zich niet echt door afschrikken, regenbuitje was nog niet over of ze zaten weer buiten.

We staan nog steeds op de KOA campground mnt Rushmore. Leek ons wel handig om hier nog een nacht te blijven omdat we vandaag hier de omgeving zouden gaan verkennen.

Daar was het een prachtige dag voor. Strak blauwe lucht vanochtend (weer veel te vroeg) toen we op stonden en dat is het tot aan het begin van de avond gebleven. Heerlijk wat een verschil met gisteren.

Vanochtend wachtte ons ook nog een verrassing:-( Wim wilde zijn handen wassen maar er kwam geen water uit de kraan. Het zou toch niet….ja hoor waterslang bevroren. Gelukkig geen leidingen van de camper.

Wat hebben we vandaag allemaal gezien/gedaan.

DSC01011

Vanochtend stond eerst Grazy Horse memorial op het programma. Dat was ongeveer 15 minuutjes rijden. Crazy Horse memorial is een ‘project’ sinds 1949 en nog lang niet klaar! Alleen het hoofd van Crazy Horse (een Lakota indiaan) is nog maar af.

Bij de foto’s kan je zien hoe het moet worden. Dat duurt nog wel ff als ze op deze snelheid doorgaan…maar als het klaar is, is dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld! Als tenminste over een x aantal jaren niet een steenrijke oliesjeik bedenkt dat hij het grootste beeldhouwwerk ter wereld wil bouwen 🙂

In het informatiecentrum/museum kregen we eerst een film te zien over het het ontstaan van Crazy Horse en de (crazy) beeldhouwer die dit project gestart is. Daarna voor een extra $4 p.p. (om binnen te komen hadden we al $11 p.p. betaald) met een bus richting de sculptuur waarbij er weer allerlei wetenswaardigheidjes werden verteld. Over hoe groot het beeld is, hoeveel steen er is weg geblazen (ca. 41 mln ton) met dynamiet etc, etc…..

Het museum zijn we snel doorheen gewandeld, veel te mooi weer om binnen te zitten. Wel even op zoek naar de miniatuurafbeelding van hoe het beeldhouwwerk moet worden.

Volgende bestemming was het Custer Statepark. Dat was leuk!!! Prachtig golvend USA2014_48weidelandschap! Wilde bizons, pronghorns, een soort antilope, en prairiehondjes gezien. Er kwamen ook nog andere dieren voor maar die hielden zich verscholen. Dit was echt prachtig! Waarschijnlijk ook omdat het weer zo fijn meewerkte vandaag!

Helaas konden we niet de hele route door het park rijden vanwege tunnels waar wij met de RV niet doorheen konden zonder shocking klem komen te zitten.

Weer terug richting de campground….vroem er voorbij richting Mnt Rushmore, de laatste bestemming van vandaag.

Op de parkeerplek voor de profile overlook van president Washington (waar we gisteren niet zo heel veel zagen) kwam Wim er achter dat hij bij het tanken, 20 minuten daarvoor en gelukkig lang niet vol, de benzinedop er niet op had gedraaid!! Ja dan ben je ook snel door je benzine heen 🙁 Daar moeten we in het vervolg dus beter op letten.

Bijna bij mnt Rushmore aangekomen zag ik een mountain goat! Die zijn zo leuk! Deze graasde naast het parkeerterrein van mnt Rushmore, vlak naast het plekje waar wij de RV parkeerde. KLik, klik ook deze weten vast te leggen op de gevoelige plaat. Bij de overlook had ik net gelezen dat in de jaren 20 van de 20e eeuw deze berggeiten hier waren uitgezet, zo leuk dat we er nog geen 5 minuten later 1 zien!DSC01084USA2014_62

Bij mnt Rushmore flink wat selfies gemaakt. We moesten er natuurlijk wel samen met de presidenten ook met onze eigen kop op 🙂 Nog even een stukje gewandeld dichter naar de presidenten toe. Wel een mooie omgeving met dennen en granieten rotsen. De bouw van de koppen was van 1927 t/m 1941.

In de souveniersshop was een man (hij had een boek geschreven dat hij signeerde) die er nog aan mee had gewerkt! Hoe oud moet hij nu dan wel niet zijn?

 

1 gedachte op “Black Hills

  1. Zo, eindelijk eens even in je reisverslagen gedoken. Leuk geschreven, weer, je ziet het allemaal voor je alsof je erbij bent. Ik hoop dat het weer jullie nu wat gunstiger gezind blijft. Geniet nog lekker van jullie avonturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.