Coral Bay en Carnarvon

2 en 3 oktober 2019

Coral Bay is ook onderdeel van het Ningaloo Marine Park, het ligt zo’n 150 km ten zuiden van Exmouth.  Dat rijden we met 2 vingers in de neus……alhoewel de camper trekt erg naar links, dus beter houd je het stuur vast. 

Het landschap is nog steeds vlak, de termieten zijn ook hier vlijtig en zorgen voor wat afwisseling.

In Coral Bay is het druk, het is een vakantieoord. Begrijpelijk want het heeft een mooi strand en dito zee. Het strand is  te voet bereikbaar vanaf een van de resorts (bungalows en kampeerplekken). 

We hebben niet gereserveerd, misschien niet zo handig tijdens een schoolvakantie? We hebben geluk er zijn nog plekken. We kunnen kiezen een plek zonder stroom met zeezicht of een met stroom zonder zeezicht. 

Zonder stroom durven we niet aan. De afgelopen dagen werkt na een paar uurtjes de 12 V batterij niet meer. De lichten gaan niet aan, koelkastlampje doet het niet en daarmee de koelkast waarschijnlijk ook niet. Nadat we de motor starten is het weer oké.  

We installeren ons, de luifel gaat weer eens uit en blijkt later van geen enkel nut behalve dat ie wind vangt. We draaien een was, verse knisperende lakens en handdoeken. Een droger is hier niet nodig, met de zon en de wind is de was zo droog. 

 

Moesten we de afgelopen dagen de camper nog pakken om wat te ondernemen. Hier is alles te voet bereikbaar. Het strand is 200 meter lopen, het kleine winkelcentrum 500 meter. 

Voor de lunch wil ik een omelet maken echter niet genoeg eieren, die gaan we dan ff halen. Het wordt zoals gewoonlijk weer iets meer.

Oh dat is ook handig.
Brood was toch ook bijna op?
Vleeswaren heb ik gisteren op gemaakt, mayonaise is er ook niet veel meer. 

Na de lunch halen we de was binnen en wandelen we met al onze strandspullen in de oh zo handige Ikea (strand) tas naar het strand. We zien dat wij niet de enige zijn die de blauw gele tas hiervoor gebruiken.  

Op het strand is het gezellig druk. Niet hutje mutje genoeg ruimte voor wat privacy. Er zijn vooral  gezinnen met kinderen, dit natuurlijk vanwege de schoolvakantie.

De baai is prachtig en het heet niet voor niets Coral Bay.  Hier veel koraal op een paar flipperslagen vanaf het strand. 

We gaan eerst op een plek het water in waar heel veel mensen aan het kijken zijn. Er zijn hier mantaroggen, zouden ze daar naar kijken? Wij zien niets bijzonders als we in het water zijn, het water is niet echt helder. 

Wim zijn duikbril loopt weer vol met water en hij geeft het na 10 minuten op. Ik flipper richting het koraal. Gaaf! Helaas is ook hier het water niet echt helder en is het qua tijdstip (rond half 4) niet gunstig qua lichtinval. 

 

Tegen zonsondergang doen we een korte strandwandeling. De kust bestaat uit ruige rode rotsen met daarop zandduinen, mooi opgelicht door de ondergaande zon.

 

Bye, bye Coral Bay je bent wonderschoon. Wij vinden een dag in de drukte wel genoeg.


 

Als we de volgende ochtend wegrijden maken we na 5 minuten weer rechtsomkeer, eerst toch nog maar tanken.  Wat doet die tegemoet komende auto op onze weghelft? Rechtsomkeer betekent niet dat we rechts moeten gaan rijden…aahhhh 😳. Nog ruim voordat het link wordt rijden wij weer op de juiste, de linker, weghelft. ⬅️ Dat was wel ff schrikken! 

Vandaag gaat de rit naar Carnarvon, met een tussenstop bij de Quabba Blowholes en de ernaast gelegen snorkelplek Aquarium. 

Bij de Blowholes laat de natuur zien hoe geweldig zij is. De hoge golven slaan stuk op de ruige kust, er zitten gaten in de rotsen waardoor het water omhoog wordt geblazen. Indrukwekkend! 

Er staat een harde wind en de zee is wild. De blowholes zijn langs een klein stukje van de rotsige kust. Langs de rest van de kust is het gaaf om te zien hoe de golven opzwellen en met geweld tegen de rotsen beuken.

We genieten zeker een half uur van dit spektakel.

We kunnen ons niet voorstellen dat er 250 meter verder gesnorkeld kan worden als we deze wilde zee zien.

En of we kunnen snorkelen! Het heet niet voor niets Aquarium. Het is een prachtige groene lagune, afgeschermd van de wilde zee. Wat een contrast.

De beste snorkelplek tot nu toe!

Het water is super helder, het is idd alsof je in een aquarium snorkelt. 

Als we het water uitkomen staan we te bibberen op het strand Er staat een behoorlijke wind die het koud maakt. 

Gelukkig staat de camper vlakbij die we als windscherm kunnen gebruiken. Achter de camper kunnen we in het zonnetje opdrogen en opwarmen. 

Wat is het toch handig om je huis op wielen bij je te hebben! 

We verwisselen het natte goed voor droge kleding, hangen duikmaskers te drogen op de buitenspiegels, de schoenen op de motorkap, mijn wetsuit op een van de touwtjes op de achterdeuren, Wim’s stingersuit over een van duikbrillen op de buitenspiegel, de handdoek over een van campingstoeltjes. Ik prepareer de lunch die we in het warme zonnetje oppeuzelen. Zo nu en dan even op het hoekje kijken naar de prachtige lagune, en maakt de wind het weer wat te fris dan gauw terug het hoekje om achter het windscherm. 

We gaan nog een stukje wandelen. De lagune is prachtig sereen, de rotsige kust die haar omringt ruig en wild. De zee beukt er tegen aan, het zeewater rolt er wit schuimend  overheen. Het water vindt een weg over en tussen de rotsen, er vormt zich een permanente zeewaterval. Geweldig!

Wat een fantastische plek!