IMG_4852

In 2005  toen ik (Isa) de diagnose diabetes type 1 te horen kreeg, was mijn reactie (al huilend) ‘nu kan ik nooit meer naar Costa Rica’ ! Niets bleek minder waar 7 jaar later.

Op het moment van die uitspraak was ik overmand door emoties en werd ik geconfronteerd met een ziekte waarvan ik niet wist welke impact dat op mijn leven zou hebben. Het gekke was dat ik nooit had uitgesproken dat ik zo graag naar Costa Rica op vakantie wilde. Wist ik onbewust hoe geweldig het daar zou zijn?

In het najaar 2011 vertrokken onze buren naar Costa Rica om daar te gaan wonen en werken en kwam mijn uitspraak van jaren eerder opeens weer bovendrijven en raakten we geïnteresseerd. Wat een prachtige natuur en een paradijs voor vogelliefhebber Wim. We hebben niet lang moeten denken, de reis was snel geboekt.  Een rondreis van  26 dagen die we middels verschillende bouwstenen  hebben samengesteld en  geboekt bij de reisorganisatie SNP.

Onze reis begon in San Jose.  Na 1 dag konden we deze stad gelukkig snel verlaten en konden we gaan genieten van de geweldig natuur van de ‘rijke kust’.  Eerst met een georganiseerde toer naar Tortuguero een eilandje voor de oostkust (Atlantische Oceaan). Hier zijn we 2 nachten gebleven. Het was gelijk volop genieten van de Flora en Fauna, wauw!!!

Volgende bestemming Cahuita, ook aan de oostkust vlakbij de grens met Panama. Hier was het erg laid back…yeah man, reggae man. Ook hier 2 overnachtingen in een leuk hotel. ’s ochtends lekker buiten ontbijten..zoemmm, zoemmm de kolibrietjes waren ook aan het ontbijten bij de tropische bloemen.

Na Cahuita was de bestemming Puerto Viejo de Sarapuiqui, maar eerst langs onze buurtjes bij de Earth University in Guacimo. In Guacimo pikten we ook de huurauto op, dus dat konden we mooi combineren.

Na Sarapuiqui was de reisroute > El arenal, Rincon de la Vieja, Monte Verde, Manuel Antonio, Vergelde punta mala, San Gerardo de Dota en vroemmmm de auto weer inleveren in San Jose.

Deze vakantie was PURA VIDA,  de Costaricaanse manier om te zeggen dat alles okee is, dat het leven is om van te genieten.

Reisverslag

Foto’s 

——————————————————————

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”