Reisverslag West USA 2013

 

San Francisco

USA381

25 t/m 29 mei 2013

25 mei 2013

De rit van Morgan Hill naar Pleasanton liep voorspoedig...totdat we in de buurt van de campground kwamen.

Het RV park ligt op een groot terrein waar jaarmarkten en beursen worden gehouden. De routebeschrijving die ik bij de reservering had gekregen was anders dan hoe Carmen ons stuurde....maar we hadden vertrouwen in haar. We kwamen wel bij de ‘fairground’ maar waar was gate 12 de ingang voor het RV park??? Daar was een andere gate, RV stopgezet en de bewaakster kwam al naar ons toe. ‘You’re looking for the RV Park’ , jij mag nooit meer raden! 😉 We moesten 2 x rechts en dan zouden we gate 12 vanzelf zien....ja het ging goed.

Read more...

Van Big Sur naar Morgan Hill

24 mei 2013

Zo is er weer bijna een dag voorbij in de US of A en onze eindbestemming is bijna bereikt. We zitten in Morgan Hill, op zo’n 100 km van San Francisco. Het avondeten is net achter de kiezen. Wim heeft net afgewassen en de fluitketel met water staat op het vuur voor een lekker kopje koffie. We hebben vanochtend Dunkin’ donuts gemalen koffie gekocht bij de Safeway, hopelijk net zo lekker als het bakkie dat we bij de Dunkin’ Donuts hadden genomen in Las Vegas.

Read more...

Van Morro Bay over de Pacific Highway 1 naar Big sur

22 en 23 mei 2013

Zo ik zit voor de verandering weer eens lekker in het CIMG6344zonnetje. Dit keer aan de Big Sur River op campground plek 12, het plekje dat we gisteren zelf hebben uitgezocht (ja er mocht weer gekozen worden!). In het zonnetje zitten is nu een must want er waait hier een frisse wind en we zijn omringd door de hoogste bomen ter wereld, de Redwood (alhoewel ze hier niet zo hoog zijn maar nog steeds impossant).

Vandaag hebben we een flink stuk gewandeld en ik ben zeer trots op Kniesje dat ze dat heeft doorstaan! Het was niet zozeer de afstand maar er moest wel een stukje geklommen worden en natuurlijk ook weer worden afgedaald....maar ik dwaal nu af want dit reisverslag begint natuurlijk bij gisteren.....

Read more...

Van Chumash lake naar Morro Bay

21 mei 2013

En weer een herhaling van gisteren....weer onverwachts op een hartstikke leuke plek aan het strand van Morro Bay!

Voor vanochtend hadden we weer eens plan. We wilden het dorpje Solvang bezoeken op ongeveer zo’n 15 miles van de campground. Een stadje met een Scandinavische (Deense) uitstraling. Het was een leuk dorpje van vakwerkhuisjes en windmolens. We waanden ons even niet in de USA.

USA255 USA258

Wel heel toeristisch, het hele dorp bestond uit winkels , restaurants en Deense bakkerijtjes. In een van die laatste hebben we koffie genuttigd met een weer te ongezonde zoete lekkernij. We hebben niet eens meer hoeven lunchen zo vol zaten we er van! Wel lekkerrrrr!

Ook nog even langs de missiepost Mision Santa Ynez gelopen (gesticht in de 18e eeuw) en weer terug naar de RV.

Read more...