Dagje snorkelen in Lovina

5 mei 2016

Vandaag bij Hotel Adirama geweest, dit was een tip van het Nederlandse stel dat we in Pemuteran hadden ontmoet. Zij verblijven in dit hotel en dit was DE plek om te snorkelen in Lovina.

Geen probleem dat wij als niet hotelgasten hier kwamen. Auto mocht op de parkeerplaats, we werden door de bewaker vriendelijk geëscorteerd naar het restaurant aan het strand. Hij legde ons van alles uit. Waar het koraalrif was. Uhhh zo ver!!! Het was hoog water en het rif was nu wel zeker 300 meter uit de kant.

We konden ook rustig op een bedje aan het zwembad zitten en een handdoek pakken. Geen probleem! Te aardig, de Balinese Uiteraard hebben we wel van het restaurant gebruik gemaakt, gedurende ons ‘verblijf’ 🙂

’s Middags zou het laag water zijn en was het rif makkelijker te bereiken (dit was idd zo) maar zo lang konden deze twee mensen van Atlantis niet wachten. Daar gingen we het warme water in.

Dat was een aardig eind zwemmen. Eenmaal bij het rif aangekomen (daarvoor zagen we trouwens ook aardig wat vissen) mooi helder zicht en veel vissen!! Wim had de onderwatercamera en zag geen piep, dus hij schoot maar op goed geluk. Dat geluk viel tegen 🙂

Koud (nou ja helemaal niet koud!) 10 minuten bij het mooie stuk werd ik weer misselijk. Jeetje, wat een muts!! Dus maar gauw weer terug. Wist ook niet zeker of mijn bloedsuiker wel goed was….Nee dus, terug op het droge bleek het weer te laag 🙁 Kon gelijk een heerlijk dutje doen op het bedje.

’s Middags was er een heel groot stuk drooggevallen, wat een verschil met vanochtend. Minder ver zwemmen en meer lopen dus. Water was wel echt heel laag dus we schuurden bijna langs het dode koraal. Goed oppassen, vanochtend had ik ook een zeeslang gezien en die wilde ik van zo dichtbij niet wakker maken 🙁

Bij het koraal weer heel goed zicht. Het was weer geweldig. Niet zo mooi koraal maar wat een prachtige vissen!!!

Op het strand en in het water was het druk met lokale vissertjes.
Sarong?
We waren het water nog niet uit of er stoven alweer twee dames op ons af. Uhhh zien we er uit alsof we geld bij ons hebben?!? 🙂 Weer vriendelijk afgepoeierd.

Later op de middag kwam het Nederlandse stel met beide moeders ook bij het zwembad. Nog ff gezellig zitten kletsen. Nog een laatste Bintang in het restaurant en weer terug naar onze heerlijke ruime villa.

’s Avonds bij een warung gegeten, dit was echt een soort eetstalletje, het zal vol met toeristen (veel Nederlanders) dus het zal wel oké zijn. Duur was het in ieder geval niet!!  Voor nog geen 15 euro waren we klaar, en nog lekker ook!

Weer terug gewandeld voor de laatste avond in Pandawa Village.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.