De 1e dag met de camper

11 oktober 2012

Vanochtend om 5:30 schrokken we wakker van de wekkerradio die we niet hadden gezet. Het was een kwartiertje eerder dan de iphonewekker, die we wel hadden gezet, dus maar opgestaan. Maar goed ook want die extra 15 minuten hadden we precies nodig om op tijd te kunnen zijn voor onze transfer naar het camperverhuurbedrijf (om 7:30 uur).

Ondanks het vroege tijdstip waren we toch lekker uitgerust.  

Het weerbericht gaf aan dat het vandaag niet zo goed weer zou zijn, voor vanavond wordt  er een heftige storm verwacht in Phoenix! Gelukkig dat we gisteren zijn aangekomen want in een vliegtuig met zulk weer 🙁

De transfer naar camperworld duurde ongeveer 25 minuutjes. Daar aangekomen waren we de eerste en werden we vriendelijk ontvangen door Espy. Als eerste kregen we een uitleg over de camper. Deze is een stuk kleiner dan die we in Canada hadden. Zo op het eerste oog ziet ie er netjes uit (nu aan het eind van de dag toch wat mankementjes ontdekt).

Papierboel afgehandeld, koffers in de camper en vroem, vroem daar gingen onze eerste miles met als eerste bestemming….DE WALLMART!

340 dollar lichter en 2,5 uur later reden we daar weer weg. Je kan daar echt van alles kopen, zelfs automatische machinegeweren en allerlei ander schiettuig!!! Wim heeft als wapen maar een honkbalknuppel gekocht waarmee hij zichzelf bijna buitenwesten sloeg. Hij had hem in de ruimte boven de bestuurderscabine gelegd en door het rijden kwam hij naar beneden gerold bijna bovenop Wim zijn hoofd!!!

Later kwam er ook nog een kussen (waarmee je van de bank een bed kan maken) naar beneden zetten, ik schrok me rot. Daar moeten we nog ff een oplossing voor vinden want dat is wel een beetje gevaarlijk om zo te rijden.

 

Onze eerste bestemming (na de Wallmart) was Sedona, (een rit van ongeveer 220 km).

Inmiddels staan we al een tijdje op een campground. Helaas in de regen.

Het eerste stuk van de reis ging door een droge vallei met allemaal cactussen. Het landschap veranderde geleidelijk in een wat heuvelachtiger landschap met lage struikachtige begroeiing. Zowel links als rechts van ons zag de lucht er super dreigend uit. Wij bleven echter de hele tijd in de zon rijden en hebben het tot aan Sedona droog gehouden.

Het landschap hier is een prachtige rode bergwereld. Bij het bezoekerscentrum even gestopt om van het uitzicht te genieten. Wauw!!!!

USA298.jpg

Op de campground aangekomen kregen wij het laatst beschikbare plekje. Wat een geluk!

Even de campground over gelopen, maar het begon nogal te regenen dus maar weer snel terug naar de camper. We moesten ook nog de koffers uitpakken en alles een plekje CIMG0479535d4c985154c.jpggeven. Pufff toch wel krap dan zo’ n camper maar het is gelukt! Al met al duurde het wel wat langer dan gepland want de stang waar de kledinghangers aanhangen kwam naar beneden zetten toen ik er twee broeken aan had gehangen. Wim had een klusje te doen…en hij hangt weer.

Keuken is ook ingewijd. De rookmelder deed ook goed zijn werk. Ik streek een lucifer aan…piep,piep,piep. Overdeurtje open om te kijken of de zalm al klaar was…piep,piep,piep. Grrr wel erg irritant. Toen ik de zalm uit de oven ging halen heeft Wim de rookmelder maar afgedekt met een theedoek, dat hielp.

Inmiddels beginnen we allebei al weer in te storten. Toch nog even wennen aan het tijdsverschil, en niet te vergeten het vroege op staan van vanochtend.  Eens kijken hoe dat straks slaapt in de camper.

Morgen gaan we naar de Grand Canyon. Daar verblijven we 2 nachten. Volgens het weerbericht morgen nog regen en zaterdag een mooie zonnige dag. De campground hebben we al gereserveerd. Het is een basic campground dus dat wordt 2 dagen de camper goed benutten!