De 2e en laatste dag met de scooter

24 april 2013

Ja hoor, de eerste boete is al binnen!! Dacht je leuk een goedkoop scootertje te huren, de boete was bijna net zo veel als de huur…..oh ja dat was eigenlijk niet zo veel 🙂

Wat een leuke en zweterige 2e dag met de scooter. Aardig wat kilometers afgelegd.\

Voor vandaag het uiterste zuiden van Bali ontdekt omdat we hier niet meer komen.
Onze bestemmingen voor vandaag waren Jimbaran en de Tanah Lot tempel.

We waren weer de eerste bij het ontbijt, en dat niet eens zo vroeg 8 uur. Hoezo veel suiker in de warme pisang (was wel lekker!). Mijn bloedsuiker steeg als een idioot…puff wilde gelijk weer gaan slapen.
Heerlijk in alle rust op een bedje bij het zwembad een deel van het verslag van gisteren afgemaakt en om 10 uur gingen de helmpjes weer op….en brommeren maar.

Als een volleerde Balinees manoeuvreerde Wim ons door de verkeerschaos.
Vlak voor het vliegveld gingen we een tolweg op….en daar ging het fout. We reden op de verkeerde baan (dit bleek later want we hadden het echt niet door).
Na de tol te hebben betaald werden we gesommeerd te stoppen. Rijbewijs en scooterpapieren overhandigd. Vriendelijk blijven lachen 🙂 🙂 🙂
Daar kregen we dus te horen dat we via de linkerbaan de tolweg hadden moeten verlaten naar de speciale scooterbaan; hij had nb. de foto’s van de borden die er op wezen als bewijs op zijn mobieltje. “Sorry we didn’t see the signs.” 🙂 🙂 Oh ja …. ons internationaal rijbewijs hadden we ook niet bij ons, maar dat zag hij al buigend door de vingers. Voor het andere ‘vergrijp’ kwamen we weg met 100.000 rupiah (6,50 euro). De agent was overigens alleraardigst, terima kasih. Handen tegen elkaar en een diepe buiging. Wij weer allervriendelijkst terug lachen 🙂 😉

Om ongeveer half 12 kwamen we aan in Jimbaran. Wauw wat een prachtige zee!!
Scootertje op een piertje bij de vismarkt gestald en daar ong een uurtje doorgebracht.

Veel vissers op de pier, op het droge de kleurigste vissersboten, op de markt een drukte met bezoekers. Vis zag er heerlijk uit maar dat gingen wij hier toch echt niet uiten, de vliegen vlogen ook rond en hoe lang liggen die vissen er al. Op het marktje buiten lag de vis zonder ijs, binnen wel gekoeld.

Nog even naar het uiterste zuiden van het strand van Jimbaran gereden. Man, wat is het heet als je van de scooter afstapt!!! Nog een paar leuke fotootjes van een visser genomen die in de branding met een net bezig was.

Bali43Mapsme dirigeerde ons weer feilloos naar onze volgende bestemming de Tanah Lot tempel. Hoezo toeristisch!!!

Lekker, voor het eerst geen deet opgesmeerd ’s avonds….heb ik twee muggenbulten te pakken! Ze zijn er dus wel die krengen!! Dat gaat me niet nog een keer gebeuren!

Eerst een restaurantje zoeken want we hadden honger. Heerlijk Indisch gegeten, echt waar dat kan je hier op elke hoek van de straat :-), met een verfrissend (daar is ie weer) Bintang biertje. Zo daar knapt een mens weer wat van op.

De Tanah Lot ligt voor de kust en is slechts bij laag water te bereiken. Wat een geluk dat was het nu, daar hadden we niet eens over na gedacht.
Wist je dat dit een van de meest toeristische plekken in Bali is? Maar ondanks dat was het toch een bezoek waard. De tempel lag er mooi bij, alleen voor hindu’s te bezoeken.
Een deel is wel toegankelijk, daar kan men zich laten zegenen met zoet water uit een magische bron. Dat is wel bijzonder daar de tempel in de zee ligt.
Je moet je dus eerst laten zegenen (of hoe je dat noemt) voordat je dat kleine deel van de tempel kan bezoeken.  Wij vonden het wel best.

Nog een stukje doorgelopen langs het wad, wat foto’s geschoten. Heerlijk dat ‘frisse’ zeewindje!

Bali50

Teruggelopen naar het vaste land, een stukje omhoog naar een uitkijkpunt.
Wij zaten op een bankje en een Chinese vrouw vroeg ons vriendelijk of we plaats wilden maken voor een ander Chinees stel zodat zij foto’s kon maken.
Te grappig dat ze daarna achter ons kwam  staan en ze een foto liet maken van ons drieën! Ha, ha 🙂

Deze twee brommert muizen vonden het wel welletjes en brommerde weer terug naar Klumpu Bali ressort met dank aan mapsme! Super appje, maar het trekt wel je batterij leeg!

Bij de weg waar we gisteren fout reden ging het nu bijna weer mis. Rechts, rechts, rechts schreeuwde ik in Wim’s oor.
He, wat?
RECHTS!!! 

Nog net op tijd schoot ie naar rechts.

Nog een laatste avond hier en dan morgen met het autootje richting Ubud. Eerst maar eens zien wel onze ‘vriend’ Made wel aanwezig is om 10 uur om de auto af te leveren….ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in.

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.