De dag van de eerste wandeling

15 oktober 2014

We zitten nu op het terras te genieten van ons eerste zelf bereide avondmaal, fluut fluut, flutterdefluut een vogel is opeens heel nadrukkelijk aanwezig. Fluut, fluutterdefluut. Tijdens de wandeling van vandaag hoorden we ook volop gefluut, helaas lieten ze zich niet echt zien!

De zogenaamde lichte wandeling, begon bij het dorpje Vilaflor (ik zag de bloem!) ongeveer zo’n 15 minuutjes rijden van het appartement. De GPS liet ons helaas in de steek en we moesten weer ouderwets vertrouwen op een kaart en routebeschrijving, stel je er niet te veel bij voor, die we op het dorpsplein in Vilaflor bij het VVV hokje hadden gehaald. Het gele pad volgen en dan kwamen we vanzelf bij Paisaje Lunar het doel van onze wandeling.

Hmm waar begint dat @#!$@ pad nou? @$!@$ de GPS hadden we ook niets aan want die stuurde ons alleen maar naar het beginpunt! Na ongeveer 15 minuten waren we weer op het paadje en konden we beginnen aan de lichte wandeling (volgens ons wandelgidsje waarvan wij vermoeden dat het geschreven is door een berggeit).

Tenerife31

Hijg, hijg, puf, puf het was alleen maar stijgen! Over een pad dat vol lag met stenen…hijg, hijg puf, puf !#@$ bloedsuiker ook nog eens te laag. Het Franse stel dat we net nog voorbij stiefelden keek ons lachend aan toen ze ons weer inhaalden. Even wat druivensuiker en weer normale bloedwaarden. Ja daar gingen we weer op het (lichte) wandelpad.

Na het stenen pad ging de route verder door een dennenbos, nog steeds stijgend, maar het liep wel prettiger. We konden ook een beetje van het landschap gaan genieten. Het landschap veranderde weer nu in een dennenbos bezaaid met lavastenen, zo grillig! De lucht was prachtig blauw! Dick, we moesten aan je denken echt een lucht voor jou :-).

Tenerife38

De Paisje Lunar viel een beetje tegen, we verwachtten een weids landschap met allerlei grillig uitstekende punten. Dat was het dus helemaal niet! Wel een mooi uitzicht, met nog steeds die prachtige blauwe lucht.

Ff een hapje eten en weer terug naar beneden.

He, dit pad was inderdaad wel makkelijk te doen, helemaal niet zo steil en niet bezaaid met stenen. Wel heel grillig landschap met lavastenen, pad zelf was goed te doen.
En zo was het eigenlijk de hele weg terug naar beneden tot dat we weer bij het eerste stuk van de wandeling kwamen (dit stukje was dezelfde weg heen als terug). Zo nu en dan stuikelend over de stenen wandelden we terug. Dit laatste stuk duurde ong. 1 uur.

Op het dorpsplein van Vilaflor wachtte ons een heerlijk koud biertje en dat slechts voor gezamenlijk € 3!! Moe, zweterig maar voldaan scheurden we met ons 500’tje weer terug naar het appartement met het mooie uitzicht.

Foto’s

1 gedachte op “De dag van de eerste wandeling

  1. Ha vakantiegangers, wat een super gave plek om te verblijven als ik het zo zie! Een uitzicht om van te genieten. Jammer dat die Gps niet werkte, hopelijk hebben jullie elders meer geluk. Een hele fijne vakantie!
    Groetjes, Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.