De eerste dag met de camper

12 oktober 2016

Wat ging het allemaal voorspoedig vandaag!!

Gisterenochtend gebeld met Roadbear, het camperverhuur bedrijf, om een tijd af te spreken voor de pick-up. Tussen 12 en 1 op het vliegveld, Terminal B begane grond bij pick up point 5. Oke we’ll be there!

Dat gaf ons in de ochtend wat tijd om rustig de koffers in te pakken en voor mij tijd om aan het reisverslag en de foto’s te werken. Vanaf het hotel ging om het half uur een shuttlebusje naar het vliegveld, duur van de rit ongeveer 15 minuten. 11 uur leek ons wel een goede tijd om met de shuttlebus te gaan. En dat was het! De chauffeur was zo vriendelijk om ons bij Terminal B af te zetten, hotel shuttlebussen mogen eigenlijk alleen naar P4. Sssssst.
Dat gaf ons ruim de tijd om nog een hapje te eten op het vliegveld. Damned die broodjes van de Subway zijn toch eigenlijk best wel lekker.
‘Nou die lust ik wel elke middag als lunch’, zei Wim 🙂

Heel moeilijk met nog een half bekertje koffie in mijn handen en twee koffers gingen we naar pick-up-plek nr 5. He, daar stond al een busje van Road  Bear. Nog gauw wat slokken koffie en weg ermee want ik liep voor geen meter.
De transfer duurde veel langer dan wij gedacht hadden, wel 30 minuten rijden naar Middletown NJ ten  zuiden van NYC. Wat fijn dat deze pick-up inclusief is!

Op het bord, in het een beetje shabby aandoende kantoortje, zagen we dat we de enige waren die op die dag die een camper up kwamen picken. Druk! 🙂
De dame die ons hielp leek zo weggelopen uit een trailer. OMG zo ga je toch niet naar je werk!! Maar goed ze hielp ons verder goed, en daar gaat het uiteindelijk om. De jongeman naast haar leek erg blij dat hij eindelijk wat kon doen.

Dit is natuurlijk niet ons eerste campertrip dus echt hele uitgebreide uitleg was niet nodig. Wim had zich de afgelopen dagen ook al in de handleiding verdiept die ik van internet had gedownload.
Ready, set en go…onze roadtrip kon beginnen. Deze begint traditiegetrouw met het inslaan van eten en allerhande dingen. Dit keer niet bij een Walmart, misschien maar goed ook want die heeft altijd zooooveel keus dat we pas een paar uur later en vele dollars lichter weer weggaan. In deze supermarkt was er ook genoeg keus…en ook hier vond ik het niet echt goedkoop $$$$.
Oké, klein voorraadje ingeslagen.  Daar gingen we over de eerste miles aan asfalt richting Delaware water Gap-Pocono Mountain ten westen van NYC, een rit van ongeveer 2,5 uur.

Eerste stuk behoorlijk druk over de highway, we hadden aan Carmen (de navigatie) doorgegeven dat we niet over tolwegen wilden dus na ongeveer een half uurtje werd het een leuke toeristische route. We zagen al wat bomen met mooie herfstkleuren.
He, een brug met maximaal toelaatbaar gewicht van 16.000 pounds. Wat wegen wij eigenlijk?? Dat was ons niet verteld bij het verhuurbedrijf. Wel heel duidelijk aangegeven hoe hoog en breed de camper is, op de voorruit zit zelfs een sticker waar het overduidelijk op staat, maar het gewicht?!?!

Daar kwam een man die ons tegen hield. Raampje open.
‘What’s the weight of your vehicle? ‘
‘We really don’t know.’

Hij gaf ons aan de deur aan de bestuurderskant te openen, daar bleek een sticker te zitten met oa het gewicht van de camper. 14.500 pounds.
‘Oké, you can go.’

Daarna volgde een mooie weg langs een rivier met bomen in prachtige herfstkleuren, glooiend landschap met het avondlicht! Prachtig. Dat belooft nog wat als we verder noordelijk gaan.

We hoopten voor het donker op de campground te zijn, zodat we alles makkelijk zouden kunnen aansluiten. Het is namelijk meestal pikdonker op de campgrounds en dan ook nog de kans om een zwarte beer tegen te komen! 🙁 De dame bij wie we incheckten verzekerde ons dat er elke avond beren over de campground liepen, een moeder met 2 jongen…en ze hadden erg veel honger. Als we maar genoeg geluid maakten en met een zaklamp liepen, zou het no problem zijn.
Oké we’ll do that!

Geen beer gezien. Eigenlijk wel een beetje jammer.

Camper installeren ging goed. Eerste avondmaaltje bereiden ging ook goed. Het douchen in de wasgelegenheid minder. OMG er kwam alleen koud water uit!!
Ik dacht trouwens dat de beer op de damestoilet was geweest want in eentje dreven twee drollen van abnormale proporties!!! Wim zei dat ik er een foto van moest maken, maar dat ging me toch een beetje te ver.

Eens kijken hoe de eerste nacht bevalt in ons campertje (slechts 8,20 meter lang dit keer).
Welterusten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.