De eerste dag met de camper

26 mei 2011

Vandaag was onze eerste ‘echte dag’ met de camper. We zijn van Vancouver naar Lytton gereden langs de Fraser Canyon. Erg mooi, jammer van de regen die ons een groot deel vergezelde ;-(

Vanochtend waren we om 6 uur al klaar wakker dus maar 1 uur eerder opgestaan dan we hadden gepland. Het hele ochtendritueel duurde nog best lang want we reden pas om 9 uur van de campground af!!! Ach ja het is vakantie dus geen stress.

Vroemmmmmmmmmmm op highway 1 richting Lytton (230 km van Vancouver). Onze eerste stop was bij de Bridal Falls. Een korte wandeling van ong 10 minuten door een prachtig groen bos bracht ons naar een waterval. De berenbel rinkelde al vrolijk aan Wim zijn rugzak. Er waren overal waarschuwingsbordjes dat er beren konden zijn….nog geen teddybeer gezien. Er waren sowieso heel veel andere wandelaars dus leek ons niet zo waarschijnlijk dat we er een (of misschien wel meer) zouden zien.

 

Verder naar de volgende geplande stop Hells Gate bij de Fraser Canyon. snuf, snuf wat rook het naar gas in de camper!! hmmm waarschijnlijk toch iets te schuin gestaan op de parkeerplaats bij de Bridal Falls.

De regen bleef vallen, helaas ook bij de stop bij Hells Gate. De skytram (een kabelbaan) bracht ons 115 meter lager naar de voet van de kolkende Fraser River. Daar kon je op een brug lopen over de rivier. Je werd er bijna afgeblazen door de wind en regen dus lang hebben we het niet volgehouden. Wat een natuurgeweld die rivier!! In de jaren veertig stond het water zo hoog dat een eerdere brug helemaal was weggespoeld!!!

Verder was er wat informatie over de zalmtrek en over Simon Fraser na wie de rivier en canyon genoemd is. Uiteraard ook een souveniershop. Ik heb een paar kaarten gekocht + postzegels. 1 postzegel naar Nederland kost 1 dollar 75!!!! Kassa! Sorry, we gaan dus niet zo veel kaarten versturen. Nu maar hopen dat het uploaden gaat werken want dan is er toch nog voor iedereen een vakantiegroet 🙂 !!

Verder over highway 1 door de ruige Fraser Canyon naar onze eind bestemming Kumsheen Rafting Resort. We staan hier al inmiddels al 4 uur (het is nu kwart over 8 ‘s avonds lokale tijd) als enige RV.

Bij aankomst waarschuwde de dame aan de receptie ons dat er een groep van 100 jongeren ons zou omringen. Ze mochten geen alcohol drinken verzekerde ze ons. We hebben de gok gewaagd en het is nog hartstikke rustig op het getjielp van de vogeltjes en  langs denderende  trein (van honderden meters lang!) na.

 

 

Tijdens een korte wandeling langs en over de campground spotte ik een verse pootafdruk. Ahhhh, ook hier komt wildlife voor. Ik dacht in eerste instantie van een beer maar Wim(metoe) was slimmer dan ik en zag dat de afdruk uit twee tenen bestond en dat het dus nooit van een beer kon zijn. Hmmm het leek inderdaad meer op een afdruk van een hoefdier, dus waarschijnlijk was het van een berggeit. De berggeit zelf hebben we (helaas?) niet gezien.

Onze eerste zelf gekookte maal (wilde zalm (niet zelf gevangen), met aardappels en champignons) was erg smakelijk. Het koken is goed te doen.

Net een lekker bakkie koffie op, vers gezet door Wimmetoe.

Morgen gaan we richting Clearwater (Wellsgray park) met een tussenstop bij Hat Creeck Ranch (historish stadje). In Clearwater gaan we 2 dagen blijven met zaterdag onze eerste paardrijdtocht hiaaaaaaaaaaaaa