De eerste paardrijtocht en de eerste beer op de weg!!!

28 mei 2011

Hiaaaa….cowboy Bill en cowgirl Isa zijn gaan paardrijden.

IMG_5222

Wat een leuke paardjes ik mocht op Sparrow en Bill op Cody. Zie de foto hierboven. Ze waren goed doorvoed, niet van die scharminkeltjes als in Cuba.

Het was een relaxte tocht door een bos, vergezeld van vele muggen ;-( Mijn nieuwe naam is nu ‘vrouw met rode bulten in gezicht’. We hadden nog geen antimug, moeten we dus maar heeeeel gauw gaan kopen!! Onze gids was Tifany, een echte boeren Canadese meid. Na een uurtje mochten we afstappen en konden we een korte wandeling maken naar een waterval. Het was een glibberige bedoening en het pad was niet zo makkelijk te vinden door alle omgevallen bomen. Maar het is gelukt. Op de weg terug  naar de paardjes zagen we een hert, zo leuk. Ook tijdens het paardrijden hebben we drie herten gezien…nog geen beren, wel moose droppings. 

 

Op de terugweg was er een heel gaaf stuk langs  een ravijn met een supergaaf uitzicht, de zon begon ook net te schijnen. Gelukkig duurde het niet te lang het was mooi maar ook erg hoog!!

Stapvoets weer terug naar de campground, wat een rust in het bos. Heerlijk!

Lunch gemaakt en verorberd in de camper en weer op pad met de camper, naar Wells Grey park.

Volgens Tifany moesten we naar een uitkijkpunt iets met mountain view en de Helmckenfalls. Been there, done that 😉

Bij de afslag naar dat uitkijkpunt wisten we niet zeker of we die weg wel op mochten, vroemmmm daar kwam een andere camper voorbij gescheurd en ging naar boven. Wij dus ook! Hobbel de hobbel de camper rammelde behoorlijk maar we hebben het gehaald.

Mooi rondom uitzicht boven…..en weer veel muggen!!! Een enthousiaste nederlandse man vertelde over zijn first encounter met de zwarte beer. Hij moest echt ff zijn verhaal kwijt, zo schattig.

Nog ff een half uurtje doorrijden naar de Helmckenfalls. Erg mooi!!

In het hele park waren waarschuwingen en instructies over hoe om te gaan met beren….zouden we er nog een zien?

Van Helmckenfalls weer terug naar de camping met nog een tussenstop bij nog een andere waterval. Dat was ff een stukje lopen en we waren meer bezig met het rondkijken of er geen beer op ons pad zou komen dat we niet echt van deze waterval konden genieten 😉

Vroemmmmm on the road again….Ik was vanuit de auto het mooie uitzicht op een besneeuwde weg aan het filmen. Camera weer uit. Hee iets zwarts langs de weg, het beweegt….een BEER!!!! Gauw de camera, help hij moet nog aan, lensdopje moet er nog af….weg beer ;-(  Maar het is een feit….we hebben een beer op de weg gezien!

Nog heel veel dagen te gaan om nog veel meer moois te zien….

Morgen gaan we richting Jasper en het beloofd mooi weer te worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.