De Eerste verkenning van het Eiland

14 oktober 2014

Buenos dias Tenerife!

Nou dat sliep boven verwachting goed.
Ze leken nog al hard de matrassen, maar we hebben allebei heerlijk geslapen. Ontbijtje genoten op ons balkon met opkomende zon en een fantastisch uitzicht! Het heet natuurlijk niet voor niets Finca La Vista Bonita!

Tenerife3

Heerlijk ontbijtje genuttigd op het terras

DSC03118

La Vista Bonita!

De Lidl leeggeroofd, veel beter gesorteerd dan in Nederland!
Lunch genuttigd, wederom op het balkon met fantastisch uitzicht, en op voor onze eerste verkenning van het eiland. Al veel mooi’s gezien!

Eerst een stop bij een uitkijkpunt, El Centinel. Daar was ook een restaurant, waar het Wim wel leuk leek om ‘s avonds te gaan eten, dus een tafeltje gereserveerd bij het raam (wat achter af helemaal niet nodig was want er waren ‘s avonds slechts 2 tafeltjes bezet!)

DSC03141

Vroemm verder richting kust, Los Cristianos. Jeetje wat een drukte! Aaneenschakeling van hotels en shoppingmalls. Nog even een stukje langs het strand gewandeld en gekeken of we ergens een gedetailleerd kaart van Tenerife konden kopen. Missie niet geslaagd!

Vroemmmm richting het noordwesten over een weg iets van de kust af en na ongeveer 15 km rechtsaf geslagen richting NP El Teide. Weer gestopt bij een uitkijkpunt met restaurant waar we even wat gedronken hebben. Wel binnen gaan zitten want het was toch wel wat fripsig met alleen een zomer jurkje aan 🙁 Wim zijn dag was ook weer helemaal goed….ze hadden wegenkaarten van Tenerife!DSC03167

De weg daarna was zeer afwisselend en we konden genieten van een schitterend uitzicht!! WAUW!! Eerst door een dennenbos met een zeer grillige (lavasteen) ondergrond. Daarna door een maanlandschap met alleen brokken lavagesteente, weer door een prachtig dennenbos met daarbij het prachtige licht van de ondergaande zon, het wolkendek en het eiland Gomera dat we in de verte zagen liggen. WAUW!!!

Tenerife25

Tenerife21

DSC03172

Tenerife28

Ik zei nog (voordat ik wist hoe mooi het landschap zou zijn) laten we niet te veel stoppen zodat we op tijd bij het restaurant zijn, we hadden voor 8 uur gereserveerd.

Stop, mooi uitkijkpunt! Stop, weer een mooi uitkijkpunt. Stop even weer een foto maken…

That was me 🙂

Wim aka Niki Lauda scheurde door het bochtige parcours en wist ons om stipt 8 uur bij het restaurant te brengen. Puff ik was wel een beetje misselijk!

Het eten smaakte ons goed en de ‘Tenerifese’ wijn steeg mij flink naar mijn hoofd!

Foto’s

2 gedachten over “De Eerste verkenning van het Eiland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.