De laatste dag met de camper

22 mei 2014

Aan alle leuke dingen komt een eind en zo ook bijna aan onze ‘fantastic trip’ door de US of A, part III.

Voor vandaag was onze eindbestemming een campground redelijk vlakbij het Apollo verhuurbedrijf waar we de RV morgen moeten inleveren. Op de site van Apollo stond de tip voor Cherry Creek State Park op ong. 20 minuten rijden.

Carmen vanochtend om 6:30 daar op ingesteld (ja nog vroeger dan normaal opgestaan: om 5 uur!!!)  en om 11:30 hier gearriveerd.

Vanochtend bij het verlaten van Great Sand Dunes

Vanochtend bij het verlaten van Great Sand Dunes

Na ongeveer een uurtje rijden moest ik onwijs nodig naar het toilet. Wim zei ‘Ga maar want het is toch een rustige weg’. Oké, gordel af en naar achter naar het toilet.

Ik zat amper en ik voelde de camper flink afremmen en over de ribbels van de vluchtstrook  gaan. Hmm wat zou er zijn?

‘Het was toch zo’n rustige weg? What happened?’ Wim gaat nu vertellen:

Er kwamen 2 waarschijnlijk geschrokken herten vanaf de linkerkant van de weg keihard aanrennen met de bedoeling de snelweg over te steken; gelukkig knalden ze in hun angst tegen een afrastering op dat er voor zorgde dat een tegenligger en wij ze net voor waren….pfff .

We hebben hier voor het eerst een goede ontvangst met de tv. Winnetou en Old Shatterhand staat nu op! Waahaa. 70 zenders om uit te kiezen en dan staat dit aan!!

Verder niets noemenswaardigs gebeurd totdat we op de campground waren.

We waren al een tijdje geïnstalleerd en liepen naar de laundry om het laatste wasje te draaien. Dat zou 30 minuten duren (ja zo ‘lang’ zijn de wasprogramma’s hier) dus we gingen een stukje lopen over de campground. Dat ligt in een statepark mooi groen aan een meer gecreëerd door de aanleg van de dam.

Er was al best wel een donkere lucht maar het was nog een aangenaam temperatuurtje. We zijn tot aan het water gelopen want daarboven zagen we grote vogels vliegen. Verdomd het waren pelikanen. ‘Heb ik ze toch nog van dichtbij gezien Ies’ 🙂

DSC02121

Hmm het begon wat harder te waaien en in de verte zagen we een bliksemschicht. Ik kreeg het wat frisjes met alleen een hemdje aan (van boven dan wat ik had ook nog een lange broek aan 🙂 ) dus we liepen weer richting de wasserette, half uurtje was inmiddels om.

Opeens gingen er sirenes af, een luchtalarm. Huhh, what the piep? Zou er iets aan de hand zijn?

We zagen verder niets gebeuren, mensen liepen nog rustig over de campground. Er kwam een parkranger aan die vriendelijk naar ons zwaaide. De sirenes loeiden nog steeds.

De was in de droger gedaan en we wilden weer naar de camper lopen.

‘You have to seek shelter, there is a Tornado warning. The ranger just told us’ Dat was een jong stel met kind dat naar binnen ging.

Dat was dus het alarm! Wisten wij veel, en waarom heeft die Ranger niets tegen ons gezegd? Misschien omdat we al richting een gebouw liepen?

We bleven toch gewoon buiten staan (wel voor de wasserette) want het zag er wel dreigend uit maar ook weer niet zo erg. Buiten staan praten met een Amerikaan die ons vertelde dat het gisteren ook noodweer is geweest en dat schijnt al een paar dagen zo te zijn. Het heeft heel hard gehageld! Fijn zo’n laatste dag voordat je de camper gaat inleveren, het zou toch niet?!?!?

USA2014_289Alarm was inmiddels alweer van de baan en we zijn weer richting RV gegaan. Gauw de TV aan en het bleek idd noodweer te zijn op veel plekken in Colorado. Zware regenval, overstromingen, hagel. We schijnen net goed te zitten hier, het heeft slechts een beetje geregend. Wel dreigende donkere luchten.

 

Helaas voor de komende twee dagen dat we nog in Denver verblijven zijn de weersvoorspellingen hetzelfde 🙁 Nou ja, ik heb net op internet gezien dat er vlakbij het hotel een mall is van 1,5 mile lang dus daar kunnen we wel shelter zoeken 🙂

De lucht buiten is inmiddels niet dreigend meer en ziet er prachtig uit!

DSC02130 DSC02134 DSC02135

 

Koffers al ingepakt. Morgenochtend nog wat laatste dingen inpakken, camper aan kant en dan gaan we de laatste miles afleggen in de RV die ons ’thuis’  is geweest de afgelopen 17 dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.