De laatste wandeling door sprookjesachtig nevelbos

Tenerife388

1 november 2014

Vandaag de wandelschoenen en -broek voor de laatste keer gebruikt en we hebben ze gelijk maar goed vies gemaakt!

De wandeling was nogal modderig en hier en daar glibberig maar het was FANTASTISCH!
Door het wandelgidjse als volgt omschreven:

De hoogteroute tussen La Ensillada en Cabezo del Tejo behoort tot de indrukwekkendste wandelingen, niet alleen van het Anaga gebergte, maar van het hele eiland. Nauwelijks ergens anders op Tenerife bevindt zich een even mooi nevelbos en nauwelijks een uitzichtpunt van het Anaga-gebergte kan zich met dat van Cabezo del Tejo meten – als ook nog nevelflarden over de kam jagen , dan voelt men zich voorgoed naar het rijk van de sprookjes en demonen verplaatst.

De nevelflarden waren er zeker! Daardoor dus ook totaal geen uitzicht, maar het bos zelf was idd betoverend mooi!

Het eerste stuk naar de Cabezo del Tejo ging over smalle kronkelende en steile paadjes door het dichtbegroeide bos. Natte ondergrond, bladeren en modder dus het was ook nog wel oppassen, Wim zijn roetsj van gisteren zat nog in onze gedachten. Hij heeft zich trouwens niet geblesseerd.

Tenerife387 Tenerife391

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uitzicht!

Het uitzicht!

Na ongeveer 3/4 uur lopen kwamen we aan bij het uitkijkpunt. Fluut, fluut, fluuterdiefluut. Geinig die vogels. Van het uitzicht, dat vast schitterend was geweest, weinig te zien :-(.

Maar de vogeltjes waren een welkom alternatief 🙂 Fluut, fluut….een brutaaltje durfde zelfs brood uit Wim zijn hand te eten.

Tenerife395

 

 

 

 

 

Via een breed pad, door het nog steeds wonderschone bos, weer terug. Nog een laatste klimmetje door het ‘struikgewas’ (hier waande we ons echt in een oerbos!) en we waren weer bij het 500’tje. Een geweldig leuke wandeling als afsluiter.

Tenerife413

Je verwachtte elk moment een velociraptor uit het struikgewas, een echt oerbos!

Tenerife414

Isa, niet zo rap(tor) 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze wandeling is een aanrader voor iedereen die op Tenerife vakantie viert. Als je dan toch een wandeling wilt doen, laat het dan deze zijn. Niet te lang (6 km) en gemakkelijk te doen.

Het was pas half 1, dus nog een hele middag voor ons. Eerst even een drankje doen bij een herberg een paar km verderop en toen de hele middag rondgetuft. Eerst over het Anaga gebergte door de mistflarden en zo nu en dan zeer harde wind naar de noordkust. Daar scheen de zon….maar niet voor lang. We zagen de regen aankomen vanaf de zee. Ja daar valt water, zei een Tenerifos, maar dat komt niet hier.
Pelleboer Isa had het beter ingeschat want nog geen 5 minuten later begon het te regenen.

Tufff, tuff maar weer eens richting El Teide, nog een laatste keertje van dat landschap genieten. Tjaaa als je niet door de regen en mist rijdt bij een temperatuurtje van 9 graden!! Nadat we ons hadden opgewarmd aan een soepje was de mist in ieder geval weggetrokken en hadden we weer zicht op het bizarre, grillige landschap en op, jaaaa daar was ie weer, El Teide!

Vooruit nog 1 x'tje dan..El Teide met de Roques de Garcia op de voorgrond

Vooruit nog 1 x’tje dan..El Teide met de Roques de Garcia op de voorgrond

 

Hier aangekomen was er geen wolkje, mist of regen te bekennen en dat is waarschijnlijk de hele dag zo geweest. Hopelijk morgen en overmorgen ook nog zo, dan kunnen we nog even genieten van de laaste zonnestraaltjes voordat we weer richting Holanda gaan.

Foto’s

2 gedachten over “De laatste wandeling door sprookjesachtig nevelbos

    • De wandeling ziet er erg mooi uit! Uit welk boekje hebben jullie de wandelingen gedaan? Ik las iets over een ANWB boekje en nog een ander boekje. Is dat de Rother wandelgids? Wij gaan van de zomer naar Tenerife en houden ook erg van mooie wandeltochten maken.
      Groeten, Saskia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.