De tweede wandeling

17 oktober 2014

Tenerife68

Vandaag liep het een beetje anders dan gepland. Leuke korte wandeling (nr 1) uitgezocht in NP El Teide. Ok, wandelspullen check, check. Rugzakken goed bepakt, check, check en om 9:00 uur startten we het 500’tje. Daar ging Nikki Lauda en bijrijdster weer over het bochtige circuit van Tenerife.Het uitzicht was weer overweldigend mooi! Nog niet veel wolken dus we konden Gomera goed zien liggen.

Het grillige, woeste landschap, met als constante factor de Teide , van Las Cañadas (een caldera) was indrukwekkend. Een paar fotostops en rond een uurtje of 11 kwamen we aan bij het bezoekerscentrum el Portillo waar de wandeling zou beginnen.

Not! Wat blijkt: op woensdag en vrijdag in oktober wordt er gejaagd op moeflons om de “wildstand” o.i.d. in stand te houden. Het gebied waar wij wilden gaan wandelen was tot 17:00 uur gesloten, een ander deel tot 14:00 uur.

Er waren een 4-tal wandelingen die gedaan konden worden, zonder dat de kogels om je oren vlogen. In het park zijn er tal van (genummerde) wandelingen te doen. Nr 20 was open voor het publiek, maar bleek niet zo leuk, nadat wij ongeveer 10 minuten het pad hadden gevolgd. Geen leuk landschap, helemaal open en vol in de zon, dan maar weer terug naar de auto en kijken voor een alternatief.

DSC03303

Bij de voet van de Teide (bij het kabelbaantje) was ook een wandeling die we konden doen (nr 19) naar de Parador. Terug via wandeling nr 16, want dat zou het al na 14:00 uur zijn zodat we zonder kogelvrije vesten konden terug lopen :-).

Zo wat een leuk landschap!! Makkelijke wandeling, pad goed te zien. De Teide bleef constant in het zicht en de zon ook. Puff het was niet warm maar 4 uur lang door de zon lopen! Een klein stuk via pad nr 4 om over het brede pad nr 16 weer terug te lopen richting de auto.

DSC03334

 

Zo weer 13 km in de benen, een hele laag stof over onze schoenen en een branderige huid van de zon…..maar wat was dit een leuke wandeling!!

Vroeemmm terug naar het mooie uitzicht, korte stop in Vilaflor voor een biertje…….Vroemmmm. Ieeeeeee (piepende remmen) daar kwam een grote legertruck de bocht om die ons de berm in joeg, het asfalt schuurde tegen de onderkant van het 500’tje en op 1 meter voor een boom kwamen we tot stilstand. $@#$Q#, boel gescheld van mij, ik stond in 2 tellen naast de auto en wilde die militairen wel eens gaan vertellen wat ik van ze vond maar ze waren al doorgereden. Lekker! Gelukkig niets aan de hand tenminste niet meer dan dat we flink geschrokken zijn.

‘s-Avonds bij het restaurant aan de overkant van ons appartement gegeten. Dat beviel goed, daar kunnen we nog wel een keertje naar toe.

 

Foto’s

1 gedachte op “De tweede wandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.