Denver, mile high city

23 mei 2014

Het inleveren van de camper vanochtend was zo gebeurd.  Snelle check van de camper, alles was oké. Papierwerk afgehandeld, we moesten voor de extra gereden miles (bijna 500 miles extra gereden) afrekenen en we hadden $ 15 van hen te goed voor het rijden zonder kentekenplaten.  Ready, steady, go in 15 minuten….alleen liet de taxi nog een half uur extra op zich wachten.

De Ethiopische taxichauffeur was nogal weg van jagen en daar vertelde hij volop over, leuk voor Wim de vegetariër 🙁

Hotelkamer ziet er prima uit en het hotel ligt midden in het centrum. Het zit vlakbij de 16th street, een 1 mile lange autovrije promenade met winkels en cafe’s. Er rijdt een gratis shuttlebus op de 16th street. Als je er een gemist hebt staat de volgende binnen 2 minuten voor je neus.

In de hotelkamer hadden we gelezen over de B-cycle, fietsen die op verschillende plekken in de stad staan en die je voor $8 per dag kan gebruiken. Je moet dan wel binnen een half uur een fiets weer bij een B station hebben teruggebracht anders moet je extra betalen. Eerst daar maar eens naar op zoek gaan en er info over krijgen. Check dat is gelukt, en het staat voor morgen op het programma. We are going to ride a bicycle, ride a bicycle.

Toen naar de Blue Bear gelopen, Wim kleurde er mooi bij 🙂

DSC02158

DSC02154

Verder door de 16th street gelopen. We vonden het allebei wel een beetje tegenvallen. Want ons vooral opviel waren de vele zwervers, die gaven je toch niet zo’n prettig gevoel. Hoe komt iemand er toe om zo te worden? Later hoorden we van een serveerster dat het voornamelijk van huis weggelopen jongeren en ex-militairen waren.  Altijd treurig maar vooral die laatste groep die van militair (proudly served  the American army) naar dakloze moet gaan!

Een zijstraat van de 16th in om richting de Coorsfield te gaan, het station van HET baseballteam van Denver dat gesponsord wordt door het biermerk Coors dat Wim erg lekker vindt. Op het dak van het stadion zou je een mooi uitzicht over de stad moeten hebben. Uhhh ja als je er in kan…not! 🙁

Dan maar een biertje gaan drinken. Denver is DE stad in Amerika voor bier. Er zitten hier veel bierbrouwerijen. Ik had een biertje dat naar chocolade smaakt! Apart!

DSC02177 DSC02180 DSC02185

Weer bij de 16th street aangekomen hebben we maar gebruik gemaakt van de gratis shuttlebus want van dat geslenter (en het benauwde weer) werden we toch wel moe.

DSC02194

Busje komt zo

Ff bijkomen op de hotelkamer en ’s avonds heerlijk sushi gegeten en daarna super lekker gezzzzzlapen ieder in een eigen bedje.

24 mei 2014

Gisteren vonden we Denver nog een beetje tegenvallen maar vandaag denken we er anders over. Al fietsend hebben we ontdekt wat een leuke stad het is.

Ik wil er nu eens niet te veel over schrijven maar vooral de foto’s het verhaal laten doen.

DSC02215

I want to ride a bicycle…

Het centrum uit en we fietste door een rustige woonwijk met prachtige huizen

Het centrum uit en we fietsten door een rustige woonwijk met prachtige huizen

Bij het Citypark, het central park van Denver

Bij het Citypark, het central park van Denver

DSC02224

In het citypark was het ff zoeken naar een B=cycle stalling, het half uur was bijna om. Na dat half uur (als je de fiets tenminste nog niet gestald hebt) betaal je voor het volgende half uur 1$ extra en als je na 1 uur de fietst niet opnieuw heb ingecheckt zelfs 4$ per extra uur!

Waar is die stalling nou?

Waar is die stalling nou?

Waar is dat ding nou, ook niet echt duidelijk op het kaartje?!? Helaas half uur om maar wel binnen het uur gered. Hierna ging het gelukkig voorspoedig en is het ons elke x binnen een half uur gelukt de fiets in- en uit te checken.

 

 

 

Voor de Botanische tuin een stalling Fietsjes gestald en 2,5 uur van de tuin genoten.

Voor de Botanische tuin een stalling Fietsjes gestald en 2,5 uur van de tuin genoten.

DSC02264

Ontspannie (dat is een selfie met de zelfontspanner)

 

DSC02251

Rest van de foto’s vind je in het fotoalbum.

Hop weer twee fietsjes uit het rek en daar gingen we weer. Zo dat ging lekker naar beneden. We fietsen (nou ja gleden naar beneden) nog steeds door een woonwijk met schitterende huizen.

Fietspad langs de rivier gevolgd. Het was druk met fietsers, joggers en onder de bruggen veel zwervers die hun roes uitsliepen.

DSC02319

DSC02330 DSC02332 DSC02333

 

In een oude electriciteitscentrale (een prachtig gebouw) zat een Starbucks, daar ff een DSC02329bakkie gedaan. Het was een gigantisch gebouw waar naast de Starbucks een soort lokale Beversport was gevestigd . Daar nog ff rondgesnuffeld.

Hop weer op nieuwe fietsjes nog een stuk langs de rivier en een helling op (een soort kunstwerk) die aan het eind een trap werd en we er niet vanaf konden. Dat was nog wel krap met keren.

DSC02335

Dead end

We waren alweer vlakbij de 16th street en het was inmiddels al half zes. Fietsjes gestald en via de 16th street terug naar het hotel.

Ik wilde nog ff douchen voordat we de heerlijke garnalen zouden gaan eten bij Bubba Gump Shrimp Co.

Het water werd niet echt warm en toen hoorde ik ook nog eens sirenes buiten en er werd iets om geroepen door de intercom. $@#$ We moeten toch niet het hotel uit ik stond net onder de douche?!? Gelukkig bleek het vals alarm. Pufff.

Bubba Gump is zeer commercieel maar de garnalen zijn delicious. Een blik op de kaart en ik had mijn keus al gemaakt “coconut shrimp’. Ze waren lekkerrrrrrr! Wim had zijn bordjes garnalen (shrimps New Orleans) al op (die overigens ook goed smaakten) maar kon het niet aanzien hoe veel lekkerderder (ja dat is niet goed geschreven ;-)) de mijne waren en wat hij gemist had en heeft daarom ook daar nog een kleine portie van besteld 🙂 JAMMIE!

 

DSC02342

Hmmmmm coconutshrimps!!! Soooo goooddd! Jammie!

DSC02348

 

 

 

 

 

 

DSC02350

Nog een portie Coconut Shrimp please!!

DSC02346

Op de voorgrond Shrimp New Orleans achtergrond geen commentaar 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo kwam er een eind aan de laatste dag in Denver die we weer afsloten met een een heerlijke nachtrust in de lekkere bedjes in kamer 772 van het Comfort Inn Down Town Denver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Denver, mile high city

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.