Drenthe doet wat met je

‘Het Balloërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. De overwegende heide- en vergraste heidebegroeing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Op het Balloërveld zijn naast de grote zand- en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Als je hier wandelt, dan ben je even in een andere wereld’

Voor een heidewandeling hadden we geen beter moment kunnen uitkiezen. Augustus is de maand waarin de heide bloeit. Het is een prachtig paars kleurfestijn.
We wandelen het ‘boswachterspad’ van staatsbosbeheer, goed aangegeven met routepaaltjes met (hoe verzinnen ze het 🙂 ) paarse kop. De gehele route is 9 km, wij lopen 7,5 km.

Wat een prachtige natuur! Heerlijk om hier door heen te struinen.

We lopen onder een mooie wolkenlucht waar de zon zo nu en dan achter vandaan komt, die ons verwarmt en de heide nog paarser doet kleuren.
In de heide gonst het van de bijen en hommels die Zzzzich te goed aan de nectar.
Op de grond zijn er veel mestkevers actief. Wat zijn ze mooi van kleur!

We krijgen een stevig buitje te verduren. We hebben geleerd van 2 dagen geleden, we gaan niet meer op pad zonder regenjas en regenbroek.
Na de regenbui ziet de heide er nog mooier uit! Wat een super wandeling door een pracht stuk natuur!

Er vormen zich weer dreigende wolken en we besluiten om de route wat in te korten. We zitten net in de auto als er weer een flinke bui valt.


Hoe gaat het met het proefkamperen?

Na al die paarse kleurenpracht gaan we terug naar huis (ja Jack voelt al als thuis 🙂 ) met een tussenstop bij de A.C.tion om de kampeeruitzet nog wat uit te breiden. Jack riekt nog behoorlijk van onderen en dat is bij het slapen niet prettig. We kopen een luchtverfrisser.
Ook een afdruiprekje en -matje gaan mee. Door de Coronamaatregelen mag je op de camping alleen heet water tappen. Afwassen doe je bij je eigen kampeerplek. Dat was behoorlijk improviseren.
De luchtverfrisser doet goed zijn werk Wat ook help is dat we met ons hoofd de andere kant op zijn gaan liggen (waar eerst ons hoofden lagen liggen nu onze voeten en omgekeerd) dat is ook gelijk een stuk minder claustrofobischer (lees hieronder 😬) omdat we met ons hoofd dan bij een raampje liggen.
Het bed bevalt ook steeds beter. Vond ik het de eerste drie dagen nog wel wat benauwend omdat ik in het deel van het bed lig waar het dak lager is (het loopt schuin af)en ik tegen de buitenkant van de tent aan lig. Wim ligt aan de ‘ingangkant’ van het bed, daar waar de man hoort te liggen als beschermer voor indringers.
Terug naar mijn kant. Daar is een zijraampje maar die hadden we dicht gelaten. Wat voelde ik me me opgesloten…. hallo Miss Claustrofobica 😳😏….het raampje blijft nu open 😁 en met het extra raampje bij het hoofdeind……bye,bye Miss Claustrofobica

De extra deken die ik toch maar heb meegesleept, nou ja de auto dan die helemaal vol zat, geeft ons net die extra warmte die we ‘s nachts nodig hebben. Het is goed te doen!

De 100% ongedierte vrije garantie wordt niet waar gemaakt, in het slaapgedeelte hebben we al drie pissebedden aangetroffen 😳……uuh dit is ons bed niet die van jullie gaan jullie maar naar het eerste deel van jullie naam in de ‘pisemmer’…en zo geschiedde.


Wandeling Landgoed Mensinge
28 augustus 2020

Van de slogan ‘Drenthe doet wat met je’ is niets gelogen. Wat is dit toch een geweldige provincie. Het is niet voor niets dat we hier zo vaak terugkomen! Prachtige afwisselende, grillige natuur, kneuterige dorpjes, de rust. Je kan hier volop genieten van het buitenleven al wandelend of fietsend.

We doen een wandeling van 7 km bij landgoed Mensinge. De omschrijving van deze wandeling:

’Op het landgoed Mensinge beleef je Drenthe in een notendop. Hier zijn bijna alle typisch Drentsche landschappen terug te vinden: landgoedbossen, historische lanen, een heideveld, akkers, graslanden en misschien wel het mooiste (wij beamen dat!) van de provincie, het Lieversche Diep.’

We hebben genoten!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.