Een dag relaxen

16 september 2018

Na de inspannende wandeling van gisteren herstellen wij de zondag in ere, we maken er een ‘rustdag’ van.


We staan uit ons zelf op, we zijn onze eigen wekker, ontbijten met prachtig uitzicht, doen rustig aan en vertrekken rond 10:30 richting Los Llanos.
Daar bezoeken we als eerste de zondagsmarkt met snuisterijen met veel overjarige hippies en een brandende zon.

Hierna een stukje terug naar het centrum van Los Llanos. We parkeren de auto in een parkeergarage, lopen over de boerenmarkt, waar de keuze niet groot is. Als je van tomaat, ui, courgette, meloen , appel, banaan, en aardappel houdt ben je hier aan het juiste adres….de grond en het klimaat zal wel niet veel diversiteit toestaan.

We struinen naar de Plaza de Espana met haar imposante Indische laurierblomen. Drinken een koffie en gaan op zoek naar een restaurantje om te lunchen.  
De kleurrijke straten in los Llanos zijn verlaten. Het ene huis, het ene balkon, de ene deur of de ene muurschuldering is nog fotogenieker dan het (de) andere…de lunch moet toch nog even wachten.

Het restaurant waar we willen gaan eten (Hidalgo) is dicht.  Tasca de la Fuente, waar we vorig jaar al heerlijk hebben gegeten, is wel open.
Het was wederom heerijk (en veel)!!

Als we bijna klaar zijn met eten klinkt er een hard gepiep. Piepppppp de insulinepod geeft een verstopping aan, insulinetoediening gestopt. Heel handig heb ik geen reserverpod bij me. Gelukkig is het appartement niet ver en ligt toch al op de route voor de mini roadtrip die we voor de middag hebben gepland.

We lopen, nog nagenietend van de lunch en het halve litertje wijn, door de prachtige straatjes van Los Llanos naar de auto.

Korte tussenstop bij het appartement en en daar gaan we richting Refugio el Pilar, een recreatieplaats midden in een pijnboombos.
De weg door het bos is prachtig, statige pijnbomen met aan hun voeten een tapijt van dennenaalden. Een stuk langs het lavaveld Llano del Jable.
Bij refugio El Pilar is het druk met recreërende Palmeros. De barbecueplaatsen zijn volop in gebruik, er kringelt veel rook naar boven. Zal dat de nevel veroorzaken waar we daarna in belanden?  🙂
De temperatuur zakt naar 16 graden. We stoppen bij een uitkijkpunt, waar we niets zien. 


We rijden terug naar El Paso waar we op de kruising waar we links af moeten voor het appartement eens rechts afslaan richting het kapelletje Virgen del Pino. Voor het kerkje staat de oudste pijnboom van La Palma, meer dan 800 jaar oud.


Volgens een legende werd hier ten tijde van de verovering van het eiland, door een Spaanse soldaat een mariabeeldje in de boom gevonden. 

Het is een schattige kerkje, de boom heeft betere tijden gekend. Je kan zien dat het een oudje is. Het uitzicht op de cumbre vieja, met de wolken die er overheen proberen te komen is (en ja, ik weet dat ik dit woord vaak gebruik! 🙂 ) fantastisch!


We zetten het relaxen voort in het appartement. Zouden we zo relaxed worden van de constante wiet lucht? 
De Duitse vriend van de Nederlandse eigenaresse is ook de tuinman, gaf ze aan. Een van de plantjes die hij onderhoudt is de Canabis Sativa Holandica…..of terwijl……..