Een dol fijne dag op Tenerife

18 oktober 2014

Vandaag het westen van Tenerife ontdekt. Gelukkig geen schade aan de auto (tenminste niet door ons te ontdekken֬) dus het 500’tje tufte ons weer vrolijk rond.

Eerst naar het dorpje Icod del Vino om de oudste drakenbloedboom te gaan bezichtigen.

Het landschap in het noordwesten is weer heel anders! Grillige, rotsige kust en wilde zee met mooie felblauwe stukken. Het dennenbos waar we doorheen reden, nodigde uit om ook een keer doorheen te wandelen. Gaan we doen!

Tenerife91

Klik, klik “el Drago” vanaf het kerkplein gefotografeerd. Stukje door de leuke straatjes van Icod gewandeld en de lunch genuttigd.

Volgende bestemming een weg van 4,5 km over de uiterste noordwest punt van het eiland richting…. die leek ons wel leuk om te rijden. Stond ook omschreven in de reisgids. Niet dus! Groot bord dat de weg niet begaanbaar was vanwege steenslag.

Dan maar door het Teno gebergte richting Masca. Van het Teno gebergte zagen we nog niet veel vanwege de wolkenflarden. In Masca was het gelukkig helder, het dorpje lag er Tenerife102mooi bij. Wat een grillige plek! Wauw! Het dorpje ingelopen om te kijken waar de wandeling naar en door de kloof start. Si, gevonden! Cactusvijgen geproefd een een aantal gekocht. Later bedachten we dat we die zelf ook van de alom aanwezige cactussen hadden kunnen plukken en wel voor niets. Ach ja heeft zo’n mannetje ook weer € 2,50 verdiend. Steentje weer bijgedragen aan de Tenerifese economie.

Via  een zeer bochtig parcours omhoog, manouvreerde Nikki het 500’tje richting de kust, naar Los Gigantes. Los Gigantes, zo genoemd vanwege de hoge klif van 500 meter hoog waar het naast ligt. Vanaf Los Gigantes vertrekken de boten om dolfijnen en grienden (kleine walvissen) te spotten.

Zo ga je alleen informeren en zo zit je opeens al op een boot voor een tocht van een uur.

DSC03369

Wat was het weer dol fijn!
Het duurde even, we trotseerde het geschreeuw van de twee jonge spaanse dames achter ons. ‘Ai, wat veel water. Ai madre mia, ik word misselijk. Hostia, 15 euri betaald en we zien alleen 3 eenden dobberen.’ Ja, ja, ja, (Spaanse lach) keihard in onze oren….. Ze waren irritant maar eigenlijk best wel grappig 🙂

Na ong 40 minuten zagen we opeens heel veel eenden (wat natuurlijk geen eenden waren maar een soort meeuwen) wild opvliegen en in het water duiken. Daar was iets aan de hand. Boot in de hoogste versnelling…….ja dolfijnen!!! Zo leuk!

Tenerife110

Nog even via de gigantische rotswand en het eindpunt van de Masca kloof gevaren, jeetje wat ziet dat er gaaf uit. Zo woest en grillig bijna angstaanjagend!! Zo dat was een leuke afsluiter van de dag…..maar nog niet helemaal want er volgde nog een avondmaal in La Caleta, dé plek om papegaaivis (vieja) te eten.

Carmen stuurde ons weer over een vreselijke touristische b-route maar bestemming bereikt!

Aan de baai van La Caleta een paar restaurantjes, de golvende beukte wild tegen de kade. Wat een leuke plek. Bij het restaurantje gaan eten wat het dichts bij de zee en de beukende golven lag. 2 vieja’s uitgezocht in de vitrine met vis, die na ongeveer 15 minuten bereidt en wel aan tafel werden geserveerd. Ik vond het erg smakelijk, Wim vond het tegenvallen. Het was in ieder geval wel een leuke plek om te eten.

DSC03401 DSC03403

 

Nikki scheurde door het donker naar huis, Carmen stuurde ons nu wel héél erg verkeerd. Stop de weg houdt op! @$@#$$ Ik dacht al dat we niet goed gingen. De weg ging over in een onverhard pad! Misschien wel de kortste maar niet de meest handige route. Uit dat rot ding, ik navigeer zelf wel! Finca Vista Bonita gevonden!

 

Foto’s

2 gedachten over “Een dol fijne dag op Tenerife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.