Een dol-fijne dag

22 augustus 2017

Na een rustig ochtendje in het hotel, gingen we weer slinger de slang en hierdoor al een beetje misselijk richting Puerto de Tazacorte. Om 14:45 moesten we precent zijn voor de 2,5 uur durende boottocht.

Met een kleine detour, kwamen we stipt op de afgesproken tijd aan.

Niet te druk op de boot gelukkig. Rustig voeren we het haventje uit. Deze rust duurde niet lang, zowel Jolanda als ik bleven naar de horizon staren om niet te misselijk te worden 🙁

Na ongeveer drie kwartier werd het dolfijn…Jaaa dolfijnen. Misselijke gevoel even vergeten en met niet zulke stevige benen naar deze prachtige dieren kijken.
Puff dat staan deed ons niet veel goed.

Iets meer in het midden van de boot gaan zitten langs de reling om wat frisse lucht te krijgen….nou ja fris we roken de diesel van de motor en dat is niet echt bevorderlijk.
Een Nederlandse dame achterons had zeeziekte pilletjes in de aanbieding. Die had ze voor haar man meegenomen maar nadat hij de zee had gezien is hij achtergebleven in de haven.

Bij mij werkte de pil goed na ong een half uur, bij Jo kwam hij er na het innemen gelijk uit. Voor haar bleef het ‘horizon staren’.

De tweede lichting dolfijnen werd gespot!

We voeren terug richting kust. Korte zwemstop en langs de steile rotsige kust weer terug. 
Op deze onmogelijke plek waren vakantiewoningen! Een grot met de boot een stukje van binnen bekeken en terug naar het vaste land.

Via de wederom misselijk makende bochtige weg terug naar het hotel, waar de avond dit keer minder lang duurde. Het zeeziekte pilletje a.k.a slaappil begon bij mij weer te werken.
Op tijd naar bed want de volgende dag moesten wij vroeg op staan. Op het programma de eerste ‘echte’ wandeling bij la Zarza in het noorden van La Palma.

1 gedachte op “Een dol-fijne dag

  1. Je moet er wel wat voor over hebben zeg, gelukkig dat jullie dan ook werkelijk dolfijnen gespot hebben en niet doodziek geworden zijn.
    Groetjes, ook aan Wim, Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.