Een goede start

Het is het begin van de avond op de derde dag van ons verblijf in Maria Alm, Oostenrijk. Herzlich wilkommen zon! Je hebt even op je laten wachten maar daar ben je dan.
Blijf je nog 4 dagen? Je hoeft niet volop te schijnen, wel hard genoeg om te temperatuur wat te laten stijgen. Zo nu en dan mag je achter een wolkje verdwijnen, kom er echter snel weer achter vandaan voordat er regenwolken verschijnen.

Sinds onze aankomst maandagmiddag (27-5) in Maria Alm regent het zoals alle regenapps die we hebben geraadpleegd al hebben voorspeld. Bij de de ene is het  gunstiger dan de andere maar ze waren het allemaal met elkaar eens regen, regen en nog eens regen en 0% kans op zon de eerste dagen

Zondag onderweg op de Autobahn schijnt de zon nog volop (het is niet voor niets zondag) en hoop ik dat het de grootste weervoorspellingsblunder allertijden gaat worden……… 
Om nog een beetje van de zonnige dag te kunnen genieten rond 14:00 uur een plek uitgezocht voor de tussenstop/overnachting.  Eens op de kaart  kijken wat er ligt rond de 120 km rijden, dan hadden we voor de volgende dag nog zo’n 400 km voor de boeg  
Check, Rothenburg ob der Tauber.  Een voor ons onbekend stadje.

 

Wat een aangename verrassing. Een prachtig ommuurde middeleeuwse stad, Heerlijk om doorheen te struinen.

 

 

Maandag rond 15:00 uur komen we aan in Maria Alm bij Landal resort Maria Alm. Het regent.
In appartement nummer 392 is het droog. Het ruikt naar een Finse sauna en qua temperatuur lijkt het er ook op. Puff wat warm en dat met de verwarming op nul. 
Gelijk wat ramen open. 
Het appartement is spiksplinternieuw en ziet er keurig uit. We hebben een balkon met gedeeltelijk uitzicht, gedeeltelijk vanwege de wolken die (waarschijnlijk) het zicht op de bergtoppen wegnemen. 

Na een heerlijke nachtrust, schuiven we voorzichtig de gordijnen open……het is bewolkt en grijs maar het regent niet.
We hebben bewust nog niets gepland eea afhankelijk van het weer.  Het ziet er goed genoeg uit om onze wandeloutfit aan te doen en te  gaan voor onze eerste wanderung door het immer groene Oostenrijk.  

In 5 minuten lopen we, met een korte tussenstop bij de plaatselijke VVV, naar de skilift Natrun die ons gratis 250 meter hoger brengt.
Gratis? Ja gratis, bij het verblijf is een Hochkönig Card inbegrepen waarmee we van kortingen en gratis aanbiedingen in de regio Hochkönig kunnen genieten. Zo ook van deze skilift. 
In Natrun start de wandeling naar Jufenalm en weer terug naar Maria Alm.

We nuttigen eerst een kop koffie bij berghut Tom, met een prachtig uitzicht op het groen, groenste landschap. Bij de koffie krijgen we een bonbonnetje in de vorm van een mopshond. Geinig en lekkkerrrr.

Als we de wandeling starten begint het licht te regenen. Er staat weinig wind waardoor je de regen amper voelt. 
Het begin van het pad voert ons langs mooie uitzichten, onze gemiddelde wandelsnelheid blijft laag door de vele fotomomenten 🙂 

Geen haast, genieten dat doen we! 

 

 

We lopen verder door een bos met kaarsrechte dennebomen. Als we het bos uitkomen begint het wat harder te regenen, nog steeds prima te doen.  Om te wandelen eigenlijk lekkerder dan de brandende zon. 
Na 5 minuten komen we aan bij de Jufenalm dat ligt in een prachtige groene golvende weide, met een schattig kapelletje en stoelen om te genieten van het uitzicht.  Niet voor ons want het houdt nu echt op met zachtjes regenen.  Regenzakken om de rugzakken (dat was nog een heel gepuzzel!) en de capuchons op. 

Oke even voor de foto dan

Via een andere weg lopen we terug naar Maria Alm. Het is een breed bospad dat behoorlijk steil naar beneden gaat. Na ongeveer 15 minuten lopen we het bos uit en wordt de weg weer vlakker.
Hier zijn weer sappige, groene weides vol met bloemen. Opeens denk ik dat het wel lekker is dat het regent want een hooikoorts patient tussen al dat gras 🙁


We lopen verder over een geasfalteerd pad langs huizen, nog steeds immer groene weides, een razend riviertje, een bizar huisje vol met teksten, door de regen en zijn we na 2,5 uur en 6,81 kilometer weer terug in Maria Alm.
Een prima eerst start van dit weekje Oostenrijk. En de regen….

Rain is just confetti from the sky