Een stukje wandelen door Ubud

26 april 2016

Wat hebben we een leuke dag gehad en wat doen onze voeten pijn. Misschien iets te veel gelopen 🙁

Na het ontbijtje dat stipt om 7:30 uur bij onze kamer werd bezorgd, vertrokken we om 9 uur om een ‘stukje’ te gaan wandelen. In de Lonely Planet had ik een wandeling gezien door de rijstvelden bij Sayang.
We liepen het terrein van onze guesthouse af en daar zat de man die we gisteren onze autosleutels hadden gegeven. Wim vroeg hem om tips voor een wandeling. Hij wist wel wat maar kon het niet vinden op het kaartje dat wij bij ons hadden. Ik vond eigenlijk dat we geen tips nodig hadden want ik had toch al een leuke wandeling uitgezocht?

Na een paar minuutjes kwam hij weer terug met het kaartje. Links af, dan weer links af het bruggetje over, een stukje omhoog, weer links af en daar begon een wandeling door een rijstveld. Oke, ik geef toe het was toch wel een goede tip :-).  We zouden dan ook in de buurt van de wandeling bij Sayang uitkomen (dat dacht ik maar dat bleek niet zo te zijn).

Man wat is het al warm om 9 uur ’s ochtends. Het grote zweten kon weer beginnen en hield ook niet meer op! Eerste stuk van de wandeling over de weg, en dan bij het begin van het pad door het rijstveld (goed aangegeven en goed begaanbaar!) gingen de rijsthoedjes weer op.  Het was een heerlijke wandeling door een prachtig groen landschap!! De rijstvelden worden omringd door prachtige tropische bomen. Veel vlindersDSC05411, libellen, vogels. We hebben zelfs 2 keer de Javaanse ijsvogel gezien. Wauw!!!
Grootste deel van de wandeling weinig toeristen, dichter bij Ubud kwamen we er meer tegen.

Langs de rijstvelden veel locals die op de rijstvelden aan het werk waren of andere bezigheden hadden.
Zo kwamen we een ouder vrouwtje tegen die aan mij vroeg (dacht ik want ze sprak eigenlijk geen woord Engels) waar ik vandaan kwam. Belanda mistakete ze voor banana. Ja hoor, die had ze wel, rap stopte ze met werken, sprong naast het pad en haalde een tros babybanaantjes tevoorschijn. Het toeval wilde dat we al bananen wilden kopen, dus deal! Het werden wel hele dure bananen maar ach wat is 20.000 Rupiah (1,30 eur) nou voor ons, heeft dat wijffie ook een goede dag. Een paar honderd meter verder een kokosnoot gekocht om samen te drinken. Deze was net zo duur als de bananen 🙂

Wat dichter bij Ubud waren er wat restaurantjes en barretjes. Heerlijk op een zitzak met uitzicht op het rijstveld een drankje gedronken. Wat een leven!!

Bali97

Daar waren we weer in het nog immer drukke Ubud.
Zo…, nu de wandeling die ik had uitgezocht. Die bleek moeilijker te vinden, het eerste deel ging goed maar we moesten ergens afslaan van de hoofdweg. Maar waar precies?? Ja daar verderop was een paadje langs een watertje waar we zijn afgeslagen.
Het was inmiddels al half 1 en we werden toch wel lichtelijk vermoeid. Het leek er ook niet op dat we de juiste weg hadden want waar was die superb en magnificent view over the ricefields die Lonely Planet beloofde? We liepen wel richting een rijstveld maar als ik mapsme raadpleegde liepen we toch echt ergens anders heen.
We vonden het wel genoeg. Weer terug richting Ubud.

Voordat we weer bij het tussendoor weggetje kwamen zagen we een restaurantje links. Dat zag er wel goed uit. Heerlijk rustig (we waren al van de hoofdweg af) daar konden we wel de lunch nuttigen. Ik had de heerlijkste Soto Ayam en Wim de Cap Coy . Het Bali101restaurant hoorde bij een villa waar kamers werden verhuurd. Mooie tuin met de gebruikelijk tempels, waar een vrouwtje bezig was offers te brengen.

We hebben er heerlijk gezeten, na 1,5 uur gingen we pas weg. We vonden het zo relaxt! Dit is zo veel leuker dan een restaurant langs een drukke weg of dan één met goede recensies als zijnde de place to eat.

Weer terug in Ubud hebben we een stukje langs de Campuan rivier gelopen. De hele trail was 2 km en dat was nu echt wel te veel voor ons.

Au, au,au mijn voeten!!! Ik stond net op om naar de wc te gaan…au, au,au mijn voetzolen doen pijn!!!!!

We waren ook wel toe aan een douche, dus rustig aan weer terug naar de Guest House. Het was nog steeds een gekkenhuis in de hoofdstraat. Hoeveel brommers zijn er eigenlijk op Bali? Wij schatten meer dan dat er mensen zijn en dat zijn er 4 miljoen!

’s avonds lekker makkelijk aan de overkant van de straat bij het Guest House gegeten. Was weer prima en voor weinig!

Biertje mee voor op de kamer en niet al te laat gaan slapen want morgen om 6 uur op zodat we vroeg weg kunnen voor een bezoek aan Gunung Kawi, HET belangrijkste historische bouwwerk van Bali. Volgens de Lonely Planet een must om deze in de ochtend te bezoeken vanwege de rust en de ochtendkoelte.

Foto’s

1 gedachte op “Een stukje wandelen door Ubud

  1. HI Isa en Wim,

    leuk om weer mee te genieten van jullie avonturen. Jullie zijn m.i. wel iets te enthousiast van stapel gegaan om al meteen zo’n lange wandeling te doen zonder eerst te acclimatiseren. Ik hoop dat het jullie toch goed bekomen is!
    Geniet nog lekker, dan genieten wij mee van jullie verhalen!

    Groetjes, Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.