Eerste dag met de Camper en Litchfield NP

De eerste dag met de camper

Vrijdag 13 september`

Om 10 uur zet de taxi ons af bij het camperverhuurbedrijf en om 12:15 verlaten we met ons huis op wielen voor de komende 34 dagen het terrein van het bedrijf.

Al met al ben je even zoet. Eerst de papieren formaliteiten, dan krijg je een video te zien met gebruiksaanwijzingen van de camper, even wachten tot dat iemand beschikbaar is om je de uitleg over de camper te geven. Wij krijgen de uitleg van een Nederlandse jongen, dat is toch wel handy. 

Campers zijn hier anders dan wat we gewend zijn van onze trips door de US of A. Zo heb je hier een chemisch toilet met een cassette die je (afhankelijk van hoe vaak je de wc gebruikt) ong om de 2 dagen moet legen. De koelkast werkt op een 12 V batterij als je niet op stroom bent aangesloten, je kan daar maximaal twee dagen mee wild kamperen.  

Dan de inspectie van alle door eerdere verhuurders gemaakte schade, dat is behoorlijk wat. Het zijn allemaal kleine krassen en deuken.

Daar gaan we met altijd als eerste bestemming een supermarkt. De camper is klein, dat wordt minder boodschappen doen. Al met al zijn we toch 1,5 uur bezig. 

Tweede bestemming een campground in de buurt van Litchfield NP.  In de camper is een TomTom inbegrepen waar we vanaf dag 1 al niet op vertrouwen. De route is anders dan die van Google Maps, waarschijnlijk via een dirt road. Daar mogen wij tot een afstand van max 12 km overheen met de camper, het wordt niet aangeraden. Tomtom weer uit en via de kaart van Wikicamps hebben we het gevonden. Was zonder waarschijnlijk ook wel gelukt, veel wegen zijn er niet. Veel verkeer ook niet.

Op de campground zijn veel schaduwplekken onder prachtige tropische bomen.

Ik heb nog geen twee stappen buiten de camper gezet of er zit een mug op mijn arm. Prik!  Daarna een (of dezelfde) op mijn been, prik. Nee toch, het zal nu toch al niet beginnen met de mozzies! 
Het was waarschijnlijk een verdwaalde mug (misschien dezelfde TomTom als wij πŸ™‚ ) die op dat moment honger had, daarna geen mug meer gezien.

We gaan de camping verkennen. Er is veel bedrijvigheid met vogels. We spotten weer een aantal nieuw vogels, de Pied Butcherbird en een mooie gekleurd exemplaar die we in de vogelapp niet kunnen terugvinden. 

Ook zien we de eerste Walibi’s en wat zijn ze schattig. Bij eentje kruipt er een nieuwsgierige Joey uit de buidel. Ook fijn dat dan net de batterij van mijn camera leeg is πŸ™  De camper is gelukkig niet ver weg, snel de batterij wisselen. 

De eerste dag is het altijd wennen met de camper. Waar laten we alle spullen. Je kan je kont amper keren, laat staan twee konten. Met de ervaring dat je na de 1e dag handiger wordt laten we het over ons heen komen. 

Het is inmiddels 7 uur, de tassen zijn nog niet helemaal uitgepakt en we besluiten om hier een pizza te gaan eten. 

Zo eet je jaren geen pizza en zo twee dagen achter elkaar πŸ™‚ 

Terug in de camper trachten we van de bank een bed te maken. Dat kussen daar, die daar nee het klopt niet . Toch zo? Of die daar? 

We weten iets te fabriceren wat op een bed lijkt, het ligt wel een stuk minder comfortabel dan thuis πŸ™ 

Litchfield NP

14 September 2019

Wat een fantastische dag hebben we gehad. Heel veel nieuw vogels afgevinkt, helaas nog geen vink πŸ™‚ 

We staan om 7:15 op, 9:30 gaan we richting Litchfield NP. 

Eerste stop is bij de termietenheuvels. Wat een bouwwerken. Gaaf!  Hoe doen die kleine beestjes dat? 

Er zijn verschillende termietenheuvels. Bijzonder zijn de termietenheuvels van de kompastermieten. Dit lijken net grafstenen.
De termieten zijn klein, harde werkers en slim. Ze bouwen hun smalle heuvels precies in noord-zuidrichting. Deze bouwwijze voorkomt oververhitting van binnenste van het nes, omdat de zonnestralen op het heetst van de dag allen de top van de heuvel bereiken. 

Langs de weg zien we veel zwart geblakerde bomen. Ook zien we veel waarschuwingen voor overstromingen en gemarkeerde lage punten waar het water tot een bepaalde hoogte (soms meer dan 2 meter) kan staan in het natte seizoen. Wat een contrast.

Stop nummer twee is het uitkijkpunt Tolmer Falls. 

Hier metamorfoseert Wim naar de hoofdnetjesman. Ha,ha πŸ˜‰ Er zijn een paar irritante vliegen die gelijk in zijn gezicht gaan zitten en op gaat het netje. Ik heb nergens last van. Je kan het netje wel af doen hoor. Wim doet het af, zoemmmm gelijk weer vliegen bij hem en het netje weer op.

De selfie is daardoor erg leuk geworden. Ha, ha, ha, ha πŸ™‚ 


Het uitzicht op de kloof en waterval is gaaf, hier is het een stuk groener.

We lopen nog een stukje van een rondwandeling om de Cycads te zien. Deze plant dateert van zo’n 80 miljoen jaar geleden. 

Helaas er is 3 dagen geleden een brand geweest. Geen groene Cycad meer over πŸ™

Her en der liggen nog wat smeulende boomstronken en takken. 

Bijna terug bij de camper zien we een vrouw iets fotograferen in een boom. Wat leuk, zwarte kaketoes. Het zijn een red winged en een yellow winged kaketoe. 

We vervolgen de weg naar stop nr 3. De Wangi falls.

Ook hier een drukte van jewelste met vogels. We zien kiekendieven en een schattige witte vogel ( Little Corella) 

De Wangi Falls zijn de trekpleister van Litchfield. Het is zaterdag en we hadden het drukker verwacht. De watervallen met zwempoel lijken wel een paradijs. Hier zien we ook een prachtige regenboog bijeneter. Hij is druk bezig met het vangen van insectjes net boven het wateroppervlak. Na elke duikvlucht komt hij terug op hetzelfde takje. Camera daarop gericht en klik,klik. Hij staat erop!

We doen een klein stukje van een rondwandeling langs tropische bomen. Na 300 meter op een plateau waar je over de boomkruinen heen kijkt vinden we het wel genoeg. Het stuk daarna loop je in de brandende zon en het is heet in de zon!

We nuttigen de lunch bij de camper. Naast ons zit een groep Aussies die de kiekendieven aan het voeren zijn (wat niet mag πŸ™ ). Dat zorgt er voor dat het een af en aan is van de kiekendieven. Ze duiken naar beneden om het eten uit de lucht te grijpen of van de grond te pakken . Wat een vliegkunstenaars. 

We zetten de terugweg in naar de camping met nog een stop bij Buley Rockhole waar we ons opfrissen en een korte wandeling naar een uitkijkpunt op Florence Falls te zien . De wandeling er naar toe laten we voor wat het is we vinden het wel mooi geweest na een  hele dag in de zinderende hitte.

β€˜s Avonds maak ik het eerste avondmaal op onze buiten keuken. We houden van het buitenleven! 

1 gedachte op “Eerste dag met de Camper en Litchfield NP

  1. Hi Isa en Wim,

    Leuk jullie avonturen weer te kunnen volgen. Wat hebben jullie al veel gezien in die eerste paar dagen!
    Ik wens jullie een geweldige vakantie!

    Groetjes, Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.