Eerste dag met de scooter

23 april 2016

Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je eigenlijk niet zien dat is Wim!! Lang zal ie leven, lang zal ie leven…gloria, gloria.

Wat een feestje om dan op Bali te zijn.

Niets doen is toch niet zo ons ding dus we hebben voor vandaag en morgen een scootertje gehuurd. Was wel een rib uit ons lijf ..wel 120.000 Rupiah, 8 euro!!  En dat is niet per dag maar voor de 2 dagen 🙂

Bali6

Helmpjes op en daar gingen we. Zo da’s lekker zo’n fris windje, want het was warm!! Wat een gezweet.

Via het handig appje mapsme konden we zonder internet navigeren met de Iphone. Dat was echt super handig! Het verkeer was al zo druk (wel wat erger dan gisteren!) als je dan ook nog druk moet maken of je de weg wel kan vinden. De bestemming was het Bali Bird en Reptile park. Da’s natuurlijk een hartstikke leuk uitje op de verjaardag van de vogelaar Wim :-).

De entreeprijs was wel aan de forse kant voor dit park (365.000 Rup p.p!) . Een gemiddelde Balinees kan dit met zijn loontje niet betalen, maar ach ja toeristen die trekken hun portemonnee wel! Zo wij dus ook.

Mooi opgezet park, veel groen. Een aantal vogels vliegt vrij rond. Zo stonden we gelijk oog in oog met een kaketoe en een prachtige ara.

Wim kreeg 2 vogels op zijn arm.Een parkmedewerker liet mij eerst zelf wat fotos maken en daarna nam hij er ook een. Tegen betaling van 100.000 Rupiah (€ 7)  konden we eventueel de foto kopen. Geen verplichting en die voelden we ook niet want mijn foto’s zagen er ook goed uit. Of niet?

We vlogen (om in vogeltermen te blijven) door het park op zoek naar de roofvogelshow. Mapsme was nu ook wel handig geweest want op het plattegrondje was het niet te vinden. Ja, toen we er al praktisch voor stonden vond ik het ook op de kaart.

De leukste vogel van de show vond ik een uiltje. Hij deed me denken aan dr Spock!

In dit park hebben ze ook een aantal paradijsvogels, een van Wim’s favorieten. Dan wel als ze die geweldige dansjes opvoeren. Het zijn mooie vogels maar het prachtigst zijn ze als ze dat paringsdansje doen. Nee, dat dansje gingen ze niet voor ons op voeren.

Wat verder nog het benoemen waard is is een traditioneel huis uit Sulawesi (wat een kunstwerk!) en er was een casuari. Ze schijnen nog al agressief te zijn, maar ik denk dat deze net zo last van de warmte had als wij 🙂

Tijdens de lunch werden we ook nog getrakteerd op een vogelshow. Een ara was echt te grappig. Hij kon op commando dood liggen!

Ons toch nog 3 uurtjes vermaakt in het park. Ik heb trouwens nog niet eens geschreven dat het warm was….het was warm! Zweet!!!!

Ook nog even het reptile park bezocht dat leek wel in een oude ruïne te zijn aangelegd, en dat bedoel ik positief! Overal planten die leken een oude stad te hebben overwoekert. er waren veel beelden en muurtjes.

Daar gingen we weer op het scootertje met bestemming een grote Bayang tree op ong. 1,5 km van het park. Zo die was echt groot!!!

De schoolmeisje vonden het schijnbaar erg grappig twee toeristen die foto’s van een imposante boom namen en waren de hele tijd aan het lachen en  sprongen ook voor de boom toen ik een foto van Wim maakte. Oke, dan maak ik wel een foto van jullie…smile! Toen werden ze opeens verlegen.

Mijn plan om het binnendoor weggetje te nemen was wel een goed idee voor het leuke dorp met rijstvelden waar we doorheen reden maar qua weg was het wat minder. Jeetje wat een hobbels en kuilen!

Het was inmiddels half 4 en we vonden het wel genoeg voor de eerste dag in de verkeerschaos van Bali en brommerden weer ‘ huiswaarts’ . Oh, we moesten rechtsaf maar ja zo druk en als je dan links rijdt en de hele meute gaat naar links dan brommer je gewoon mee.

Het was maar een kleine omweg, het oversteken van de weg om te kunnen keren duurde wel bijna vijf minuten! Daar is niet tussen te komen! Toen een brutale Balinees het eindelijk durfde volgde de rest, inclusief wij tweetjes.

Het is inmiddels alweer de 24e april, net ons ontbijtje op en ik zit alleen op een bedje bij het zwembad de rest van het verslag te tikken….vervelend he?! 🙂 FullSizeRender

Nog even een tussenstop bij een supermarktje om 2 Bintang biertjes te kopen om op het terrasje voor huisje 107 te nuttigen. Proost op de jarige!

’s Avonds hebben we bij een luxe Japans restaurant gegeten. Wat een beleefdheid! Het eten was wel aan de prijs. Vooral de Sushi! Daar hadden we 6 stukjes van en die waren 160.000 rupiah (€ 10). Dat vulde natuurlijk ook niet echt dus nog wat gegrilde gerechtjes er bij genomen. Een van de gerechtjes die ik bestelde was echt heel apart en super lekker een soort visballetjes met gerookt zeewier. Hmmmmmm.

Ik was toch best wel vermoeid van de hele dag buiten en voelde mijn ogen bijna dicht vallen. Het 1,5 biertjes bij het eten hielp ook niet echt, nou ja wel voor het bijna in slaap vallen 🙂

Toen we weg gingen uit het restaurant groette het voltallige personeel ons in koor met een diepe buiging. Ha, ha het was grappig.

Nog het laatste biertje (jeetje we lijken wel een stelletje alcoholisten!) op de kamer. Proost en op voor een heerlijke nachtrust!

Foto’s

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.