El sombrero de Chasna

29 oktober 2014

Puff we hebben net gegeten in Los Abrigos en de wijn bij het eten was toch wel iets te veel van het goede. Moet ik ook nog gaan nadenken over de afgelopen twee dagen, mocht het onsamenhangend worden, hik, hik….dan weten jullie waar het aan ligt πŸ™‚

El Sombrero de Chasna is een markante plek vlakboven Vilaflor waar we al tig x langs zijn gereden. Bij kilometer 60 op de weg TF 21 begint die wandeling, zo herinner ik Wim er elke keer aan als we er langs rijden.

Kijk hier begint ook een wandeling. Zie je er staan weer auto’s. Ik had al gezegd toch dat hier ook een wandeling begint? πŸ™‚

Tenerife317

Hoog tijd dus om die wandeling te gaan doen.
Er werd een mooi uitzicht beloofd. Tja, niet als je gaat wandelen en er zijn nevels en wolken die je uitzicht belemmeren!

Ja, daar komt Wim de berggeit :-)

Ja, daar komt Wim de berggeit πŸ™‚

Wim speelde vandaag voor berggeit. Voor de wandeling stond 2 uur en 15 minuten, zonder stoppen, en dat wilde hij halen. Gelukkig werd hij door de jagers niet voor berggeit aangezien πŸ™ .

Bijna op de top van el Sombrero kwamen we namelijk een man tegen met een jachtgeweer. Er werd gejaagd op moeflons. Uhhh hier ook al op woensdag? We hadden dat nergens zien staan.

Weinig uitzicht op de top van de Sombrero dus snel een bakkie en maar weer de afdaling ingezet. Poef, poef daar hoorden we schoten in de verte. Slik, dan loop je toch iets minder lekker πŸ™ .

Tijdens de afdaling kwamen we nog wat wandelaars tegen, die wisten zeker ook niets van het gejaag. Waarschijnlijk waren die jagers hier gewoon illegaal bezig, ik weet echt zeker dat er nergens waarschuwingen stonden! Tot nu toe hebben we trouwens nog geen geit gezien, muv Wim dan vandaag :-), dus waarom jagen ze er dan uberhaupt op? Niet om het in stand te houden lijkt ons.

Check, 2 uur en 45 minuten gedaan over de wandeling. Waarschijnlijk een prachtige wandeling als er geen wolken zijn, maar voor ons de minst leuke wandeling tot nu toe.

Vroemm weer terug naar het appartement.
Daar kwamen we om 13:00 uur aan. Da’s lekker nog een hele middag voor je.

Lunch genuttigd, berggeit Wim heeft zijn schoonheidsslaapje gedaan. Ik heb wat geinternet en om 14:30 vertrokken we richting kust op zoek naar de zon.

Bij het appartement regende het behoorlijk en was het 17 graden. Vroemmm naar de kust nog geen 20 minuutjes later en je rijdt in de zon in 24 graden!!

Weer naar El Puertito gereden om te snorkelen. Eens kijken of ik ook een schildpad kan zien. Si ik heb er een gezien! Leuk!
Voor de rest vond ik het wat tegenvallen, ik zag weer geen piep door de bril want hij bleef beslaan. Die antifog spray helpt ook niet echt…grrrr. Ik dus na een kwartiertje er weer uit.

De man van Atlantis, aka Wim, hield het wel 45 minuten uit!!! Hij heeft ook heel wat meer schildpadden en visjes gezien. Ik had eigenlijk nog een stukje verder moeten zwemmen want daar zaten tussen de bootjes veel meer schildpadden. Eentje dook vlak voor de man van Atlantis zijn neus op om lucht te happen. Geinig!

Tenerife327

Blubb, blubb…ja hij is het echt de man van Atlantis

Tenerife328

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weer genoten van de zonsondergang, alhoewel wel iets minder mooi dan gisteren……

 

Tenerife333

Foto’s

1 gedachte op “El sombrero de Chasna

  1. Hoe is het mogelijk, zo’n temperatuurverschil op zo’n kleine afstand. Jullie hebben er wel een super doe vakantie van gemaakt, zeg! Jullie hebben te voet al heel wat kilometers afgelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.