Er is er een jarig hoera, hoera dat kun je wel zien dat is het meisje van 46!

20 augustus 2017

Ja, het gaat vanzelf, zo ga je slapen en zo ben je weer iets dichter bij de 50.
45 klonk toch beter dan 46, ach waar maakt dit meisje zich ook druk om 🙂

Voor het ontbijt kreeg ik al 3 mooie tekeningen van Faye en Joey. Tijdens het ontbijt ook nog eens een mooie leren portemonnee. Gracias! 
Wim vindt zich zelf al het kado, wat wil ik nog meer 🙂 !

Voor vandaag op het programma de (overjarige) hippiemarkt in Los Llanos. In het reisgidsje ‘La Palma- ontdek de verborgen schatten’ stond dit vermeld en dat leek me wel leuk. Dan konden we ’s middags lunchen in Puerto de Tazacorte en het boottocht voor van de week boeken.
De weg naar Los Llanos kan Wim al bijna met zijn ogen dicht rijden. Veel doorgaande wegen zijn er hier niet, wordt ook zeker niet de laatste keer dat we er op rijden.

 

De markt was een combinatie van stoffige oude 2e hands meuk (dit inclusief de hippies) en kraampjes met mooie sieraden gemaakt van lavasteen, leren tassen, glaswerk, kleding.
In de zon was het weer bloedje heet, onder de grote bomen midden op het plein heerlijk koel.
We voelden ons ook een beetje op Cuba, een karretje met echte Guarapo. Gelukkig was mijn bloedsuiker weer dramatisch laag, een slok suikerrietwater met citroen en ijs kon ik wel gebruiken.

Een oud tabaksboertje had een klein stalletje met (hoe kan het anders) sigaren. De mannen hebben de voorraad sigaren weer aangevuld.
De sigarenknipper waar we al de hele vakantie (dat zijn al wel 4 dagen!) naar op zoek zijn hebben we nog niet gevonden. Bij deze sigaren was het niet nodig volgens het boertje en als je het toch wilde doen dan beet je het puntje er af. Kijk zo. Bijt! Hmm voor zijn tanden was dat misschien niet zo goed.
Later ’s avonds bleek hij gelijk te hebben. De sigaren werden meer dan goedgekeurd, Jolanda en ik weer uitgerookt.

Niet alleen de hippies bleken stoffig, ook onze voeten en schoenen na het bezoekje aan de markt.
Leuk voor een uurtje op de zondagochtend, maar geen verborgen schat.

Door naar Puerto de Tazacorte om de lunch te nuttigen. Het werd een restaurantje aan het strand.
We hebben het ons wel laten smaken. Knoflook (lekker!) was het hoofdingredient: knoflookbrood, gambas al ajillo, aioli…de rest van de dag genoten wij (en vele anderen) er nog van.

Boottochtje geboekt voor dinsdagmiddag 15:00 uur en we konden weer terug naar het ressort.
Wim en ik wilden gaan snorkelen bij Playa La Zamora, dat bleek niet zo’n goed idee op de zondagmiddag. De snorkelspullen liggen nog steeds onaangetast in de auto te wachten totdat ze gebruikt kunnen worden.

Dan maar poedelen in het zwembad bij het ressort.

Op mijn verjaardag naar een mooie sterrenhemel gaan kijken leek me wel wat, helaas bewolking geen fonkelend sterretje te zien.
Het gaat vast nog wel lukken….nog 1,5 week te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.