Fort Steele Heritage Town

canada545

7 juni 2011

Vandaag van Waterton Lake Prov. Park naar Fort Steele gereden. Een rit van ongeveer 4 uur (incl. tanken en boodschapjes doen).

De eerste 2,5 uur alleen maar regen, regen, regen. Ik dacht elke x dat het ging opklaren, maar dan ging het nog harder regenen 🙁 Toen we weer in de buurt van de Rocky Mountains kwamen begon het echt op te klaren en hebben we het zowaar het laatste 1,5 uur droog gehouden.

De lucht boven Fort Steele zag er erg dreigend uit!! Zouden we het droog houden?

Eerst op de parkeerplaats de lunch genoten in de camper, en toen op voor een reis 110 jaar terug in de tijd.

Fort Steele Heritage Town is een historisch museumdorp met 60 gerestaureerde huizen. De oorspronkelijke nederzetting ontstond aan het eind van 19e eeuw na de goudkoorts.

De entree was maar $ 5,50 p.p.! Wat een koopje voor zo’n leuke attractie! Je kreeg echt een goed beeld hoe de mensen in die tijd leefden. Er was een smid aan het werk en in de plaatselijke bakkerij werd je bediend door een dame in klederdracht van de 19e eeuw. Hiaaaa, ook paarden en ander vee.  Allerlei oude landbouwwerktuigen en koetsen. Helaas kon je alleen in het weekend een ritje met een oude koets maken.

canada584.jpg canada552.jpg

 

 

De donkere lucht was niet alleen dreigend, het dreigement kwam uit 🙁  Na ongeveer een half uurtje begon het te regenen. Hmm dat was minder leuk. Gelukkig konden we van huis naar huis, kerk naar kerk, winkel naar winkel dus toch nog een beetje droog.  Maar na regen komt zonneschijn… 😉 het laatste half uurtje van ons bezoek konden de pluutjes weer weg.

Nog even de camping zoeken….dat was makkelijk, aan de overkant van de weg. Deze camping heeft weer wat meer faciliteiten oa een laundry (waar we weer gebruik van hebben gemaakt) en internet. Schijnbaar is dinsdag hier wasdag want het was druk in de laundry.

Het internet zou misschien niet werken vanwege een of andere storing op een server. Vanmiddag inderdaad geen internet…maar vanavond meer geluk!

Morgen weer een lange rit voor de boeg richting Golden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.