Het kano avontuur

9 juni 2011

Wimmetoe en Isawatha zijn vandaag te water gegaan!!! ;-(

Vandaag zijn we van Golden naar Revelstoke gereden. Door 2 nationale parken Glacier Provincial Park en Revelstoke Provincial Park. Ook weer door een tijdzone gereden.

Sinds Jasper zaten we in mountain time (8 uur vroeger dan in Nederland) en nu zijn we weer terug naar pacific time (9 uur vroeger dan Nederland). Daardoor vandaag een extra uurtje om te genieten van het mooie Canada.

Het weer was vandaag prachtig, lekker zonnetje!

We reden vandaag weer een mooie weg door de Rocky Mountains, met het zonnetje erbij ziet het er toch een stuk beter uit.

In Glacier prov park waren helaas alle parkeerplaatsen waar vandaan je een wandeling kon doen gesloten. In Revelstoke Prov. Park waren ze gelukkig gewoon toegankelijk. We hebben daar 2 wandelingen gedaan, nou ja eigenlijk drie maar de laatste was niet echt een wandelroute/pad.

De eerste wandeling was de Giant Cedar Trail. Korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Wat gaaf, bomen van wel 500 jaar oud. Het pad was aangelegd, van een soort van steigers en ging zigzag langs de bomen.

 

 

canada633.jpg canada634.jpg

De volgend wandeling was de Skunk Cabbage trail die door een wetland ging. Deze wandeling was iets langer. Er werden veel vogels beloofd… ;-( Ze waren er wel, want we hoorden ze fluiten, maar helaas bijna geen 1 gezien. Wat we hebben gezien: een prachtige goudkleurige hummingbird gezien en een knalgeel vogeltje.

In de buurt van Revelstoke hebben we de Meadows in de Sky Parkway genomen. In de zomer leidt deze 26 km lange weg naar de top van Mount Revelstoke waar de weilanden volop in de bloei moeten staan. De weg was nu voor maar 10 km begaanbaar. Op de weg naar boven 2 uitkijkpunten met een prachtig uitzicht op de vallei.

De weg ging met aardig wat haarspeld bochten….kabeng, kaboem wat was dat. @##%$ De jerrycan met water die in het gootsteentje stond was omgedonderd. En ja hoor dopje eraf dus 2 liter water in de camper!! Ik pakte een dweiltje uit de douchecabine…stond ook helemaal onder water. Misschien was de grijswatertank toch iets te vol voor zo’n bochtige weg ;-(

Water bleek wel het sleutelwoord voor vandaag

Boven gekomen kon je wel te voet verder over de weg. Hebben we maar een klein stukje gedaan (wandeling 3) want 16 km naar boven lopen (en er lag nog meters sneeuw boven vertelde de parkwachter ons) leek ons niet zo’n heel goed idee.

Leuke camping uitgezocht aan een klein meertje. Je kon ook kano’s huren. Dat leek ons wel wat. Dus zo gezegd zo gedaan, een kanootje gehuurd voor een uurtje. Ik dacht nog zal ik mijn insulinepomp af doen, want die is niet waterproof.

 

IMG_5561

Het kanoen ging goed we waren het meer al 1 keer op en neer geweest. Wim zag achterin en speelde voor stuurman. Ik moest weer rechts gaan peddelen maar de kano ging wel erg naar rechts …..aahhhhhhh we sloegen om !@$#$#%#%# Mijn pomp, de fotocamera, het tasje met oa mijn portemonnee. alles was nat!!

Vlak daarvoor vroeg ik nog aan Wim: ‘Waarom moeten we die reddingsvesten om we kunnen toch zwemmen??’ Ja, en zwemmen moesten we! Gelukkig waren we dicht bij de kant, waar het wel super modderig was. Toen we eindelijk konden staan zakten we een halve meter weg.

Kano omgedraaid, water eruit zodat we gauw konden terugvaren want we waren helemaal doorweekt. Gelukkig was het water niet zo koud en de zon scheen. Een uurtje kanoen hebben we dus niet gered 😉

Mijn pomp gaf al allerlei signalen af…en doet het dus niet meer !@@$@$@@$

Gelukkig een vakantiepomp (reserve) bij me en die heb ik nu aangekoppeld. Met deze mag dus niets gebeuren anders heb ik een probleem!!

Fotocamera (de kleine camera) doet ook niets meer. De foto’s hebben we wel van het stickie kunnen halen met de andere camera, dus we hebben bewijs dat we gekanoed hebben!!

Ondertussen kreeg ik het toch wel koud met die natte kleren, dus gauw een warme douche genomen.De natte/vieze kleren maar gelijk in de wasmachine gegooid (gelukkig hebben ze die hier).

We moeten er nu wel hartelijk om lachen maar als we nog een keer gaan kanoen (wat we nog graag op Vancouver Island willen doen) dan ga ik toch echt zonder de insulinepomp!

Voor vanavond maar rustig in de camper blijven zitten.

Morgen gaan we naar Penticton naar Yvonne, Wim’s nicht. Hopelijk houden we het droog 😉 .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.