Icefields Parkway

31 mei 2011

Het op tijd vertrekken van de camping vanochtend is gelukt! We wilden om 8:30 uur weg en om 8:20 reden we weg, 10 minuten te vroeg dus 😉

Vandaag van Jasper naar Lake Louise gereden over de weg die de titel ‘mooiste van Noord Amerika’ moest waar maken, de Icefields Parkway. Een traject van 293 km dwars door het hart van de Canadese Rockies,  die loopt langs talrijk gletsjers, meren, grandioze bergketens en watervallen. Van de watervallen hebben we er twee aangedaan tijdens de rit. Je zou denken hoeveel watervallen kan je zien , maar ze zijn toch altijd weer gaaf en echt totaal verschillend.

Onze eerste stop was bij Horseshoe lake. Een zeer korte stop want Wimmetoe zag andere mensen heel hard teruglopen naar de auto. ‘ Kom wij gaan ook gauw terug’! Beren op de weg! 😉

 

Bij de athabasca glacier (brr daar was het koud!) hadden we een  persoonlijke fotografe. Dat was een dame uit Vancouver die we toevallig 2x vroegen om een foto van ons te maken. Nog even een gezellig praatje gemaakt. Ze was ook in Nederland geweest maar wist niet meer waar, ergens in de buurt van de Belgische grens.Op de gletsjer vroegen we een man om een foto van ons te maken. bleek een zoon van Nederlanders te zijn.Hij sprak nog redelijk goed Nederlands, al vond hij zelf van niet.

Onze tocht vervolgd over de prachtige weg! ‘Hmm, weinig dieren hier’. Ik had het nog niet gezegd of 3 tellen later zagen we een zwarte beer!!

Bij Bow Lake op 2 km hoogte was het verrassend warm en erg mooi!! Het meer was nog helemaal bevroren. Een stukje er langs gelopen door de sneeuw….He waar is Wim? Hij was een halve meter door de sneeuw gezakt met zijn kale kop in de sneeuw HAHAHAHA.

 

Terug bij de camper was er een Japanner naar binnen aan het gluren en later zetten hij zijn vrouw op de foto voor onze camper.

Nog een klein stukje naar Lake Louise. Weer een aantal wagens op de weg…aahhh 2 grizly beren. Gaaf! Tenminste we denken dat het Grizlies waren, ze waren lichtbruin/grijs van kleur en hadden een bult op de schouders. Ongeveer 10 minuten van het schouwspel kunnen genieten.

 

De camping in Lake Louise was makkelijk te vinden. Het is de enige die nu open is voor campers. Bij het inchecken weer waarschuwingen voor de beren die nu ‘active’ zijn. Dus vooral geen eten buiten de camper laten!! Waren we ook niet van plan.

Hmm ik heb wel een hele pot honing hier staan, zou dat een goede berenlokker zijn? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.