Jasper National Park

30 mei 2011

Een superdag gehad vandaag!

De enige minpuntjes waren het weer vanmiddag en dat we vanochtend 40 km verkeerd hebben gereden (nou ja dat is eigenlijk helemaal niet zo erg in deze prachtige omgeving!). De co-piloot heeft haar werk niet goed gedaan vanochtend 🙁 . Waarschijnlijk werd ik afgeleid door een elk of big horn geit bij de afslag naar Maligne Lake.

Vanochtend eerst weer ff (nou ja, je bent wel een tijdje bezig als je 80 liter moet tanken!) de tank volgegooid. 

Nog geen 10 minuten op pad en daar spotten we al de eerste elk, en daar volgde er nog veel meer van. Camera stond gelukkig start klaar en gewoon rustig stilstaan langs de kant van de weg wil ook wel helpen om goed te kunnen filmen ;-).

Op de weg waar we eigenlijk niet moesten rijden (die 40 km om) hadden we onze first encounter met een big horn sheep, of twee eigenlijk.  Een stukje verderop weer een, met een mooi groot gewei. Toen er een afslag kwam naar warmwater bronnen, werd de co-piloot wakker. We rijden niet goed! ‘Make a U-turn’ en weer helemal terug!

Nu goed opletten en ja hoor er was wel een bord met de afslag Maligne Lake. Vlak voor de afslag nog een hele kudde big horn schapen!! Toevallig was ik net aan het filmen dus ook deze staan er weer op.

 

Bij de Maligne Canyon een korte (goed aangegeven) wandeling gemaakt. Gaaf ,een smal uitgesleten canyon maar wel diep! Het zonnetje begon te schijnen. Op de heen weg liep ik nog met een vest, regenjas en shawl. Terug alleen met een t-shirt!!
Nog een heel geinig eekhoorntje gezien. Hij was prachtig aan het poseren!
Terug op de parkeerplaats stond er weer een elk te grazen….tsss nu hebben we er wel genoeg gezien hoor 😉

Weer op weg naar Maligne Lake vroemmmmmmm

He, twee auto’s stil op de weg. Daar moet wat te zien zijn. Uhh wat dan? Wim reed rustig door en hij zag opeens rechts wat zitten, een soort groot knaagdier. Zo leuk ,een Hoary Marmot (volgens ons wildlifegidsje).

Nog geen vijf minuten verder weer 2 auto’s die stil stonden. Yes, een zwarte beer die op een open veldje aan het vroeten was voor eten. Uitgestapt, want hij was op een veiige afstand. Binnen de korste keren stonden er nog 5 auto’s. Stilstaande auto’s zijn een goedteken dat er wat te zien valt!!

 

Op Maligne Lake zou je leuk een tochtje per boot kunnen doen…NOT helemaal bevroren nog. Brrr wat was het daar koud. Wel heel mooi met de besneeuwde bergen op de achtergrond wel jammer van de miezer regen.

De regen veranderde later (op weg terug naar Jasper) in een pittige onweersbui. Hmm, het kabelbaantje dat we wilden gaan doen leek ons niet zo’n heel goed idee meer.

Maar ff gaan in internetten in Jasper en wat boodschapjes gedaan. Ook allebei een leuke ijsmuts met Canada erop gekocht, want morgen gaan we richting de gletsjers en volgens het weerbericht zou het niet al te warm worden.

Na het eten nog even een korte wandeling gemaakt op de campground, wat is het groot!! We hebben weer de coyote gezien (waar we gisteren van dachten dat het een wolf was)!

Zometeen weer lekker slapen en morgen op tijd op want weer een autorit voor de boeg, langs de Icefield Parkway.Moet heel erg mooi zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.