Wimisa

Kamperen met de vouwwagen

' I have a dream'

Ik droom van een vrijer en simpeler leven, dichter bij de natuur, van meer doen met minder spullen, van het buitenleven. Back to basic in de iets luxere variant >> Rondtrekken en kamperen in een stoere vouwwagen! Het gevoel van kamperen in een tent maar dan met iets meer gemak.  Een vouwwagen is makkelijker op te zetten, heeft een grote laadbak om je (minder 😉 ) spullen mee te nemen en het belangrijkst een comfortabel bed. 

Sinds een jaar of twee heb ik daarvan vlinders in mijn buik. Wim heb ik tot dit jaar daarvan nog niet van te weten overtuigen maar inmiddels is hij om….ook hij is enthousiast. Zijn vlinders zijn (zonder besmetting!) te danken aan Covid19. Het virus dat de wereld in zijn greep heeft, dat voor een nieuwe realiteit heeft gezorgd en gewijzigde inzichten heeft gebracht. Reizen naar verre bestemmingen is niet meer vanzelfsprekend  en we hebben daar allebei ook niet meer zo’n behoefte aan.

Mijn droom ontvouwt zich weer en Wim droomt een klein beetje mee (ik blijf nog steeds het enthousiastst 🙂 ).  We verdiepen ons in de verschillende types en merken  vouwwagens en bezoeken een aantal showrooms.
Onze voorkeur gaat uit naar het type tenttailer. Dit zijn de  meer avontuurlijk ogende vouwwagens, waarbij het bed op de aanhanger ligt en je het vaste tentdeel uitklapt.  Beloofd wordt dat de tent binnen 10 minuten staat en dat je dan klaar bent voor je overnachting. Het vaste tentdeel biedt voldoende leefruimte. De tenttrailers zijn daardoor meer geschikt om rond te trekken.

Om te ervaren of deze back to basic, back to nature, meer op jezelf aangewezen manier van vakantie vieren ook echt wat voor ons is gaan we 10 dagen proefkamperen met een gehuurde vouwwagen.  Dan doen we met het model waarvan wij verwachten dat deze het beste bij ons past, gehuurd bij Vouwwagenverhuur Drenthe

Wat is ie stoer (al doet de naam anders vermoeden) de Lazy Jack van Campooz.

Campooz is een vouwwagenmerk van Nederlandse bodem en maakt vouwwagens sinds 2016 

' Dreams can come true'

Proefkamperen met Lazy Jack

Op de fiets

Deze week ontdekken we al fietsend de Kop van Drenthe. We doen 3 fietstochten  door het zeer afwisselende landschap.

De Kop van Drente is het gebied ingeklemd tussen Groningen en Assen met verschillende National Parken. Het afwisselend landschap is gevormd in de laatste ijstijd. Open water, moerasgebieden en graslanden wisselen elkaar af. Meer info

De Onlanden

'Natte natuur voor droge voeten' dat is De Onlanden. Een gebied van 2500 ha groot  (ca. 3500 (!) voetbalvelden) waar natuur wordt ontwikkeld en dienst doet als waterbergingsgebied (bij hevige regen) voor de stad Groningen. Je vindt hier ruige hooilanden, moerasbossen en met heel veel geluk de otter! 


Drenthe doet wat met je

‘Het Balloërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. De overwegende heide- en vergraste heidebegroeing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Op het Balloërveld zijn naast de grote zand- en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Als je hier wandelt, dan ben je even in een andere wereld’

Voor een heidewandeling hadden we geen beter moment kunnen uitkiezen. Augustus is de maand waarin de heide bloeit. Het is een prachtig paars kleurfestijn.
We wandelen het ‘boswachterspad’ van staatsbosbeheer, goed aangegeven met routepaaltjes met (hoe verzinnen ze het 🙂 ) paarse kop. De gehele route is 9 km, wij lopen 7,5 km.

Wat een prachtige natuur! Heerlijk om hier door heen te struinen.

We lopen onder een mooie wolkenlucht waar de zon zo nu en dan achter vandaan komt, die ons verwarmt en de heide nog paarser doet kleuren.
In de heide gonst het van de bijen en hommels die Zzzzich te goed aan de nectar.
Op de grond zijn er veel mestkevers actief. Wat zijn ze mooi van kleur!


Op het buitenleven!

De eerste ochtend van ons ‘kampeeravontuur’ ontbijten we voor Jack die zijn naam eer aan doet, hij staat er lui en ontspannen bij. 
Vooral de voortent had wel iets strakker gekund. De regen van vannacht heeft het in ieder geval doorstaan.  Gaat dit ook zo zijn voor de storm van aankomende nacht? 🤔😳


Onze kennismaking met Lazy Jack

24 augustus 2020

Vandaag halen we een Lazy Jack op bij Vouwwagenverhuur Drenthe in Balloo (Drenthe 🙂 ). Onderweg komt het zo nu en dan met bakken naar beneden. Top weer om onze vouwwagen beproeving te starten. Ach ja, kunnen we wel gelijk goed oefenen want als het ons met regen lukt de vouwwagen op te zetten dan is het daarna ’Jack in het bakkie’ .