Kings Canyon NP

 USA68

6 mei 2013

Vanochtend weer vroeg uit de veren, 6:10 vonden we wel een mooie tijd om op te staan. Konden we op tijd vertrekken richting Kings Canyon en Sequoia. Geen idee namelijk of er plek zou zijn op de campground……weer plek zat!!

Er waren zoveel plekken dat we niet konden kiezen waar te staan. Maar we hebben een plekje gevonden. Het is hier weer zelfregistratie (hebben we vorig jaar ook al een keertje meegemaakt).

Envelopje pakken, opschrijven op welke plek je staat, hoeveel nachten je blijft en het juiste aantal dollars erin. Envelopje in het busje, klaar.

Ook hier weer bearboxen, maar wederom gaan wij er niets in stoppen. We denken dat het wel los loopt met die beren….grommmmmmm.

Tik, tik, tik tikt de regen op het camperdak. Ja, helaas vandaag de eerste dag met slecht weer. Vanochtend begon het nog goed maar bijna de hele middag regende het. Het is hier ook een stuk frisser. Ik was bang dat ik mijn truien met lange mouwen, vesten en regenjas niet aan zou hoeven. Ik kan ze nu denk ik allemaal over elkaar heen aantrekken!! Brrr. Zojuist ook voor het eerst even de kachel aan gehad.

Nadat we vanochtend ons plekje hadden gevonden, eerst ff een bakkie koffie gedaan en op weg naar het visitorcentre voor informatie. We wilden namelijk naar Kings Canyon rijden maar wisten niet of de weg open was. Hij was open. Leuk want volgens het reisgidsje is het een hele mooie weg.

Dat was het zeker, wel jammer dat de regen het uitzicht een beetje verpestte! Prachtige vergezichten, bergkammen achter elkaar, een riviertje in de diepte.

Hmm nu hagelt het!

De canyon was ook weer erg indrukwekkend. Grappig was dat de rotsen helemaal vol stonden met Yucca’s. Die verwacht je hier toch niet!

Op een parkeerplaats, waar vandaan je naar een waterval kon lopen, hebben we de lunch genuttigd. Buiten viel er zo nu en dan een flinke bui. ‘ He, het regent toch niet meer?’ Ha,ha dat was het geraas van de waterval. De waterval was dicht bij de parkeerplaats en was niet heel bijzonder.

De weg helemaal tot het eind doorgereden. Omdat het bleef regenen zijn we maar niet uitgestapt om te gaan wandelen. Ik was al wat aan het inkakken, net toe ik de binnenkant van mijn oogjes wilde gaan bestuderen hoorde ik : ‘Kijk daar!’. ‘Hè, wat een beer?’        Het waren ‘slechts’ drie herten die de weg overstaken. Toch ook wel leuk hoor en ik was gelijk weer wakker!

En het bleef regenen. Vooral als wij gingen uitstappen om een foto te maken. We stapten uit was het droog, statief met camera neergezet en daar kwamen de eerste druppels. Grrrr!

Bij de camping aangekomen was het gelukkig weer droog en we reden een stukje door naar de General Grant Grove waar de General Grant staat één van de grootste bomen ter wereld en DE kerstboom van de USA.

USA70

De General Grant is 1700 jaar oud! Hij is 81 meter hoog en heeft een omtrek van 33 meter. De takken waren bomen op zichzelf met een diameter tot 2,4 meter!! En het was niet de enige kleine jongen die er stond! Erg impossant weer.

Puff er komt weer een rooklucht onze neusgaten binnen. We’re gonna smoke them out of their RV!

Morgen blijven we hier ook nog en dan gaan we naar het zuidelijk deel van het park, Sequoia NP. Helaas kunnen we die niet helemaal zien omdat je vanaf een bepaald punt niet verder mag rijden met een voertuig langer dan 22 ft. Straks weer douchen in de camper want ook op deze campground zijn we op de RV aangewezen. Vanochtend water bijgevuld en grijze tank geleegd dus dat moet wel lukken vandaag en morgen. Straks zullen we wel weer op tijd naar bed gaan. Slaap lekker en c u tomorrow!