Lake Louise en Lake Moraine

canada316

1 juni 2011

Vandaag niet veel kilometers gereden maar lekker veel buiten geweest. Vanochtend nog in de mieserregen en ‘s middags heerlijk in het zonnetje.

 

Vanochtend de wekker niet gezet, we zijn pas om 8:30 uur opgestaan. Jeetje dat is de 1e x uitslapen deze vakantie. Alles wat we vandaag wilden doen was in de omgeving van de campground dus tijd zat!!

Vanochtend bij Lake Louise geweest, dat het mooiste meer van de Rocky Mountains moet zijn. Hmmmm, als het niet bevroren is  waarschijnlijk. Het was bijna nog helemaal bedekt met ijs en sneeuw en dat gold ook voor veel van de wandelpaden. We zitten nu natuurlijk op een behoorlijke hoogte. De campground is op 1500 meter en het meer op zo’n 1900 meter.

Het pad langs het meer was wel goed begaanbaar, dat hebben we dus gelopen. De regenjassen moesten aan en het was ook best wel frisjes! Aan het einde van het meer kon je nog een stukje doorlopen. Er stond wel dat er gevaar was voor lawines maar we hebben het gewaagd. Er lag op sommige plekken nog aardig wat sneeuw, dus de wandelstokken (die we ook mee hebben om ons evt. tegen beren te kunnen verweren (laat ons in de waan)) kwamen goed van pas.

We stonden even stil om van de mooie omgeving te genieten toen ik een stekelvarkentje zag! Wim gauw erheen om hem te fotograferen, rinkel, rinkel, rinkel @#$%^$@@ de berenbel maakte wel erg veel herrie, dus het stekelvarken er van door.

We zijn maar niet al te ver doorgelopen, want de mensen die we tegenkwamen zeiden dat het pad verderop niet begaanbaar was vanwege de vele sneeuw.

Op de weg terug hebben we (wat eigenlijk niet mag) de eekhoorntjes gevoerd metcanada298
Sultanakoekjes. Wat een schattige beestjes.  Langs het meer was het een stuk mooier, prachtige groene plekken. Wat moet dat mooi zijn als het hele meer ontdooid is!

In de camper geluncht en eerst ff terug naar Lake Louise Village om te tanken en wat boodschapjes te doen.

Weer veel dollars lichter gingen we op weg naar Lake Moraine . De weg er naar toe was de eerste redelijke kronkel bergweg (alle andere wegen zijn hartstikke breed en goed begaanbaar) maar toch prima te doen met onze 9 meter lange camper.

canada329Ook Lake Moraine was zo goed als helemaal bevroren, maar zelfs dan ook nog prachtig. Mooie besneeuwde grillige bergen er om heen en ja….de zon! Een stukje omhoog gelopen naast het meer, wat een prachtig uitzicht!! Ff een kwartiertje van genoten.

Ook hier kregen we weer gezelschap van een eekhoorn (of een chipmunk?!) die zo uit
onze hand kwam eten. We hadden wat nootjes bij ons en die pakte hij heel voorzichting uit onze hand. Ik was dat aan het filmen en vergat dat het fototoestel nog los op mijn schoot lag….kabeng op de grond ;-( Gelukkig niets aan de hand. Hij werkt nog. Nou ja op de foutmelding error 99 na, die ik sinds 2 dagen krijg.

Als ik de camera aanzet dan krijg ik die foutmelding bij de eerste foto die ik maak. Ik maak dan de kaartsleuf open en dicht en dan kan ik wel weer fotograferen. Geen idee wat er aan de hand is!

Inmiddels zitten we alweer op de campground, met ons buikje weer volgegeten. Koken gaat prima in de camper. Morgen gaan we weer verkassen. Een niet al te lange rit richting Canmore, langs een weg waar je veel wildlife kan spotten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.