Las Galletas en El Puertito

Wandeling bij Las Galletas en snorkelen bij El Puertito
28 oktober 2014

 

Het mooie uitzicht was vanochtend ver te zoeken. Er hing een grote nevel voor 🙁 Hmm ik had nog wel bedacht om vandaag te gaan snorkelen.
Maar ja eerst maar eens zien hoe de dag verloopt want hier weet je het nooit qua weer.

Wim kwam met het idee om een deel van de kustwandeling van Las Galletas naar Los Cristianos te doen. Zo gezegd zo gedaan en om 10:30 reden we richting kust.

Het was weer een zeer leuke wandeling! Weer heel anders dan wat we tot nu toe gedaan hebben. Het eerste deel ging door een rotstuin (daar leek het op). Grillig rotsen, vetplanten, cactussen en de ruisende zee. Op de achtergrond donkere luchten maar er kwamen steeds meer blauwe stukken door.

Tenerife296

Na de rotstuin een open stuk met overblijfselen van…tjaa van wat? Er waren irrigatiekanaaltjes dus we vermoeden van terrassen waar gewassen hebben gegroeid, maar daar was nu echt niets meer van te zien.! Zo droog, een woesternij.

Weer een stuk door de mooie rotstuin en toen over een ‘boulevard’ omzoomd door Tenerife301palmen en langs een bananenplantage. Dit was een soort kas en we hebben er wel zeker 1 km langsgelopen!!

Nog steeds liepen we langs de zee met een kust van grillige lavarotsen. Onder een van de palmboompjes de lunch genuttigd. Ik ging mijn broek oprollen want het was toch best wel warm. Ik was nog niet uitgerold of het begon te regenen! Buitje van ongeveer 5 minuten, moesten de regenjassen wel aan want het ging toch wel hard. Daarna werden we alleen nog maar vergezeld door de zon.

Na de bananenplantageboulevard weer door een mooi stukje rotstuin met in de verte al de vuurtoren in zicht waar wij naar toe wilden lopen en dan weer terug. Klik, klik wat foto’s van de vuurtoren en genieten van de mooie kust, prachtige zee en de bootjes die langsvoeren. Klik, klik dat moesten we natuurlijk ook vastleggen.

Tenerife306

Zelfde weg weer terug. Dus langs de rotstuin, de bananenplantageboulevard, rotstuin, woesternij, rotstuin en we waren weer terug in de haven van Las Galletas.

Tenerife309Daar ff een drankje en hapje genoten. Hmmm de gegrilde sardientjes waren muy buenas!! Van het slechte weer van vanochtend was niets meer over aan de kust, het was weer lekker warm en zonnig. Wel een harde wind! Woeiiiii

Op zoek naar het strandje (El Puertito) waar je goed zou kunnen snorkelen. Helder water en schildpadden werd beloofd!!
Dankzij een instructie die ik gisteren op internet had gelezen hebben we het gevonden. Het strandje ervoor, El Paraiso, zag er ook geschikt uit om te snorkelen ware het niet dat de wind er volop stond. El Puertito (gehucht van een paar huizen) lag in een beschutte baai.

Er waren al wat mensen aan het snorkelen. Wim had opeens geen zin om te snorkelen :-(. Uhhh ik snapte er niets van 🙁 Wat bleek hij had geen zin in een verbrande kop, hij was zijn bandana’s vergeten. Gauw eentje gekocht in El Paraiso en weer terug.

Handig een bandana…en dan is de zon achter een rots verdwenen 🙂 Leuk snorkelen, alleen wat minder goed zicht vanwege de lage zon. Veel verschillende soorten vissen gezien en Wim heeft zelfs een schildpad gezien! Hier gaan we zeker nog een keer naar toe, maar dan wat eerder om beter zicht te hebben.

Nog even wat gedronken bij een barretje (het was weer spotgoedkoop!) en genoten van de zonsondergang! Wauw!! Mooie afsluiter van de dag!

Foto’s

Tenerife311 Tenerife312

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.