Loro Parque

21 oktober 2014

Hoezo vakantie! Wim vond het wel een goed idee om om 6 uur op te staan en mij om kwart voor 7 wakker te maken. De vroege vogel. ‘Ja je moet vroeg in de dierentuin zijn want dat zijn de vogels actiever! ‘ Je zult je zelf bedoelen!

Vroemmm om 8:00 vertrokken we.
Hmmm wel erg donkere wolken aan de andere kant van het eiland. We kwamen om 9:30 aan en de pluutjes moesten mee. Het regende! Wel lekker rustig nog, dit was later niet meer zo. Jeetje wat een drukte. Na de pittige entree prijs te hebben betaald van € 34 p.p.(!!!) gingen we naar binnen.

Eerst langs de verplichte foto, hij was toch wel erg leuk dus maar (weer) gekocht! 🙂

20141022_081941

Eerste stop de gorilla’s. Er waren zowaar 2 boquito’s  die op hun borst aan het roffelen waren.
Gelijk daarna stuitten we op een zeeleeuwenshow. Erg gijnig (ipv geinig, volgens wordfeud is dat goed Nederlands 🙂 ).

Op naar de voliere Kasandra, daar wilde de vroege vogel Wim graag naar toe. De dierentuin is trouwens erg mooi opgezet, veel beplanting. Het is begonnen als een papegaaienpark en steeds verder uitgebreid. Nog steeds veel tropische vogels in, naar onze zin, wel erg kleine kooitjes!

In Kasandra vlogen de tropische vogels vrij rond en kon je via een trap naar boven naar de boomtoppen om de vogels goed te zien…oh nee toch niet want de trap was vanwege de gladheid door de regen nog afgesloten. Grrrrr hier geen vroege vogels. Nou ja later dan maar terug komen.

Met gevaar voor eigen leven (dit schrijft Isa) langs een loslopende secretaris vogel…ja hij Tenerife142wilde me aanvallen!! Echt waar! 🙂 Op naar de volgende show, de dolfijnen. Van de week nog in het wild gezien dan is dit toch wel een schril contrast…..maar toch was het leuk!

Inmiddels was het gelukkig alweer een half uurtje droog. Schuifel, schuifel in file naar de volgende show, die van de orka’s. Daar was het wel weer een waterfestijn. Op de eerste 6 a 7 rijen moest je niet zitten, want daar spatten de Orka’s constant water!

Tenerife162

Weer terug naar Kasandra waar we nu wel naar de top konden. Het was leuk! Wat maken die vogels een herrie. Kraa, kraa, kraaa!

DSC03608 Tenerife153

Nog 1 show te gaan die van de papegaaien, die lieten zien hoe intelligent ze waren.

Daarna de pinguins bekeken. Dit was erg leuk. Je ging op een lopende band langs drie soorten pinguins. Het glas was echt kraakhelder! De luft was trouwens minder, op de geur wisten we dat we bij pinguins waren. Pufff!

Laatste stop het aquarium en toen hadden we alles gezien. Mooie dierentuin, leuke shows maar wel een pittige entreeprijs!!

In Vista Bonita aangekomen wilde ik een wasje gaan draaien maar dat bleek niet zo’n goed idee om dat om 21:30 te doen als je maar tot 22:00 kunt wassen (wat wij niet wisten). Om 22:00 uur gaat de stroom er af, stopt de wasmachine en tref je dus je was aan in een trommel die nog voor 1/4 vol staat met water 🙁 Alles er maar uitgehaald, uitgewrongen boven het bad en op het terras gehangen. Wat een gelukje dat juist nu een warme saharawind is opgestoken!

foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.