Omgeving Lovina

4 mei 2016

Wat kan je veel doen op 1 dag! Vandaag drie bezienswaardigheden aangedaan en vanmiddag ook nog lekker kunnen relaxen bij het zwembad!

Bali236

Zo fijn om een eigen autootje te hebben, zo kunnen we gaan en staan waar en wanneer we willen.

Voor vandaag stond als eerste de Brahma Vihara-Arama op het programma. Ongeveer 15 minuten rijden. De Brahma Vihara-Aram is een van de weinige Boeddhistische tempels van Indonesië. Het was erg mooi!!!  En ja daar kom ik weer…ook was het erg warm!!!!

In de kloostertuin ligt een model van de Borubudur op Java, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld. Dit was echt prachtig!! Het lag in een mooie tuin, met veel bloeiende bloemen.

In de vijver de prachtigste lotusbloemen! We hebben ons hier ruim 1,5 uur weten te vermaken, echt een mooie plek om te bezoeken!

Weer buiten eerst een colaatje gescoord want mijn bloedsuiker was weer dramatisch, net als mijn voorraadje druivensuiker 🙁 .

Op naar de volgende bestemming op wel 10 minuten rijden 🙂 , de warm waterbronnen Air Parnas Komala Tirta.

Jeetje ik kan die namen echt niet onthouden, als ik twee woorden heb getikt moet ik de rest alweer opzoeken :-).

Je kan baden in het zwavelhoudend water, dit uiteraard tegen betaling.

Eerst 5.000 rupiah om de auto te parkeren. Gelijk weer de portemonnee trekken want naast de auto was het loket voor de entree,10.000 rupiah p.p. Dat klinkt als veel geld maar het is in totaal (parkeren + entree)  nog geen 2 euro!! Toen ons weer langs alle souveniersstalletjes weten te manoeuvreren zonder wat gekocht te hebben (anders dan op de terug weg 🙂 )

Het baden in het water met een constante temperatuur van 38 graden was verbazingwekkend verfrissend!

 

Na de lunch te hebben genuttigd terug naar Jimmy en op zoek naar de Sing-Sing watervallen, Air Terjun Sing-Sing. Op zoek, want zowel Mapsme als Googlemaps konden ons niet aangeven hoe te rijden.

Gelukkig hebben we ook nog een ouderwetse kaart bij ons (tot nu toe nog niet echt gebruikt) en daar stond het op aangegeven. Ja, het zelf navigeren hebben we nog niet verleerd 🙂 .

Verrassing, er kon weer tegen betaling geparkeerd worden. We mochten een parkeerdonatie geven, dat werd 5.000 Rupiah. 2 Balinese mannen escorteerden ons naar de waterval, één voor ons en de andere sloot de rij. Hier moesten we uiteraard later nog voor betalen…..de prijs??!!??

Wat een goede gidsen! Echt te leuk ook en naar later bleek ook noodzakelijk. De eerste waterval kon je droog bereiken, maar de tweede moest je door het water banjeren. Ze assisteerden ons fantastisch en maakten er gelijk een fotoshoot van!!! Helaas maakten we ook de insecten wakker 🙁
Ik weer 2 muggenbulten te pakken op mijn niet meer (die was al uitgewerkt) met deet ingesmeerde armen en Wim weer een door zijn antimuggen shirt heen!!

Bali239Onze gidsen liepen net zo makkelijk op bloten voeten. Wij met onze sandalen liepen een stuk moeilijker. Op bloten voeten heb je toch meer grip. Alleen onze teren voetjes zouden het blootsvoets niet echt prettig vinden 🙁 .

Weer bijna terug bij de auto. ‘You pay now?’ De hele tocht had ongeveer een half uurtje geduurd, maar de 100.000 Rupiah die we gaven was toch wel erg weinig. Sip gezicht. ‘You give 50.000 more?’ Other tourists give always 200.000. Echt niet!
Gelukkig deden ze niet moeilijk.

Op voor een alternatieve route naar ons Pandawa-complex.
Er is een ingang vlak langs de hoofdweg, we zitten er wel redelijk van af dus geen last van het verkeer, maar daar staat Jimmy in de volle zon. Aan de achterkant is ook plek voor de auto in de schaduw en een ingang, maar hoe je er precies moest komen……Juist, weer over een hobbelend fietspad 🙂 Gevonden! De auto staat misschien wel beter maar we moeten wel 5 minuten extra uittrekken om bij de hoofdweg te komen.

We hadden nog een halve middag voor ons en die hebben we relaxt doorgebracht bij het zwembad. Foto’s verwerken, da’s nog best een klus want ik moet ze van 3 camera’s en 2 telefoons afhalen 🙂 Hoe zo veel apparatuur bij ons en dan ook nog de daarbij behorende kabels en opladers…een wirwar aan snoeren.

DSC05807

Bij de Thai was het heerlijk eten ’s avonds, wel erg veel…normaal neem ik geen toetje maar als ik kokosijs zie, dan wel!!! Het was heerlijk!!! Kokosnoot met citroengras, wat een supercombinatie. Puff wat zaten we vol. Via een omweg langs het strand teruggelopen om het eten wat te verteren, het hielp niet echt.

Weer een dag voorbij in het mooie Bali. Nog iets meer dan 1 week te gaan!

Foto’s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.