Onze kennismaking met Lazy Jack

24 augustus 2020

Vandaag halen we een Lazy Jack op bij Vouwwagenverhuur Drenthe in Balloo (Drenthe 🙂 ). Onderweg komt het zo nu en dan met bakken naar beneden. Top weer om onze vouwwagen beproeving te starten. Ach ja, kunnen we wel gelijk goed oefenen want als het ons met regen lukt de vouwwagen op te zetten dan is het daarna ’Jack in het bakkie’ .

In Baloo gaan we eerst droog oefenen, we krijgen binnen de opzetinstructie. We hebben afgelopen weekend al een aantal keren het LazyJackopzetfilmpje op YouTube bekeken en de instructie komt overeen. Zo samen met de eigenaar gaat het redelijk soepel. Het is ook alleen het uitklappen en de tentstokken uitschuiven, dit alles op een vlakke betonnen ondergrond. De voortent zetten we niet samen op wel krijgen we een uitleg van de tig stokken, welke in elkaar en waar horen. Het is wel veel om te onthouden.

Hit the road (Lazy) Jack >> Naar boscamping Langeloerduinen in Norg.

We hebben voor 4 nachten gereserveerd op deze camping. Gekozen vanwege de natuurlijke bosrijke plek en omdat je met je neus de kant op mag staan die jou bevalt, als je je maar een beetje aan de plekken houdt.. Geen netjes naast elkaar staande kampeerders op een strak grasveldje.

Ons plan is om de as 10 dagen niet op een plek te bijven zodat we ervaren hoe het is om met een vouwwagen rond te trekken. Zo kunnen we het uit- in- uit- in- klappen en alles opzetten goed oefenen. Dit plan is echter niet (zoals de vloer waarop we de instructie kregen) in beton gegoten.

Op deze camping mag jezelf een plek uitzoeken. Dit ging ons niet altijd goed af tijdens onze camperreizen, aaahhhh keuzestress, hier rijden we een rondje, een stukje terug, toch nog een stukje door en ja we hebben ons plekje gevonden.
Ready, set, go……het opzetten kan beginnen.


We koppelen Jack af, duwen hem op zijn plek.

‘Iets meer naar rechts’ ‘Hij staat nu wel erg dicht bij de boom om uit te klappen’ ‘’Stukje terug naar links, nog iets naar achteren’ ‘ Nee, toch weer een stukje naar rechts’

Oke dat is gelukt. Nu kan het echte werk beginnen.
Het uitvouwen en opzetten van het tentdeel lukt ons in ongeveer 30 minuten. De helft van de tijd in de regen.


Ik ga het bed opmaken, haal de tig kratten en tassen uit de auto en geef ze een voorlopige plek in de tent. Wim werkt de tent af, trekt hem wat strakker met haringen en scheerlijnen.
Dit alles vergezeld van regen.
Het lijkt even droog en we wagen het erop om de voortent te gaan opzetten…..1,5 uur later staat er iets.


Het is flink puzzelen met de stokken en het goed op spanning brengen lukt niet echt. Ook dit doen we weer half in de regen en ik op halve kracht, ik krijg 3 hypo’s te verduren 🙁
Oke, alles staat nu nog de inventaris uit de bak halen en een plek geven. Keuken opzetten, campingkookstel aansluiten op het gas, tafel in elkaar zetten, stoelen uitklappen (dit blijkt voor mij moeilijker dan de tent opzetten ik krijg ze met geen mogelijkheid uit 🙁 )
Puff het is inmiddels 6 uur en we zijn al 5 uur bezig zonder eten of drinken. Ik krijg mijn 4e hypo en zie het even niet meer zitten…Wiens droom was dit ook al weer? Ik werk nog maar weer een half pakje dextro naar binnen en mijn hersenen krijgen weer energie en ruimte voor positiviteit.

Ik denk terug aan onze camperreizen en hoe de eerste dag ook altijd zo wennen was. Waar laat je alles en waar had ik het ook alweer neergelegd? Minder comfort dan thuis maar uiteindelijk kan je er van genieten dat je meer op jezelf en je creativiteit bent aangewezen en je veel op een rustiger tempo kan (moet) doen.
Dit gaat goed komen……alleen op het weer hebben we geen invloed.

– Tussen de druppels is het droog –

Uiteindelijk ‘modderen’ we nog een uurtje door en gaan we om 19:00 richting het dorp (Norg) om een hapje te eten. We laten ons de mosselen en de Portugese wijn goed smaken, die laatste hakt er goed in en we voelen de laZzzzziiness over ons heen komen.
Zal het bed zo comfortabel slapen als beloofd?

Het matras is aan de harde kant en er komt een vreemde lucht uit de bak van de aanhanger. Zoals altijd als je op een andere plek dan thuis slaapt is het altijd wennen zo’n eerste nacht. Wat is het donker!

– Isa –

Ook ik vind het matras te hard, van het froly systeem, dat zo lekker moet liggen, heb ik niets gemerkt.
Heerlijk dat het zo donker is!

– Wim-

1 gedachte op “Onze kennismaking met Lazy Jack

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.