Op het buitenleven!

De eerste ochtend van ons ‘kampeeravontuur’ ontbijten we voor Jack die zijn naam eer aan doet, hij staat er lui en ontspannen bij. 
Vooral de voortent had wel iets strakker gekund. De regen van vannacht heeft het in ieder geval doorstaan.  Gaat dit ook zo zijn voor de storm van aankomende nacht? 🤔😳

Na de kennismaking met Jack hebben we besloten dat het beter is om alleen op deze camping te proef kamperen. Het in- uit en daarna weer uit- en inklappen oefenen we liever met droog weer en als we meer tijd hebben. Om van de 10 dagen, 4 dagen bezig te zijn met al dat in- en uit vouwen. Dan gaan we er liever op uit!

We maken het  vandaag ook iets comfortabelere in de tent en een begin aan onze kampeer uitzet 🙂 .  Bij de A.C.tion, waar je altijd met meer weggaat dan je van plan was, kopen we een camping klaptafel, een prullenbak, een deurmat en om het feest compleet te maken een led-lichtslang. 

De klaptafel zetten we naast het keukentje, de prullenbak die bij de inventaris zat krijgen we niet in elkaar en is zo gammel als maar kan daar moest wat anders voor komen, de deurmat voor de tent om het een beetje schoon te houden en de led-lichtslang (de beste aankoop) zorgt in de voortent voor licht in de duisternis. 

Als het rond 17:00 eindelijk ophoudt met regenen maken we een wandeling van ongeveer 1 uur  door het bos. Zo nu en dan toch nog vergezeld van wat gespetter. 

Het koken is wat improviseren met de pannen die kleiner blijken te zijn dan het eten wat ik er in wil doen….maar ik hou wel van een uitdaging 🙂 Onze kampeeruitzet breiden we nog niet uit met een nieuwe pannenset. 

De tweede nacht is het onrustig in en buiten de tent. Het regent behoorlijk hard, de wind valt gelukkig  mee. Wim is degene die in de tent onrustig is.

‘Het zal toch niet lekken in de tent’ Ik ga de verlengsnoeren van de grond halen’ ‘Hoor ik nou druppels’ ‘Ik ga even kijken hoor’  ‘Wat is dat voor een geluid’ ‘Valt er nou iets op de tent’. 


‘s ochtends trekt de wind wat meer aan en klappert de tent een beetje, niets om ons druk over te maken.  De wind krijgt deze luie donder er niet onder.

Het weer voor vandaag regen, regen, regen en oh ja … regen 🙁  We rijden naar ‘t Roegwold een natuurgebied ten oosten van Groningen.  

Volgens buienradar zou het daar rond 13:00 uur droog  zijn. Echt niet! 

We wachten ongeveer 20 minuten in de auto en besluiten (of eigenlijk ben ik dat :-)) om het er op te wagen. We hebben alleen een regenjas aan, binnen twee minuten zijn onze benen compleet nat. We zien helemaal niets want het waait en het regent behoorlijk hard, we snellen terug naar de auto en hebben daarna nog de halve middag doorweekte broeken. Wim herhaalt die middag nog een paar keer ‘ik snap niet dat ik naar je geluisterd heb’ . Schijnbaar heb ik toch meer overtuigingskracht dan gedacht 🙂 

Voor morgen is er beter weer voorspeld…dan gaan we voor de herkansing..


‘T ROEGWOLD

‘T Roegwold is een kunstmatig aangelegd natuurgebied dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Saaie strakke landbouwgronden hebben plaats gemaakt voor ruigere natuur, Open water, graslanden en moerassen. Ik heb prachtige foto’s van het knuppelpad, een 750 lang vlonderpad dwars door het moeras, gezien. Zo’n steiger over het water is wel erg fotogeniek!

Eigenlijk zijn de foto’s mooier dan hoe we het vinden als we er lopen. Sowieso loopt de steiger niet echt prettig met het golvende water eronder. Gisteren hadden we hier echt niet kunnen lopen met die harde wind en regen!

Vervolgens vouwen (we zijn dol op vouwen 🙂 ) we de vouwfietsjes uit en rijden we een rondje van 22 km om het Schildmeer. 

Het landschap tussen ‘t Roegwold en het Schildmeer is wat saai.

’Best wel saai dit landschap. Het is precies zoals ik me Groningen heb voorgesteld, strakke vlakke graslanden’

Ik heb het nog niet gezegd of we zien op een veldje, dat met een grote machine wordt omgeploegd, ontelbaar veel ooievaars. Zoveel ooievaars hebben we nog nooit bij elkaar gezien! Wat bijzonder!
Hierna blijkt Groningen ook minder saai dan gedacht 😀.

‘s Avonds genieten we buiten, voor de tent van een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn. Proost! Op het (buiten) leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.