Op weg naar Shenandoah NP

21 en 22 oktober

Shenandoah NP, dat leek mij (Isa) zo fantastisch!! Especially in de herfst. Gisteren was ik zwaar teleurgesteld maar vandaag (23/10) voldoet het beter aan mijn verwachtingen!!!
Alhoewel hier de herfstkleuren piek al over is.

We hebben er twee dagen over gedaan om hier te komen. Vanuit Niagara eerst door de stromende regen naar een KOA iets ten zuiden van Pittsburgh. Mooie campground aan de Youghiogheny (I love the name!) rivier.
Hier had het de dag er voor flink gestormd. Ontwortelde bomen en flink wat takken op de grond.

Om een uurtje of vier uur waren we gesetteld en moest er ook tijdens de vakantie weer een wasje worden gedraaid. Nee hoor, helemaal niet erg! Terwijl de wasmachine zijn werk deed een stukje over de campground gelopen (het regende nu wat zachter), eens kijken of we dat leuke rode vogeltje (Tanager) weer zouden zien. Toen we de campground op reden vloog hij voorbij. Ja, we zagen hem weer!

De volgende dag was het nog steeds niet gestopt met regenen maar de weersvoorspelling voor de middag was goed. Tot een uurtje of twaalf regende het en daarna idd droog, heerlijk! Met het zonnetje ziet alles er ook gelijk een stuk beter uit!
In Shenandoah aangekomen bleek het niet zo handig dat het zaterdag was 🙁 Wat een drukte!! Toen we de entree betaalden ($20 dan kan je er een hele week doorheen rijden) bleek ook nog eens dat alle campgrounds in het park vol waren. @#%%.Daar hadden we niet op gerekend. De rangster (vrouwelijke ranger) had een lijst met campgrounds in de omgeving.

Stukje het park in (er gaat hier een weg van 105 miles doorheen (!) de Skyline drive) en bij een van de uitkijkpunten (daar zijn er veel van met een fantastisch weids uitzicht) maar begonnen met bellen. Nope, de dichtstbijzijnde KOA zat vol. @#!$@$
Bij de zuid-uitgang was ook een KOA, die maar bellen. Dan konden we daar naar toe en morgen vanuit het zuiden het park in rijden. Yes, plek voor 1 nacht! Dat betekende echter wel dat we nog 1,5 uur moesten rijden, en we hadden er al heel wat kilometers opzitten. Wat een domper 🙁

Bij de eerste uitgang het park weer uit, dat was wel een heel kort eerste bezoek, en door de mooie Shenandoah Valley (nog licht teleurgesteld en moe van de lange rit genoten we er niet echt van) naar Staunton, naar een allerleukste campground.
We kregen een mooie plek aan het vijvertje. Het was er gezellig druk met in Halloween kostuums uitgedoste mensen.
Toen we een stukje over de campground gingen lopen (dit doen we altijd om te kijken hoe eea er bij ligt) zagen we veel halloween versieringen. Moet eng zijn maar wij vonden het vooral grappig.
Er waren ook allerlei Halloween activiteiten, zo was er om 19:30 een rit op een hooiwagen waarbij er geschreeuwd mocht worden. Schreeuwen als je ergens van schrok. Vlak nadat ze voorbij onze camper reden hoorden we een kettingzaag en heel veel geschreeuw. Ha, ha leuk!!


Het was een flink koude avond en heel fijn…. de kachel deed het niet! Er kwam alleen koude lucht uit dat maakte het niet echt comfortabel!! De douches waren gelukkig wel warm. Ik was een elastiekje voor mijn haar vergeten (zodat het niet nat wordt) dus heb ik mijn Cool muts als douchemuts gebruikt 🙂 Ha,ha ik moest zelf erg lachen.

De nacht verliep heerlijk rustig; geen enge dingen gebeurd, zelfs niet met de camperdeur niet op slot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.