Pemuteran

30 april t/m 2 mei

Het is alweer de laatse avond in Bali Oase. Het waren 3 fantastische dagen!!
Toen we hier aankwamen waren we eigenlijk niet heel erg enthousiast. We denken dat we even moesten wennen van de koelte en natuur bij de tent naar hier.

Het ligt er prachtig bij in een mooie tuin, dus natuur is er wel, maar wat is het weer warm!!!

Eerst nog een kort verslag over de rit hier naar toe.

Met 140 km per uur ( 🙂 ) reden we weer over de smalle weggetjes. Wim is al aardig gewend aan de auto en het verkeer, hij heeft alleen nog niet de kalmte van de mensen hier en scheldt er op zijn Hollands flink op los!

IMG_9512 IMG_9516

 

 

 

 

 

 

 

 

Korte koffie break in de buurt van Munduk, zo daar was het heerlijk koel. Ik had bijna kippenvel. We zaten er op 1700 meter hoogte, De eigenaar van de koffie vertelde ons dat het hier elke dag om een uur of 2 helemaal bewolkt en mistig was. IMG_9509
Nu nog niet, dus een mooi wijds uitzicht. De groene pannenkoekjes gevuld met kokosraspen palmsuiker waren jammie!!!

In Pemuteran aangekomen wilde mapsme ons over een onmogelijk weg sturen. Ik zag het niet eens voor een weg aan, het was een smal zandpad! Dat pad dus gelukkig gemist!

He kijk een bord met Bali Oase rechtsaf.
He wat???!

Vroemmmm we reden er voorbij. Stukje verderop keren en daar gingen we hobbel de bobbel, bobbbbellll, hobbellllll!! Jeetje weer zo’n hobbelig fietspad. Maar eigenlijk wel heel leuk! Langs de locals.

Veel spelende kinderen. Hello!! Big Smile en zwaaien. Hi!!!
Dan weer een brommertje met een hoop takken en bladeren achterop. Ze vervoeren hier echt van alles!! Kippetjes schoten het pad over. Wat ook opviel waren de vele moslims, hier veel meer dan in het zuiden.

Bali207 Bali208

 

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaresse van Bali Oase vertelde ons dat dit komt vanwege de nabijheid van Java, je kan het vanaf het strand zien liggen. De Javanen willen natuurlijk ook een graantje meepikken van het toerisme. Zo zit hier ook vlak bij een moskee. Net van ong 7 tot 8 werd er prachtig (not!!) gezongen. Jeetje wat een gejank. Dat kan Allah toch nooit goed vinden!!

Om 5 uur ‘s ochtends wordt er ook heel fijn voor het gebed op geroepen. Gelukkig dat onze “huisgekko” ons al om half 5 wekt. GEK_KO, GEK_KO , zo klinkt het geluid! Gaaf!!!

Bali Oase is van een Duitse vrouw, Sussie. Er staan 5 villa’s verspreid over een mooie tuin vlak aan het strand. Strand is niet zo mooi, zwart lava zand. Zonsondergang is wel heel mooi!! 
Wij hebben gelukkig het enige huisje met airco, dan is het wel te doen. Het is hier heerlijk rustig (met uitzondering van het gejank van de zangers uit de moskee) en Suzie is uiterst vriendelijk en behulpzaam.
 ‘s Avonds kan je mee eten met wat de pot schaft, wel even doorgeven als je iets niet eet. Het eten is verrukkelijk!!!!! Het was drie avonden een feestje!!

De douche bij de kamer is buiten. De eerste avond werden we opgewacht door een kakkerlak!!! AHHHHHH. Toen ik wilde gaan douchen zat hij precies bij het doucheputje. WIM!!!
Mijn held!

De andere avonden gelukkig rust op het insectenfront. Behalve die ene mug die me vanochtend alweer te pakken had in de 5 minuten dat ik in de openluchtbadkamer was. Grrrrr!!!

1 mei (tweede dag) zijn we naar Pemuteran gegaan. Lekker stranddagje! 
Hobbel de bobbell, schud, schud,schud, hobbbelllll.
Wel fijn om een eigen autootje te hebben omdat dit hotel nog al afgelegen ligt. Het strand van Pemuteran is ong 15 minuten rijden, waarvan 10 minuten over het hobbelige fietspad. Bij Pemuteran heb je een koraalrif dat weer redelijk in ere hersteld is. Je kan vanaf het strand naar het rif zwemmen. Er zijn speciale doorgangen zodat je niet door het koraal stapt als je de zee ingaat.

Twee strandbedjes gehuurd in de schaduw van een paar bomen bij het Reef Seen Resort. Eindelijk konden we de snorkelspullen gaan gebruiken. Eerst de Stinger Suits aan, waarschijnlijk geen kwallen maar ze beschermen ook tegen de zon. Check √
Wim verbrandt normaal altijd ‘levend’ als hij snorkelt, nu totaal niet!!! Ze zaten ook nog eens heerlijk luchtig. Wat was het water warm!!!! De onderwatercamera kon ook mee, Check √ .

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat was wel mooi. Veel vissen en mooi koraal (niet wetenden wat we vandaag zouden zien!). De tweede keer dat we het water ingingen was rond 12 uur ‘s middags, toen hadden we beter zicht. De laatste keer rond een uur of 4 was het helemaal niets meer, water was heel troebel.

Het Reef Seen resort leek wel de place to be voor Nederlanders. Toen ik de eerste keer het water uit kwam werd ik aangesproken door een Nederlands stel (te toevallig dat ze vandaag ook mee gingen met de snorkeltrip!). We gingen een vruchtensapje drinken en er kwam nog een Nederlands stel zitten met beide moeders en aan het begin van de middag nog een Nederlands gezin!

‘s Middags dacht Wim dat het armsgat van de stingersuit een broekspijp was. Ha, ha te grappig weer!!! 🙂 😉  He, wat zit dat raar!?!?

Een groep Balinese meisje had dansles in de tuin van het resort. Zo schattig!!

Om 5 uur vonden we het wel genoeg geweest. Spullen weer ingepakt.

Eerst langs de minimarkt voor de locale anti-mug, tip van Suzie. De enige mug in de winkel wist zeker dat we dat spul kwamen kopen, want hij wist mijn arm te vinden. GRRRRRRRRRRRR!!!

Wat ik nog niet verteld had over Bali Oase, je ziet hier ‘s avonds een fantastische sterrenhemel!!!! Wauw! Het ligt afgelegen en er is daardoor weinig omgevingslicht. Zoveel sterren!!

En dan ben ik alweer bij de dag van vandaag beland, 2 mei.
Vandaag een snorkeltrip gedaan naar Pulau Menjangan, eilandje hier vlakbij met een koraalrif.

Dit rifwand is hier wel 60 meter diep!! Wij als snorkelaar zijn daar niet geweest maar je zag heel goed de donkere diepte als je aan het snorkelen was. Het was werkelijk fantastisch, alsof je in een aquarium zwom. De onderwatercamera draaide overuren!! Ik kan er heel veel over gaan vertellen maar ik laat het aan de foto’s over.

 

Wist je dat je van snorkelen ook zeeziek kan worden? Nou, dat weet ik nu wel. Jeetje wat was ik misselijk!!
We gingen twee keer snorkelen onderbroken door een lunch op het eiland. Daar kon ik even bijkomen. Puffff.
De tweede snorkelstop was ongeveer drie kwartier en na een half uur voelde ik het weer opkomen. Als ik stil lag mee te deinen op de golven voelde ik de golf van misselijkheid opkomen. Dus maar gauw weer naar de boot gezwommen, snorkeltijd was ook net om.

Ook dit aquarium was trouwens weer geweldig mooi!!! Iedereen was verbrand toen we weer op de boot zaten m.u.v. deze twee persoontjes die hartstikke blij zijn met de stingersuits!!! Misschien moeten we wel dealer worden in Nederland 🙂 Om ongeveer half 4 waren we weer terug in de Bali Oase en hebben we de rest van de middag gerelaxt. Het is nu helemaal heerlijk rustig want we zijn vandaag de enige gasten, nou ja eigenlijk hetzelfde als de 2 dagen daarvoor want toen was er slechts nog een ander huisje bezet door een Zwitserse moeder en dochter.

Morgen weer op voor een nieuw onbekend stukje Bali, we gaan naar het oosten naar Lovina.

Foto’s Pemuteran

Foto’s snorkelen Palau Menjangan

1 gedachte op “Pemuteran

  1. Hi Isabel, wat een gave reis maken jullie. En wat een geweldige foto’s van het snorkelen. Lachen dat Wim zich in het armsgat van de stingersuit probeerde te wurmen. Is trouwens een goede tip. Ik ga er ook een dragen als we naar het Great Barrier Reef gaan in juni.
    Have fun en geniet van al het moois wat er nog gaat komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.