Penticton

10 en 11 juni 2011

We zitten nu op een campground in Chilliwack vlak langs de snelweg. We hadden van de beheerder, een zeer grappige Japanner, een plek gekregen helemaal achteraan waar we geen last van de weg zouden hebben. Wel een eindje lopen naar de douches maar dat vonden we geen probleem. Onze plek zou nummer 90 zijn….uhhh daar stond al een caravan. Nou dan maar 89 er naast want die was leeg. Wim met veel moeite de camper achteruit de plek ingereden.

Dit werd hem niet, het stopcontact voor de stroom zag er niet echt geweldig uit, leek wel verbrand. Toen ik de stekker er in deed, kwam er een vonk af. !@@$#$ Gauw weer eruit.

Nu hebben we dus een plek, dichter bij de douches kan niet en toch langs de snelweg. Ach ja, we staan hier toch maar voor een avond en willen morgen weer vroeg vertrekken.

Gelukkig geen kortsluiting van dat @#@$# stopcontact op plek nummer 89.

Even weer diep in mijn geheugen graven voor gisteren….uhhhh…hmmmmm..tjaaaaaa. Jeetje ben ik dat nu al vergeten……. Gisteren (10 juni) zijn we van Revelstoke naar Penticton gereden. Mijn telefoon stond nog op mountain time dus we zijn 1 uur te vroeg opgestaan!! Nou ja, lekker rustig aan doen dan maar deze ochtend.

De rit naar Penticton ging weer door een prachtig landschap langs verscheidende meren en een mooie vruchtbare vallei. Wel een erg drukke weg. Er lagen wat meer dorpjes/stadjes vlak achter elkaar. Wat dichter bevolkt, dus logisch ook meer verkeer.

 

canada657.jpg

Vlak voor Penticton maar even in een dorpje gestopt om te lunchen in de camper. In Penticton een bloemetje voor Yvonne gekocht. We konden zelf de bloemen uitkiezen en er werd een boeket van gemaakt. Nog gezellig staan kletsen met de bloemendames, de mensen zijn hier allemaal super vriendelijk! Een van de dames vertelde dat haar schoonmoeder door een beer was gebeten, en moest daarna erg lachen toen Wim zei dat ze waarschijnlijk dan niet zo tasty was anders had de beer haar wel helemaal opgepeuzeld. Ha,ha.

De Garmin stuurde ons de goede weg op….maar het werd wel erg smal aan het eind. Konden we daar wel doorheen met de camper en hadden we wel het goede adres? Er kwam een auto ons tegemoet rijden, een vriendin van Yvonne die net bij haar wegreed. Yes, we zaten goed.  De camper paste net op de oprit en daarna zeeën van ruimte. Wat een prachtig huis en wat een uitzicht over het meer. Erg mooi!

We zijn erg gastvrij ontvangen en hebben een leuke middag en avond gehad met Yvonne en haar familie. Ook nog bij de buren op bezoek geweest. De buurman was super dronken en erg grappig.

We mochten in het gasthuis (wat ook haar atelier is want ze is kunstenares) blijven slapen. Heerlijk geslapen. Wat een lekker bed!

Vanochtend (11 juni) had Yvonne een lekker ontbijtje voor ons klaar gemaakt. Zij moest om 9 uur naar de kapper dus ze was al vroeg vertrokken. Maar we zouden elkaar weer zien, we hadden om half elf bij haar Galerie in de stad afgesproken om even bij  een marktje te gaan kijken. Nog ff een uurtje samen.Yvonne, thanx voor de gastvrijheid en de leuke dag!!

canada698 canada704

Om 12 uur zijn we uit Penticton vertrokken. We wilden niet te laat weg want het was nog wel een aardig stukje rijden. We hadden niet echt een einddoel, maar we wilden in ieder geval zo dicht mogelijk bij Vancouver zitten zodat we morgen op tijd in de haven voor de boot kunnen zijn.

Zo hebben we al drie dagen geen wildlife gezien, zo zie je in een tijdbestek van 15 minuten 4 beren!!!

We reden in Mannings Prov. Park en we zagen een bord langs de weg dat we weer op moesten passen voor beren op de weg. Bears are active in this area! Nou dat waren ze zeker! De eerste beer zat net om een bocht, dus die zoefden we voorbij. Dit was de eerste zwarte beer die niet een zwarte maar een bruine vacht had.

Een stukje verderop stonden 2 auto’s stil, daar moet wat te zien zijn. Yes een zwarte beer met een jonkie (niet echt heel klein meer). Deze 2 goed kunnen filmen en fotograferen.Weer doorgereden, he daar stond weer een auto stil?! Ja hoor, weer een zwarte beer. Ook deze wisten we weer op film te vereeuwigen 😉

Voordat we in ‘berenland’  kwamen hadden we ook nog een leuke korte wandeling gemaakt (ong 10  minuten). Een pad langs een watertje waar veel vogels te zien waren. Een prachtig geel met rood vogeltje (Western Tanager) heb ik zelfs kunnen fotograferen.

canada730

Morgen proberen we de boot van 11 uur naar Vancouver Island te pakken. Op Vancouver Island hebben we nog 8 dagen. We willen daar in ieder geval gaan Whale Watchen hopelijk met meer succes dan alle andere boottrips die we ooit gedaan hebben op zoek naar walvissen of dolfijnen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.