Phoenix

29 oktober 2012

Wat een fantastische reis hebben we gemaakt! Maar aan al het goede komt een eind, de camper moest weer worden ingeleverd vandaag.

Vanochtend de camper uitgeruimd, koffers ingepakt en wel de hele rit van 5 minuten naar Camping World gereden.

Daar volgde een korte inspectie van de RV, alle gebreken doorgegeven en alles wat we stuk hebben gemaakt (zoals die koffiekan vanochtend nog! )dat was geen probleem. Can happen, zei ze.

We hebben in totaal 2441 miles gereden, 3905 kilometer. We hadden 1800 vrije miles dus we hebben nog wat bij moeten betalen voor de 641 mile die we extra hebben gereden.

We hadden een pickup van het hotel waar we nu verblijven maar dat kon even duren (ongeveer een uurtje). We hebben deze tijd benut met het bewonderen van de caravans, campers en bussen. Sommige zijn echt zo groot!! Die hebben dan 3 slide outs (de wand kan dan elektrisch zo’n 75 cm naar buiten geschoven worden, echt mega. En helemaal niet duur (nou ja wel veel geld, maar niet zo veel als het in Nederland zou kosten) Een type touringcarbus kost  $ 129.000 en zo’n grote caravan (fifth wheel) ongeveer $ 43.000

CIMG1682 CIMG1684

De transfer naar het hotel was erg  onderhoudend. We hebben gezellig zitten kletsen met de chauffeur. Hij was jaloers op ons dat we zo veel vakantiedagen hadden, hier moeten ze het soms met 14 dagen per jaar doen!!! Hij wilde nog veel landen gaan bezoeken, maar of hij dat ook ooit zal doen. Ik hoop het voor hem!!

Lunch genuttigd in het hotel en een taxi besteld om naar de grootste mall in Arizona (Arizona Mill) te gaan. In Las Vegas ging ik helemaal los en had Wim slechts een hoedje gekocht, nu heeft Wim 3 spijkerbroeken gekocht en ik ……een hoedje. Ha,ha.

Bij een heel leuk cafe, Rainforest Cafe, hebben we heerlijk garnalen gegeten. Het was een hele leuke entourage, je raadt het al, alsof je in een jungle zat. Om de paar minuten begon de apen te brullen, of de olifanten de trompetteren en soms gebeurde dat tegelijkertijd.

Taxi gebeld die was er in ongeveer 10 minuten.

Where you folks want to go to.?

To the Best Western Airport Inn, please.

You got an adress? 

No, we just know the name of the hotel.

Oke……..

Hij wist dus niet precies waar het was, hij dacht bij Universe Dr (wat ook bleek te kloppen) maar wij hadden echt geen idee. Hij waagde er even een telefoontje aan. Yeah I was right, it’s at the Universe Dr.   En daar gingen we. De taxichauffeur praatte vreselijk binnensmonds, dus bijna niet te verstaan. Hu,hu,hu (zo lachte hij) en hij had het ook de hele tijd over dronken worden of dronken zijn. Hu,hu, hu. Hopelijk had ie nu niet gedronken! Daar leek het niet op want hij reed wel oke, en bracht ons weer veilig bij het hotel