Pula en Rovinj

9 september 2015

Dobar dan Holandski, hier weer een berichtski uit Hrvatska! Na de teleurstellende eerste dagski hebben we  vandaag een superleuke dag gehadski!

Zo en nu weer in gewoon Nederlandski…uhh Nederlands 🙂 .

Na het geïmproviseerde ontbijt (dat eigenlijk helemaal prima was behalve dat we geen koffie hadden) te hebben genuttigd op de veranda, stapten we om half 9 in de auto om richting Pula te rijden.

Eerst een tussenstop bij Fažana om een boottochtje te boeken voor morgen naar de Brijuni archipel. Vlak voordat we het dorpje in reden zagen we een bookingskantoor.

‘ Hi, can we book here for Brunei’? Vroeg Wim De man achter de balie keek hem wazig aan. ‘You mean Brioni?’  Ha,ha te grappig weer.

Alsof ik de namen kan onthouden, ik had net ipv Fažana,  Fazlan getikt ha,ha….

Super aardige man trouwens, hij gaf ons goede tips. Boottochstki + excursikie op het eiland met treinski in het Duitski geboekt (nu houd ik opski!). Boarding time 10 uur morgenochtend.

Nog even door het dorpje gestruind, een bakkie koffie gedaan en weer op weg naar Pula. De auto geparkeerd vlak voor het amfitheater. Wat Kuna in de parkeermeter en we hadden drie uur om de stad te verkennen.

Bohinj 102

We volgden een wandeling uit ons Michelin reisgidsje. Nou ja soort van volgen…of eigenlijk gingen we onze eigen wandeling doen en keken we af en toe in de gids om te weten waar we waren 🙂 .

Ik keek naar links, weer voor uit en snel weer naar links OPTIKA. Yeah, daar hebben ze vast daglenzen voor deze bebrilde vrouw. Check √ .

In Pula hebben we heerlijk rondgestruind door de straatjes, het kasteel bezocht en daar genoten van het uitzicht over de stad.

Kroatie 10

Tijdens een korte break op het forum (plein) had ik in het reisgidsje gelezen over Rovinj (vlakbij Bale):

‘Het lijkt wel een droom, een diepblauwe zee waarop enkele bootjes dobberen, en een haven aan een inham, met gevels in warme kleuren. Op zee de contouren van een groter en enkele kleinere eilandjes met donkere, bijna zwarte begroeiing, Een schiereiland omsluit de baai, met een heuvel vol okerkleurige, rode en gele Italiaanse huizen die op en in elkaar zijn gebouwd.’

 

Dat werd dus onze volgende bestemming. Hmm, eerst Pula nog uit zien te komen. Ik dacht de weg terug wel te weten, niet helemaal dus. Met de navigatie aan ging het beter
🙂 .

Via een kleine omweg langs de kust naar Rovinj gereden. De reisgids had meer dan gelijk!
Wat een onwijs leuk stadje!!

Bohinj 113 Bohinj 115

 

 

 

 

 

 

 

 

Bohinj 112

 

Het ene leuke steegje na het ander, waar het heerlijk rook naar de was die buiten hing. Prachtige gekleurde geveltjes! Fantastisch!

Nu nog op zoek naar een eettentje. Er was iets te veel keus…maar uiteindelijk wat leuks gevonden in een van de pittoreske steegjes. Dit leek ons beter dan aan de haven waar de meeste toeristen gaan zitten. Het was een goede keus!

IMG_0494 IMG_7681

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch wel handig een studio zonder keukentje 🙂 .

 

Foto’s