Radium Hot Springs

8 juni 2011

Zachtjes (nou ja zachtjes!) tikte de regen vannacht continu tegen de dak van de camper. Daardoor niet zo goed geslapen. Eens een keer geen voorbij toeterende en tjoektjoekende treinen, hebben we regen.

Niet al te fris en fruitig opgestaan maar toch wel weer zin in deze nieuwe dag.

Vandaag een rit van ongeveer 220 km naar Golden. Tussenstop bij Radium Hot Springs. 

Bij de campground was een benzinepomp dus voor we op weg gingen weer aardig wat liters getankt!

Na ongeveer een uurtje kwamen we aan bij Radium Hot Springs. Eerst ff een bakkie koffie gedaan in de camper en toen op voor een bad in het terminale ( 😉 )water van zo’n 40 graden!!

Wim moest bijna in zijn blootje want ik had zijn zwembroek in mijn tas en er waren aparte  kleedkamers. Hahahahaha het is goed gekomen hoor.

Zo wat was het lekkerrrrr in dat water! Het water bevat allerlei mineralen (vandaar terminaal 😉 ) en is ook licht radio actief. Schijnt een hele kleine hoeveelheid te zijn dus we hoeven niet bang te zijn dat we straks licht geven in het donker.

IMG_5524

 

Ik werd na ongeveer 25 minuten wel wat duizelig en licht in mijn hoofd, dus even afkoelen in het zwembad van 29 graden (!).Daar een paar (niet al te actief doen) baantjes gezwommen en weer ff terug naar het heerlijk warme water.

We zijn ongeveer 1,5 uur gebleven en het water was misschien radio actief wij waren totaal niet meer actief!! Het was echt heerlijk maar je wordt er wel helemaal loom van en we hadden nog 100 km te gaan!

Raampjes open, lekker frisse wind op onze licht radioactieve hoofden. De radio actief op 10 en gaan!!!! Lalalalalalala, lekker meezingen.

In Golden wilden we eindelijk eens met een kabelbaantje (op de andere plekken waar dat ook kon Jasper en Lake Louise gooiden de regen roet in het eten)….NOT. Gaat pas op 10 juni weer open. Grrr dan maar weer 13 km terug naar Golden en de campground opzoeken.

Daar zitten we dus inmiddels weer 1,5 uur. Diner al achter de kiezen. We zitten aan de kicking horse river en aan de overkant van de rivier…ja,ja er komt er net weer één voorbij van zo’n kleine 2000 meter kadeng, kadeng, tuuuut tuuuut….. een spoorlijn!!! 🙁

Het lijkt nu weer redelijk op te klaren, dus vannacht geen regen maar weer treinen ;-( om onze nachtrust te verstoren.

Straks nog een avondwandelingetje maken langs de rivier en misschien nog wat wildlife spotten (?). Het is rustig met de dieren gisteren en vandaag. Er zitten hier wel weer van die geinige grond eekhoorntjes….piep,piep,piep.

Morgen naar Revelstoke door 2 nationale parken waar je ook leuke korte wandelingen kan doen, dus hopelijk voelen we ons dan iets actiever dan vandaag!

Nou die avondwandeling duurde wat langer dan gepland. Niet omdat we zo ver gelopen hebben……

Toen we langs de rivier liepen kwam er een aantal kanoers langs. Even staan kijken en fotootjes maken. Opeens kwam een van de kanoers naar ons toe. ‘Zijn jullie Nederlanders’...uhhh hoe weet zij dat nou? Ze dacht dat we andere mensen waren, bekende van een oom van haar die rond deze tijd ook in Golden zouden zijn. Blijkbaar voldeden wij aan het signalement (dit vertelde ze ons later).

15 minuten later kwamen we haar namelijk weer tegen, ze zat nu op de fiets en ze sprak ons weer aan. Het was een Nederlandse uit Brabant die vanaf 1989 in Canada woont. Dat we haar zagen kanoën was niet heel toevallig want ze is wereldtop geweest, 3e van de wereld in een bepaalde klasse. We hebben een half uurtje gezellig staan kletsen.

Vanuit de camper hebben we nu een prachtig uitzicht op de bergen en de zonsondergang.

Het is hier fantastisch!

canada622

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.