Reisverslag Slovenië en Kroatië 2015

Ljubljana

Holland here we come!

We zitten  op de snelweg, Würzburg net achter ons gelaten. Hopelijk gaat de reis vandaag voorspoediger dan gisteren 🙁  Het was weer een rampenplan op de Duitse Autobahn, wegwerkzaamheden, ongelukken van de ene Stau naar de andere. Het hotel dat we nog even snel geboekt hadden op booking.com was super. Lekker dicht bij de Altstad, heerlijke bedden en douche en smakelijk Frühstück vanochtend! 
Maar nog even terug naar de stad der liefde Ljubljana....?

30 september 2015

Na nog een laatste groet aan Donkey..iaaa,iaaaa lieten we de nog immer in nevel gehulde Plitvicka Jezera achter ons. [FinalTilesGallery id="2"]
Read more...

Plitvicka Jezera (Meer van Plitvice)

27 september 2015

Plitvice nr 1 op ons lijstje wat we wilden gaan zien in Kroatië. Moet het weer wel meewerken. Vandaag regen, regen, wolkflarden en slechts 10 graden!

Na gisteren een lekker relaxt dagje op het strand, vandaag op naar een geheel ander deel van Kroatië. Niet alleen vanwege het landschap en de natuur maar op dit moment zijn we ook in een heel ander seizoen beland. Het is herfst!!! 🙁

Op de weg hier naar toe vooral veel wind, die nogal vlagerig was. De windballonnen langs de snelweg stonden helemaal strak! Zo ook afgebeeld op de waarschuwingsborden met een advies snelheid van 40 km p/u (!) ipv 130 km p/u. Dat was misschien wel weer een beetje overdreven.  

Read more...

Dubrovnik

25 september 2015

Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee, wordt beschouwd als een van de juwelen van het werelderfgoed. Het was een hele rit (2,5 uur enkele rit!) maar die was het meer dan waard!

DSC05070

De rit er naar toe ging ook nog eens door een mooie landschap (terug ook maar toen waren we allebei behoorlijk moe! 🙁 ) . Ook nog een stukje door Bosnië Herzegovina! Kroatie223 Van de Kroatische kust is ongeveer 10 km  onderbroken door een stukje Bosnië.

Read more...

Split

24 september 2015

Zo lig je nog lekker in je zwemkleding op het strand met 25 graden en zo loop je in de regen met een t-shirt, vestje en regenjas door Split met 15 graden!
  IMG_0714 Kroatie222 Wat een hondeweer vandaag. Regen, regen, onweer, wind, regen en nog eens regen!!!! 's-Ochtends bij het huisje gebleven om aan te kijken of het weer nog wat zou opknappen (niet dus 🙁 ) Tijd nuttig besteed met het bijwerken van het reisverslag en de foto's want dat was er de afgelopen dagen een beetje bij ingeschoten.
Read more...

Boottocht Hvar en Brač

Woensdag 23 september

Gisteren tijdens ons fietstochtje een boottrip naar Hvar en Bol geboekt. Fietsjes mochten mee, wat weer superhandig bleek. Zo kunnen we ons  gemakkelijker en sneller verplaatsen. Er waren weer veel nieuwsgierige blikken. De gladde jongeman die ons overhaalde om de trip te boeken (hij was wel aardig hoor) 'checkte ons in' vanochtend. Hieronder ons gesprekje: 'There are 2 more people from the Netherlands, so that makes 4 on this trip' 'So you can count?'. 'Yeah, I can count to 5' Hij ging uitrekenen hoeveel geld we hem nog verschuldigd waren, we hadden gisteren 30 kn aanbetaald. 'You don't need to count we owe you 5 kuna if you can't count further than 5' ?? Ha,ha hij moest er wel om lachen.
Read more...

Baŝka Voda 21 en 22 september

Zo die nescafe Barrista is best wel lekker als je het sterk genoeg zet! Die kunnen we ook wel gebruiken na de 2 uur durende terugreis van Bol op de 'partyboot'. Gezellig met die Polen 🙂 ha,ha het was echt fantastisch!!

We zitten inmiddels drie dagen op de camping Bȃsko Polje. Laat ik beginnen met de reis hier naar toe. Het was een prachtige rit! Deze staat niet op de lijst van mooie kustwegen die je gereden moet hebben (waarvan we er al  een aantal gereden hebben) maar waarom eigenlijk niet?!?!? Van ons mag deze er op!

Read more...

Šibenik en Sokolarski Center

20 september 2015

Kroatie149

Kijk eens hoe leuk oehoe, oehoe. Je kan een uil met je hoofd 'aaien' en dat zal hij gewoon toestaan!

Dit hebben we geleerd in het Sokolarski Centre in de buurt van Sibenik. Weer een tip van de Lonely Planet. Thank you! Het was vandaag ook een mindere dag qua weer (flink geregend vannacht) dus een prima dag om naar dit roofvogelopvangcentrum te gaan.
Read more...

Nationaal Park Paklenica

19 september 2015

Wat te doen in Paklenica? Wandelen, wandelen en nog eens wandelen volgens het Michelin gidsjes 🙂 Daar moesten wij dus wel naar toe!

En gewandeld hebben we!

We wilden eigenlijk niet zo lang wandelen. Misschien een paar korte wandelingen om wat highlights te  zien. Het is een wandeling van 12,5 km geworden met een stijging van ongeveer 500 meter. Sommige stukken behoorlijk steil!

Read more...

Biograd na Moru en Zadar

18 september 2015

IMG_7895

Vandaag een rustig dagje, maar eigenlijk hebben we onwijs veel gedaan! 's Ochtends met de fietsjes langs de 'boulevard' naar Biograd gefietst. 's Middags naar het strand geweest en in de namiddag en avond naar Zadar.

In de ochtend de fietsjes uitgevouwen en daar gingen we over de camping, over de boulevard, langs de zee, langs de haven, door Biograd en dezelfde weg weer terug. Zag er allemaal goed uit! Mooie kust met schaduwgevende pijnbomen met zo nu en dan het gekriek van cicaden.

Read more...

Rit naar Biograd na moru _ camping Soline

17 september 2015 

Vandaag op naar onze volgende bestemming Camping Soline in Biograd na Moru vlak bij Zadar.

Voor de rit er naar toe hadden we bedacht een tussenstop te maken bij een beren- opvangcentrum in Kuterevo. Zowel in de Lonely Planet als in het Michelin gidsje stond beschreven dat dit een opvang is voor jonge wees beertjes. Dat klopte, alleen waren er de laatste drie jaar geen beertjes meer bijgekomen, dus nu allleen nog maar grote beren.

Read more...

Punat

16 september 2015

Ook dicht bij 'huis' is Kroatië mooi!

IMG_7851

  DSC04900               De dag van gisteren was toch best wel vermoeiend dus vandaag op de vakantie stand 🙂 . Niet al te vroeg op staan ( 8 uur), rustig ontbijten en genieten van de vliegkunsten van de zwaluwen (het zijn er echt veel!). Ze scheren over het zwembad en pikken de dode insecten op die op het water liggen. Huisje een beetje aan kant, handwasje gedaan die met deze wind en zon zo droog is!
Read more...

Uĉka natuurpark

15 september 2015

One of Croatia's best-kept natural secrets! Vojak its highs peak, affords sublime views of the Italian Alps and the Bay of Triest on clear days!

Dit was ons uitzicht:

Kroatie88

Read more...

Rondrit(je) Krk

14 september 2015

Kroatie67

Vandaag hier de omgeving, zuidelijk Krk, verkend met het autootje. Voor vandaag was er 'slechter' weer voorspeld dus we hadden allebei bedacht een spijkerbroek aan te trekken. Voor mij (Isa) ook belangrijk om die ontsierende muggenBULTEN (met hoofdletter want ze zijn weer aardig wat cm's in omtrek 🙂 ) op mijn benen te verbergen.

Read more...

Wandeling Punat

13 september 2015

Kroatie52

Gisteren bij aankomst bij de receptie een wandelkaart meegenomen met wandeling door de heuvels/bergen vlakbij de camping. Het zijn oude herderspaden.

Er zijn aardig wat km's te belopen. Zo zijn er wandelingen bij van 3,5 uur (heen!) Wij hadden een wandeling  in gedachte van 1 uur 45 heen en via een andere weg weer terug. Uiteindelijk 12,5 km gelopen met een stijging en daling van ongeveer 450 meter!

Eerst een stukje langs de rijweg en 10 minuutjes verder stond de bewegwijzering voor de wandelingen. Eerst via een breed grind pad omhoog. Zo dat viel tegen! De zon brandde en het was behoorlijk steil, puff die zou toch niet de hele weg zou zijn 🙁 ?

Read more...

Van Bale naar Punat, Krk

12 september 2015

We verblijven nu op 'minicamping' Maslinik in Punat ,Krk. In 1 van de 4 mobile homes met zwembad! Dit is echt een home, keukentje aanwezig 🙂 !

Vandaag op naar de volgende bestemming....maar eerst een bakkie doen in het door ons ontdekte geheim, Bale. Nog steeds balen dat we geen keukentje hadden, wat is er lekkerder dan een heerlijk geurend dampend kopje koffie in de ochtend!!

Read more...

Rondrit door Istrië

Vrijdag 11 september 2015

Toch altijd weer raar als de datum 11 september is 🙁 Je denkt er toch  even over na als je je bewust bent van de datum.......

Wij ook weer even vanochtend, maar als we dan weer ons ding gaan doen (rondrit van 250 km!) dan ben je het eigenijk ook weer gauw vergeten.

Read more...

Brijuni Archipel

10 september 2015

Kroatie11

Wat een heerlijke dag hebben we vandaag gehad. Het was erg leuk in Brunei 🙂 !

Mit dem boot sind wir übergefahren. Brr dar war een frissen wind auf dem boot. In het Deutsch omdat we später met een Duitse groep meegingen met de tour over het eiland. De wind heeft ook de hele ochtend flink gewaaid. Het is de bora, zo vertelde de tourguide, en is een droge, vaak snijdend koude valwind uit noordoostelijke richting die normaal in de winter waait.

Read more...

Pula en Rovinj

9 september 2015
Dobar dan Holandski, hier weer een berichtski uit Hrvatska! Na de teleurstellende eerste dagski hebben we  vandaag een superleuke dag gehadski!
Zo en nu weer in gewoon Nederlandski...uhh Nederlands 🙂 .
Read more...